Deel

advertentie

Witte rook uit het gemeentehuis… (filmpje)

Benoeming van drie nieuwe wethouders voor de gemeente Bergen

Witte rook uit het gemeentehuis… (filmpje)

Donderdagavond vond een bijzondere gemeenteraad plaats in de gemeente Bergen. De huidige wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering namen afscheid.

Aansluitend presenteerde de gemeenteraad het raadsakkoord en zijn drie nieuwe wethouders voorgedragen voor benoeming. Het betreft Yvonne Roos-Bakker, Marco Wiesehahn-Vrijman en Ernest Briët.

Klik hier voor het filmpje. (1.33 min.)

“We hebben een zeer zorgvuldig proces doorlopen en daar zijn deze drie kandidaten voor de gemeente Bergen uitgekomen”, aldus de selectiecommissie. “Zij beschikken over de bestuurlijke ervaring die van groot belang is voor de wijze waarop de gemeenteraad heeft aangegeven te willen gaan werken; vanuit een raadsbreed perspectief.”

De voorgedragen kandidaten hebben volgens de selectiecommissie een bewezen verbindend vermogen en zijn in staat gebleken om op allerlei niveaus – variërend van inwoners en ondernemers tot en met belangengroeperingen – relaties te onderhouden. Ook kunnen ze goed in teamverband werken. De commissie vindt dit essentieel voor een goed functionerend college. “Wij wensen hen succes met deze benoeming en zien ernaar uit om samen met hen verdere stappen te zetten met het breed gedragen raadsakkoord.”

Raadsakkoord
In het raadsakkoord staat dat wethouders worden aangesteld na een sollicitatieprocedure en op basis van competenties worden benoemd. Het is in het college van belang dat wethouders elkaar aanvullen, dat ze wat betreft competenties in evenwicht zijn en samen een team vormen. De selectiecommissie meent dat deze drie kandidaten die kwaliteiten bezitten.

Het raadsakkoord gaat in op de aandachtsgebieden waaraan de komende raadsperiode wordt gewerkt, zoals de bestuurscultuur en burgerparticipatie. Om de bestuurlijke continuïteit te waarborgen, is vastgesteld dat genomen besluiten in stand blijven, “tenzij er sprake is van ingrijpende wijzigingen van doorslaggevende betekenis in de omstandigheden (wettelijk, rechterlijke uitspraken of overige ontwikkelingen van maatschappelijk belang, inclusief maar niet beperkt tot financiële ontwikkelingen, voortschrijdend inzicht, behoefte etc.). Deze gewijzigde omstandigheden worden altijd besproken in de gemeenteraad.”

Yvonne Roos-Bakker
Yvonne Roos-Bakker – nu nog raadslid voor de VVD in Drechterland- was van september 2019 tot juli 2022 wethouder van de gemeente Drechterland. Daarvoor was ze fractievoorzitter van de VVD-fractie in Drechterland en beleidsmedewerker bij de gemeente Hoorn. Deze beoogd wethouder (49) woont in Hoogkarspel, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze heeft er zin in om weer als wethouder aan de slag te gaan. “Ik wil mijn verbindende eigenschappen graag inzetten voor de gemeente Bergen.”

Marco Wiesehahn-Vrijman
Marco Wiesehahn-Vrijman is sinds mei 2021 tot op heden senior beleidssecretaris infrastructuur, logistiek & mobiliteit bij VNO-NCW & MKB-Nederland. Daarvoor was hij senior manager collectieve belangenbehartiging bij ondernemersvereniging Evofenedex. Ook politiek is hij ervaren; hij was vier jaar vice-voorzitter van de VVD Statenfractie in de provincie Noord-Holland. Hij (48) woont met zijn vrouw en twee kinderen in Haarlem. Hij vindt Bergen een prachtige groene gemeente met betrokken inwoners en hardwerkende ondernemers. “Zij verdienen een lokaal bestuur dat zorgen wegneemt, problemen oplost en kansen helpt creëren waar dat kan. Daaraan kan ik met mijn ervaring en netwerk zeker bijdragen.”

Ernest Briët
Ernest Briët is sinds 2013 directeur-bestuurder van Stichting Landschap Noord-Holland. Aan het begin van zijn loopbaan werkte hij bij diverse ministeries in Den Haag. Hij is afkomstig uit de gemeente Bergen. “Ik woon nu bijna tien jaar met veel plezier in de kern Bergen. Ik vind het wethouderschap een mooie uitdaging na mijn jarenlange ervaring bij de overheid en maatschappelijke organisaties.”
Ernest Briët is 52 jaar en heeft met zijn partner drie studerende kinderen die op kamers wonen. Hij is ruim 25 jaar lid van de PvdA.

Tijd en plaats raadsvergadering
De gemeenteraadsvergadering begon om 20.00 uur in De Beeck, Molenweidtje 2, Bergen.

