Woningcorporaties slaan handen ineen voor woningruil

Extra service voor huurders

De woningcorporaties die zijn aangesloten bij de Sociale Verhuurders Noord- Kennemerland (SVNK), Van Alckmaer voor Wonen, Kennemer Wonen, Woonstichting Langedijk en Woonwaard, introduceren een eenvoudige manier voor hun huurders om sociale huurwoningen met elkaar te ruilen. Via ruilmijnwoning.nl kunnen huurders die op zoek zijn naar een andere woning, zich nu direct aanmelden als geïnteresseerde in woningruil. Hun woning wordt daarmee geadverteerd op ruilmijnwoning.nl. De betrokken corporaties willen daarmee huurders een extra mogelijkheid geven om sneller een beter passende woning te vinden door te ruilen.

Een lange adem
Het is algemeen bekend dat veel mensen op zoek zijn naar een geschikte huurwoning, terwijl het aanbod zeer beperkt is. Voor het vinden van een passende huurwoning moeten woningenzoekenden helaas een lange adem hebben. Dat geldt ook voor woningzoekenden die nu al een huurwoning hebben. Er zijn veel huurders die, zonder dat ze het weten, eigenlijk op elkaars woning zitten te wachten. Een woning kan nu bijvoorbeeld te klein, te groot of juist te duur zijn. Of er is een wens om gelijkvloers, dichter bij werk, voorzieningen of familie te wonen.

Samenwerking verruimt het aanbod
De samenwerking van SVNK met het platform ruilmijnwoning.nl verruimt voor huurders het aanbod van woningen. Vind je tussen het aanbod van (reguliere) woningen geen geschikte woning? Via de website van SVNK is met een directe link de website van ruilmijnwoning.nl te bezoeken om het aanbod voor woningruil te bekijken. Een bijkomend voordeel van woningruil is dat de opgebouwde inschrijfduur of wachttijd bij SVNK behouden blijft.

De woningnoodpuzzel
De deelnemende woningcorporaties van SVNK zien deze ontwikkeling als een bijdrage om de doorstroming van de sociale huurwoningen op gang te brengen. Met een woningtekort van landelijk ruim 300.000 woningen op dit moment is de situatie in de sociale huursector zeer zorgelijk. Met dit initiatief hopen de woningcorporaties een stukje bij te dragen aan deze gecompliceerde puzzel en meer woningzoekenden te kunnen voorzien van een woning die aansluit bij hun wensen en behoeften. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.svnk.nl/woningruil.