Zandzakken genoeg, maar echt helpen doet het nog niet

Nog steeds overlast op Zeeweg richting Bergen aan Zee...

Zandzakken genoeg, maar echt helpen doet het nog niet

Nog steeds ligt er water op één van de rijbanen van de Zeeweg, de verbinding van Bergen naar Bergen aan Zee. Daarom laat de provincie Noord-Holland vanaf vandaag (woensdag) het water via een slang wegpompen.

Voor het paasweekend plaatste de provincie zandzakken om het water tegen te houden en is het water van de rijbaan weggepompt. De verwachting was dat de verkeersmaatregelen, een deels afgesloten rijweg en stoplichten, niet meer nodig zouden zijn na de paasdagen. Maar dat is niet het geval.
“Er komt meer water dan verwacht onder de zandzakken vandaan. Om te voorkomen dat het water alsnog de rijbaan op stroomt, is vorige week een pomp ingezet om het water terug te pompen, maar dat blijkt niet voldoende. De aannemer plaatste daarom woensdag een slang over de weg die het water wegpompt in de hemelwaterafvoer aan de andere kant van de weg nabij de rotonde (N510/N511). Dat gebeurde in opdracht van de provincie.”

“Over de slang ligt nu een zogenaamde ‘slangenbrug’, zoals vaak te zien bij festivals. Hier kan het verkeer overheen rijden.”

Foto: RTV80