Zaffier start met betalen energietoeslag 2023

Regelingen en voorwaarden per gemeente...

Zaffier start begin november al met de uitbetaling van de energietoeslag 2023 voor inwoners uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. De inwoners die bekend zijn bij Zaffier en ook dit jaar recht hebben op de energietoeslag, krijgen deze automatisch begin november.

Inwoners die recht hebben op de energietoeslag, maar deze niet automatisch hebben ontvangen, kunnen vanaf december de toeslag aanvragen via de website van Zaffier (www.zaffier.nl/energietoeslag). De energietoeslag 2023 kan tot en met 31 juli 2024 worden aangevraagd.

Waarom is er een energietoeslag?
De Eerste Kamer heeft dinsdag 3 oktober ingestemd met het wetsvoorstel Energietoeslag 2023. Gemeenten kunnen daardoor, net als in 2022, inwoners op of net boven het sociaal minimum helpen met de hoge energiekosten. Want juist deze hoge energiekosten kunnen voor inwoners met een laag inkomen een probleem zijn. Zaffier voert deze regeling uit voor de eerder genoemde gemeenten.

Regelingen en voorwaarden per gemeente
De regelingen en voorwaarden staan beschreven op de website van Zaffier (www.zaffier.nl/energietoeslag).

Vragen
Inwoners kunnen hun vraag stellen aan Zaffier via het contactformulier op www.zaffier.nl/contactformulier. Liever bellen? Dat kan naar 088 40 46 000 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Over Zaffier
Zaffier ondersteunt inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest bij werk, geldzaken en inburgering. Met een groot netwerk en goed opgeleide specialisten maken we gebruik van kansen en talenten. En gaan we voor ontwikkeling. Binnen en buiten de regio. Inwoners kunnen op ons terugvallen. Inwoners hebben één aanspreekpunt en kunnen makkelijk bij ons terecht. Fysiek of online.