Zeer geslaagd kunstweekend Schik in Kunst

Het totaal aantal bezoeken aan alle locaties bij elkaar was ruim 8000

Zeer geslaagd kunstweekend Schik in Kunst

Ondanks, of misschien wel dankzij, Vaderdag, Jaarmarkt, Open Tuinendag en het voetbal op tv werden de 39 verschillende locaties van de kunstroute door Schoorl en Groet goed bezocht. Dorpsgenoten, toeristen en mensen uit de wijde omgeving namen de moeite om de buien te trotseren voor de kunstroute.
De overzichtstentoonstelling in De Blinkerd trok ruim 660 bezoekers. Het totaal aantal bezoeken aan alle locaties bij elkaar was ruim 8000.

Op vrijdag 14 juni opende kinderburgemeester Tygo Fontijn het evenement door het gemaakte werk bij het scholenproject te onthullen.
De bezoekers werden de zaterdag en de zondag met enthousiasme ontvangen door de deelnemende kunstenaars. Er ontstonden op veel plekken mooie gesprekken en ontmoetingen. Er werd werk verkocht en bezoekers raakten geïnspireerd: op een aantal plekken konden bezoekers namelijk kennis maken met de verschillende materialen en technieken.

De maandag na het weekend is het schilderij van Ad Selhorst verloot onder de ‘Vrienden van Schik’. Het winnende lot was van mevrouw Carla Kleijn uit Schoorl, die blij verrast het schilderij uit handen van voorzitter Annelies Kouw in ontvangst nam.

De vrolijke foto-impressie van de opening kunt u vinden op de website, www.schikinkunst.nl.