Deel

advertentie

Zo organiseer je een tapas-etentje

Met een groepje vrienden of familie tapas eten is zo ontzettend gezellig! Lekker lang tafelen en genieten van allerlei verschillende smaken

Zo organiseer je een tapas-etentje

Zo’n etentje vergt echter wel wat van je tijd. Want als je het echt goed wilt doen, dan zet je een ruime keuze aan tapas op tafel zodat je zeker weet dat er naar ieders smaak voldoende te kiezen is. En dat je gasten bovendien niet met een rammelende maag naar huis gaan.

Hoewel de meeste tapas heel eenvoudig te bereiden zijn, vergt een compleet tapasdiner veel tijd. Een goede voorbereiding is echt noodzakelijk. Zeker als je alles alleen doet zoals ik (ik duld bijna niemand in mijn keuken).
Ik leg je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken zodat je zo efficiënt mogelijk werkt. Daarbij geef ik je voldoende recepten voor een uitgebreid tapasdiner zodat je niets zelf hoeft te bedenken en uit te zoeken. De recepten zijn allemaal op basis van vier personen, maar je kunt ze uiteraard vermeerderen als je meer gasten hebt. En het fijne is… veel tapas kun je al een dag van tevoren maken!

Lees hier verder.

advertentie

Meer 'Food & Wine':

Ons wijnstokje

30 juli 2021

Door: Renée Bakker

Mijn wijnliefde heeft een kleine uitbreiding ondergaan. Ik heb namelijk, samen met mijn ouders en zusje, een wijnstokje gekocht. Of eigenlijk een druivenstok natuurlijk. Niet voor in de tuin, nee zeker niet. Op domein Bergen. Op de Bergerweg staat tegenwoordig een wijngaard. Nu ziet u alleen nog maar groene hoezen met hier en daar een takje wat er bovenuit steekt, maar over een paar maanden kunt u er niet meer onopgemerkt langs.

Organiseer eens een Spaanse avond met je vrienden

30 juli 2021

Wat is het authentieke paella recept? Dat vragen veel mensen zich af...

Als je in de toeristische streken in Spanje paella besteld, krijg je vaak paella met zeevruchten. Hoewel paella met zeevruchten er smakelijk en fotogeniek uitziet, is dit niet de authentieke paella zoals deze ooit in de omgeving van de Spaanse stad Valencia ontstaan is.

Wijn en spijs

23 juli 2021

Door Anouk Mak

Het is je vast wel eens overkomen dat een wijn die je normaal gesproken op zichzelf erg lekker vindt opeens erg vlak of zuur smaakt bij het eten.

Extra lekker op warme zomerse dagen…

23 juli 2021

Mediterrane vissoep met rouille

Tijd voor een makkelijke maaltijd: soep! Terwijl de soep zachtjes kookt, kun je zelf nog even snel je e-mail checken of de krant lezen.

Franse kippetjes in de Amsterdamse Garage

16 juli 2021

Cuno’s wijnen…

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van Zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Het mosselseizoen is weer geopend…

16 juli 2021

Fijn recept voor Spaanse mosselen met chorizo

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf.

Licht gekoelde rode wijnen

25 juni 2021

Door: Renée Bakker

Met dit warme weer (wat het nu niet zo is, maar hopelijk heel snel weer komt) ben ik vaak niet zo in de mood voor rode wijn. Dan wil ik een lekker koud biertje of een witte wijn ofzo. Rode wijn hoort in de winter. Maar…. eigenlijk ben ik het niet meer met mezelf eens, wat betreft rode winterwijn (ik bedoel trouwens geen glühwein want dat mag alleen op de kerstmarkt).

Noord-Afrikaans koken in een tajine

26 juni 2021

Een tajine is een soort pot, die traditioneel wordt gebruikt in de Algerijns, Marokkaanse keuken

Het aantal gerechten dat u kunt bereiden in een tajine is enorm. Zo hebben wij voor u vandaag een heerlijke variatie met kip, olijven en citroen.

