Deel

Zo... de winterkleding kan de kast in, maar wat zijn de voorjaarstrends?

Romantisch, bloemen, ruches en strikken

Zo... de winterkleding kan de kast in, maar wat zijn de voorjaarstrends?

Klik hier voor het filmpje voor inspiratie.

Als je de modetrends van deze lente en zomer zou moeten omschrijven met één woord, dan is dat ‘romantisch’. Met veel bloemen, ruches en strikken.

Veel tegenstellingen dit voorjaar in de mode. Zo zie je veel hele lange rokken en jurken, maar ook veel shorts. Hele romantische jurken waar je je een ware sprookjesprinses in kan voelen, maar ook stoere piloten overalls. Felle kleuren als rood en geel, maar ook pasteltinten als licht oranje en licht roze.

1. Blauw en groen

Er was een tijd dat blauw en groen stond voor boerenfatsoen en dat het eigenlijk een combi was die niet kon. Maar dit jaar is het helemaal in. De modekleuren Arcadia en Little Boy Blue bijvoorbeeld.

2. Dark denim

Na een paar seizoenen dat de denim vooral licht van kleur was, lijkt de trend nu donkerder te worden.

3. Wijde broeken met bindceintuur

Heel veel stoffen, geknoopte ceintuurs dit seizoen. En ook broeken met bindceintuurs waarbij de band nog een stukje boven de ceintuur uit rimpelt.

4. Laagjesrokken

Rokken in laagjes, een beetje afgeleid van de Spaanse stijl.

5. Lange jurken en rokken

De lengte van rokken en jurken varieert en alles kan eigenlijk. Van mini tot maxi. Maar het aantal hele lange rokken op enkellengte is groot.

6. Bloemen

Als je ergens niet omheen kan dit voorjaar, dan zijn het wel bloemen. Bloemenprints, geborduurde bloemen, geappliceerde bloemen. Als het maar bloemen zijn.

7. Romantiek

Niet om dagelijks te dragen, maar wel heel mooi om naar te kijken. Sprookjesachtige jurken. Ze lijken eigenlijk niet van deze tijd. De jurk rechts van Marchesa, die een hele serie van dit soort jurken had, is echt een jurk waarmee Assepoester zo naar het bal kan.

8. Drukke prints

Behalve bloemenprints waren er veel drukke, kleurige en vrolijke prints te zien. Bijvoorbeeld etnische motieven, batik-achtige stoffen, dieren-, jungle- en tropische prints.

9. Lavendel-pink-lila

Als er één kleur opviel op de runways, dan is het wel de kleur paars. Paars is terug deze lente. Ultraviolet, lavendel en roze tinten die naar het paars neigen, waren oververtegenwoordigd op de catwalks.

Meer 'Lifestyle':

Gaat jouw leven er binnenkort ook zo uitzien?

16 maart 2018

De grens tussen kunst en commercie vervaagt met HomePod

Ze komt thuis na een lange, ogenschijnlijk geestdodende kantoordag. 'Hey Siri, zet iets aan wat ik leuk vind', zegt de vrouw tegen een apparaat met een gladronde vorm...

Zomertrend 2018

16 maart 2018

Gigantische opblaaseilanden voor de hele familie

Vorige zomer dobberde iedereen nog rond op een eigen opblaas-flamingo, maar daar komt nu verandering in. Deze gigantische flamingo, eenhoorn en pauw zijn geschikt voor maar liefst zes personen.

Gember... het grote wondermiddel van 2018?

9 maart 2018

Dit gebeurt er met je lichaam als je iedere dag gember eet!

Gember is één van die ingrediënten die al van oudsher veel wordt gebruikt in de geneeskunde. De gemberwortel heeft veel positieve effecten op onze gezondheid.

Dit zijn de zomer reistrends 2018

2 maart 2018

De winter is bijna voorbij, dus er mag weer gefantaseerd worden over de volgende vakantie

Als we de trendwatchers mogen geloven, dan gaan we weer mooie reizen maken in 2018. Watch and dream! Verdiep je alvast in de reistrends van aankomende zomer en houd dat vakantiegevoel stevig vast. Dit zijn dé vakantietrends.

Klaar met die kraaienpootjes? Wij hebben de oplossing (en het is géén botox).

2 maart 2018

Ouder worden we allemaal, en daar kunnen we nog wel mee leven.

Doei rimpels, hallo stevige huid. We kennen allemaal het gezegde: schoonheid komt van binnenuit. Blijkt te kloppen als een bus.

Gezondheid... ben jij goed bezig?

