Zelf een hogeschool pizza bereiden? Het is makkelijker dan je denkt
Ook leuk om samen met de kinderen te doen...
Gepubliceerd: 10 juni 2022
De smaak van je pizza valt of staat met je bodem. Je wilt deze natuurlijk niet te vet, niet te droog, niet te dik, én niet te dun hebben. Een luchtige en knapperige bodem is bij de meeste pizzaliefhebbers favoriet! Maar hoe krijg je zo’n perfecte bodem? Je kunt de pizzabodem zelf maken, maar dit neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag. Ga daarom voor een echt lekkere verse bodem zonder dat je daar extra werk aan hebt en haal een rol vers pizzadeeg in huis.
Ik koos dit keer voor een kant en klare bodem van Magioni. Te verkrijgen bij de lokale AH. En die is echt hartstikke oké.
Leg de bodem eerst 2 minuten in de oven op 150 graden.
Dit keer koos ik voor vis als topping
Gebruik niet te veel vloeibare tomatenpuree uit een pakje, anders krijg je een slappe bodem en dat wil je natuurlijk niet.
Gebruik een handvol Mozzarellakorrels (ook van AH), die zijn droog en worden speciaal gemaakt voor pizza, lasagne en pasta’s.
Open een blikje goede tonijn en sardines en wat ansjovis. Ontdoe van eventuele graatjes en leg dat op de bodem. Daarna een handvol garnalen toevoegen. En als laatste een halve zoete ui (in hele fijne ringen gesneden) toevoegen.
Tot slot nog een snuifje droge oregano er over en klaar is de topping.
Leg de pizza 8 minuten in een voorverwarmde over op 220 graden en daarna… smullen maar.
H.S
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.