Doe eens Duits!

18 juni 2021

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

De laatste maanden ben ik helemaal into Duitse wijnen. Duitsland staat vooral bekend om zijn Riesling wijnen van wereldklasse.

De nieuwe haring is inmiddels gearriveerd…

18 juni 2021

Maar eet jij hem wel zoals het heurt? En wat voor wijn moet je erbij drinken

Volgens haringkenner Huib Stam, die onder meer een boek over de vis schreef, kan een uitje beter achterwege worden gelaten om de smaak van de haring optimaal te kunnen beleven. "Het aroma van haring is delicaat. Met een snippertje ui gaat de specifieke smaak verloren."

Klotsen met Chantal Janzen (filmpje)

11 juni 2021

Cuno’s wijnen…

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en...

Koude soep… smaakvol en verkoelend op een zomeravond

11 juni 2021

Gazpacho met gegrilde paprika

Met warm weer zet je snel en makkelijk deze koude tomatensoep op tafel met gegrilde paprika en komkommer.

Wit, roze of wit rosé?

4 juni 2021

Door: Renée Bakker

Mijn vriendinnetjes zijn niet zulke wijnneusjes zoals ik. Ze houden wel van een goed glas wijn maar de theorie erachter gaat een beetje te ver. Ze weten dat wijn van druiven wordt gemaakt maar daar houdt het wel een beetje op.

Hollandse nieuwe… nog 11 nachtjes slapen

4 juni 2021

Op dinsdag 15 juni organiseert het Nederlands Visbureau de viering van de komst van de Hollandse Nieuwe, vangst 2021

De traditionele veiling van het eerste vaatje haring zal op deze datum worden georganiseerd, waarvan de opbrengst aan de Stichting Ambulance Wens wordt geschonken. Daags erna, vanaf woensdag 16 juni, zal de Hollandse Nieuwe weer overal te koop zijn.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

28 mei 2021

Een wijn met een verhaal...

Ik zat laatst met een vriendin aan een glas wijn, ze vertelde me dat bij haar pas iets over een wijn blijft hangen als er een verhaal achter zit. “De druif en waar het vandaan komt. doet me nooit zoveel, het gaat mij om het achterliggende verhaal."

De temperaturen lopen op, dus hoogste tijd voor een zomerse salade

28 mei 2021

Sla wraps met Mexicaans gehakt

Een lekkere lichte avondmaaltijd, als het straks weer mooier weer wordt, of een fijne snelle lunch.

Wat dacht je van high tea sandwiches tijdens de pinksterdagen?

21 mei 2021

Minisandwiches met gerookte zalm, komkommer en zalmeitjes

Snijd de korstjes van het wit casinobrood. Besmeer met zuivelspread bieslook. Verdeel de gerookte zalm over de helft van de sneetjes. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in linten en dep droog met keukenpapier. Verdeel de komkommer dakpansgewijs over de zalm. Leg de andere helft van de sneetjes brood met de zuivelspread naar beneden erop. Snijd kruislings twee keer door. maak het extra lekker met zalmeitjes.

Wat worden we geacht te eten met Pinksteren?

21 mei 2021

Eerlijk gezegd hebben we geen idee...

Met kerst eten we runderrollade, met Pasen eieren, maar wat eten we eigenlijk met Pinksteren? Ik heb wat om me heen gevraagd en niemand gevonden die een specifieke pinkstermaaltijd kon noemen.

Wijn maken, de edele kunst van het opvoeden

21 mei 2021

Cuno’s wijnen…

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad.

Regels regels en nog eens regels……

14 mei 2021

Door: Renée Bakker

Zijn we niet eens klaar met al die regeltjes? Ik bedoel dan eigenlijk, wijnregels hè! I know, regels in het algemeen zijn vermoeiend, superirritant en soms heel erg ingewikkeld.

De temperaturen lopen weer op, dus hoogste tijd om te BBQen

14 mei 2021

Tips en tricks voordat je aan de gang gaat...