23 februari 2018

Wat blijkt, vrouwen die regelmatig een alcoholisch drankje nuttigen, leven langer

Af en toe een lekker cocktailtje of een wijntje, daar zeggen wij echt geen nee tegen! Ben jij dit weekend van plan om weer een lekker drankje te nuttigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou.

Wijn maakt je relaxed en whiskydrinkers zijn huilebalken

16 februari 2018

Mensen aanzetten tot beter nadenken over de alcohol die ze drinken.

Waar de één ongelooflijk wild en vrolijk wordt van een drankje, krijgt de ander zin om over politiek te praten. Een enkeling wordt bijzonder emotioneel. Dat ligt aan de persoonlijkheid zou je denken. Niet als we de wetenschap mogen geloven.

Droomreis: de Orient-Express brengt je in weelde terug in de tijd

21 februari 2018

Verwacht in de trein geen ordinair restauratierijtuig voor een snelle hap

Het is dé trein voor wie in luxe wil reizen zonder enige vorm van haast: de Orient-Express. De beroemde trein brengt je terug naar de jaren '20, toen reizen nog heel bijzonder was.

Carnaval 2018

9 februari 2018

Waar en wanneer: Niet echt in Bergen… dit weekend

Wij Bergenaren en bewoners van boven de grote rivieren zijn niet echt van het Carnaval, maar wat is het eigenlijk precies voor een feest? Carnaval is oorspronkelijk een Katholiek feest. Carnaval wordt gevierd op de drie dagen voor Aswoensdag.

Hoe komen we die eindeloze lange winter door…

9 februari 2018

Dat we het koud gaan krijgen, weten we inmiddels wel

Na een matige zomer volgde een matige nazomer, en op een paar zonnige dagen in september en oktober na is er dan nu even winter. We hebben echter mazzel gehad dat het nu pas wat kouder is geworden. Tot voor kort kon onze winterjas in de kast blijven hangen.

En... waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie?

2 februari 2018

Waar moeten we nu weer eens naar toe. Lonely Planet weet raad

Elk jaar kiest Lonely Planet de beste bestemmingen voor het komende jaar. Ontdek de top 10 landen, steden, regio’s en Best Value-bestemmingen voor 2018.

Wat is Yoga nou eigenlijk precies?

26 januari 2018

Yogabeoefening gaat om het verbinden van lichaam en geest met elkaar

Veel mensen denken bij Yoga aan zweverige muziek, aan mensen in een ongemakkelijke positie en luchtige praat. Dit is een vertekend beeld. Maar het is echt veel meer dan dat!

Lovende recensies over Vaticaan-thriller ‘Akte van Berouw’ van Bergenaar Chris Houtman

2 februari 2018

Inmiddels tweede druk

'Akte van berouw is een thriller van eigen bodem met grote internationale allure die verder durft te kijken dan onze landsgrenzen.' Dat schrijft uitgeverij Karakter over het in kortgeleden verschenen boek van Chris Houtman.

Prinsjes en prinsesjes die een hofhouding nodig hebben

26 januari 2018

Gun je kind ook eens een teleurstelling...

Sommige (Bergense) ouders willen alles leuk maken voor hun kinderen. Een echtpaar spande kortgeleden een rechtszaak aan tegen de basisschool van hun 7-jarige dochter. De reden was onenigheid over de klassenindeling.

Zo vaak heeft een Bergenaar seks

Het gaat best goed met het seksleven...

Meer dan 90 procent van de mannen geniet ervan. Driekwart van de vrouwen heeft genoeg plezier tussen de lakens, al wordt die twee keer per week niet gehaald.

Val jij ook wel eens in slaap naast je Smartphone?

19 januari 2018

Dat kun je dus maar beter niet meer doen...

Slaap niet met je telefoon in bed of op je nachtkastje dicht bij je hoofd, tenzij de telefoon uit is of in vliegtuigstand staat,’ dat is het advies van het Californische Department of Public Health. Het instituut waarschuwt dat het langdurig gebruik van een mobiele telefoon kan leiden tot...

Facebook is een gevaar voor de samenleving

12 januari 2018

Ex-topman roept op te stoppen

Facebook bedreigt het functioneren van de maatschappij en doet er alles aan om gebruikers verslaafd te maken. Dat heeft ex-topman van Facebook Chamath Palihapitiya gezegd.

“Druk, druk, druk.”

12 januari 2018

Je hoort het jezelf waarschijnlijk elke dag wel eens zeggen...

Ga maar na; een veeleisende baan en een dynamisch gezin, en aan jou de taak om dat alles op geoliede wijze te managen. Logistiek is daarbij heel belangrijk, maar hoe pak je dat aan? 1. Plan logisch en strategisch.

Terug