Laat vlees en vis eerst op kamertemperatuur (18 graden Celsius) komen. Dan wordt het dikke gedeelte van het vlees of de vis sneller gaar.

Moederdag… hoogste tijd om je moeder eens extra te verwennen

7 mei 2021

Wanneer: zondag 9 mei a.s. 10 lekkere brunch recepten

Wil jij je moeder op Moederdag verrassen? Nodig haar uit voor een brunch met heerlijke zelfgemaakte gerechten! Hieronder hebben we tien lekkere brunch recepten voor Moederdag voor je op een rij gezet. Sommige kun je van tevoren klaarmaken, wat wel zo makkelijk en gezellig is. Natuurlijk vind je op onze website nog veel meer recepten voor een gezond ontbijtje of lunch. Dek de tafel, zet een leuk muziekje op en genieten maar!

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

7 mei 2021

日本酒

Als ik bij de Japanner ga eten, hoort daar sake bij, althans zo werkt het bij mij. Samen met een Japans biertje, een perfecte combinatie.

Muze in Zuid-Afrika

30 april 2021

Cuno’s wijnen…

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad.

Oranje boven

Wat eten we met bevrijdingsdag...

Helaas geen leuke initiatieven dit jaar op deze bevrijdingsdag. Geen bevrijdingsfestivals en/of gezellig de stad in. Ook niet tussen oude spulletjes snuffelen op een rommelmarkt.

Zelf kaasfondue maken… dat kan je makkelijk

23 april 2021

Ook leuk om samen met de kinderen te maken... Bereidingstijd 20 minuten

Hoe doe je dat... Wrijf een middelgrote, zware pan in met de knoflook. Gooi de knoflook weg. Giet al roerend de wijn in de pan en breng op een middelhoog vuur tegen de kook aan.

De nieuwe columniste Renée Bakker stelt zich graag aan u voor…

23 april 2021

Ik ben twintig jaar en de afgelopen jaren heb ik vooral mijn tijd besteed aan het werken in de horeca

Als ik niet aan het werk was, zat ik wel op het terras. Daarnaast heb ik de middelbare hotelschool afgerond. Op dit moment studeer ik Leisure & Events management aan het HBO.

Cuno’s wijnen…

16 april 2021

Één, twee of geentrapstrekker

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Seizoen Oosterscheldekreeft is weer van start gegaan (filmpje)

16 april 2021

Het kreeftenseizoen is deze week officieel geopend in Zeeland

Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek bracht met zijn boot MS3 de eerste Oosterscheldekreeft van het jaar 2021 aan wal.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

9 april 2021

Gedonder in de glazen

Waarom maakt het juiste glas het verschil! Ik vermoed dat mensen wel eens denken ‘overdreven’, als ik mijn kritische blik laat vallen op een glas dat de inhoud geen recht doet! Misschien komt het een tikkeltje obsessief over…

Een goede runderbouillon is de basis voor zoveel meer…

9 april 2021

Wat heb je nodig en hoe maak je het?

Runderbouillon is een krachtige smaakmaker en basis voor veel verschillende soepen, sauzen en andere gerechten. Voor runderbouillon kun je heel goed delen van het rund gebruiken die je voor andere gerechten minder goed kunt gebruiken.

Cuno’s wijnen…

2 april 2021

Hollandse schonen in de Provence

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Asperges: het ultieme lente-paasdiner (filmpje)

2 april 2021

Een aspergemaaltijd bereiden

Asperges koken, hoe doe je dat nou? Hoe moet ik asperges schillen? Allemaal vragen waar je in dit artikel antwoord op krijgt.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

26 maart 2021

De oorsprong van cava

In 1872 werden de eerste flessen cava geproduceerd door Josep Raventós in zijn wijnmakerij Codorníu gevestigd in Sant Sadurní d'Anoia, regio Penedès (Catalonië). In navolging van deze grondlegger gingen in de loop der jaren steeds meer wijnmakers zich toeleggen op de productie van cava.

Terug