Foto: De nieuwe raadszaal in de Beeck. Klik op de foto voor een uitvergroting.

advertentie

Meer 'Filmpje!':

Filmpje van de week: Hoe groen is Bergen? Nou… zo groen dus

22 september 2023

Prachtig dronefilmpje van Bergen en Bergen aan Zee. Herken jij je huis?

Met dank aan Sanmia Drone.

Warm lopen voor de Kunst10Daagse: de Bergense Belle Doxx (filmpje)

22 september 2023

Belle exposeert tijdens de Kunst10Daagse bij Soul Beach in Bergen aan Zee

In mijn schilderijen probeer ik het ingewikkelde tapijt van culturele antropologie, kunstgeschiedenis, sociale dilemma's en theologie te ontrafelen.

Maand van de Geschiedenis in Noord-Holland (filmpje)

22 september 2023

Van stoommachine tot Boeing 747

Op 1 oktober start het grootste historische evenement van Nederland: de Maand van de Geschiedenis.

Buurtfeest Tuindorp, van buurtfeest naar dorpsfeest (filmpje)

22 september 2023

Wanneer: zaterdag 23 september vanaf 13:00 uur

De laatste zaterdag van september is al jaren de datum voor het leukste feestje van Bergen, Buurtfeest Tuindorp! Een feest voor en door de bewoners van Tuindorp en iedereen die Tuindorp een warm hart toedraagt. In negen jaar tijd is het buurtfeest uitgegroeid van een feestje voor de buurt tot een heus dorpsfeest.

Home Store opent de deuren weer op zaterdag 16 september om 12.00 uur (filmpje)

15 september 2023

De Flessenpost nam een kijkje...

Na veel tegenslag de afgelopen jaren, na brand op het Plein en opzegging van de huur kan het gezin Vlaanderen eindelijk opgelucht ademhalen en kunnen ze morgen zaterdag 16 september vanaf 12.00 uur hun klanten weer ontvangen in hun prachtige nieuwe zaak aan de Breelaan waar voorheen de Rabobank gevestigd was.

Filmpje van de week: nog even genieten van het strand

8 september 2023

Prachtige drone opnames

Bergen en Bergen aan Zee op z'n mooist.

Maak werk van participatie vindt Partij ONS DORP (filmpje)

8 september 2023

Partij ONS DORP ontevreden over mogelijkheden meedenken inwoners

Partij ONS DORP heeft op 1 september actie ondernomen om de inwonersparticipatie in de Egmonden, Schoorl en Bergen eindelijk op een volwassen manier aan te pakken.

Warmlopen voor de Kunst10Daagse 2023 (filmpje)

8 september 2023

Ludieke actie én expositie van Pauline Bakker

Pauline heeft zich dit afgelopen jaar toegelegd op het boetseren van (klei-)portretten.

Filmpje van de week: de redactie bracht een bezoek aan de Bergense kunstenares Nanette Heijnen

1 september 2023

Dit jaar schildert zij de cover voor de Kunst10Daagse Flessenpost

De eerste kunstenaar die de cover schilderde was Eric Tierolf, daarna Pauline Bakker, toen Rob Dronkers en voor editie 2023 is dat dus Nanette Heijnen.

Bergense historie: “Uit zand en zee geboren – Bergen van ijstijd tot heden” (filmpje)

1 september 2023

Harry Plaatsman interviewt Allard Willemier Westra over zijn boek

De titel "Uit zand en zee geboren - Bergen van ijstijd tot heden" geeft aan dat er ook over de allervroegste dorpshistorie veel te vertellen is. Toch is dat maar zelden gedaan. In dit boek begint het verhaal van Bergen 150.000 jaar geleden.

Expositie Gouden Bergen over liefde, geluk, succes (filmpje)

26 augustus 2023

De expositie ‘Gouden Bergen’ is van 26 augustus t/m 24 september 2023 te zien in Huisje Doek

Beeldend kunstenaar Claire Verkleij van Let The Colors Speak heeft zich voor deze tentoonstelling laten inspireren door de thema’s liefde, geluk, persoonlijke verrijking en succes.

Filmpje van de week: sfeerimpressie Taverne Open Air Festival

Morgen (zaterdag) gaat het weer los op de Groeneweg...

Gemoedelijk feesten, eten en drinken met bands en dj's.

The final countdown: Bergen Live 2023 staat bijna voor de deur! (filmpje)

25 augustus 2023

De 42e editie van het festival belooft groots te worden. De volledige line-up is nu bekend

Bergen Live 2023 gaat bijna van start, op vrijdag 1 september om precies te zijn.

Rondje horeca 32: impressie van het honderdste Molenkrocht Tennistoernooi (filmpje)

25 augustus 2023

Niet aan te slepen...

Afgelopen woensdag brachten we op een zonovergoten dag een bezoek aan het honderdste Molenkrocht Tennistoernooi. Tout Bergen was aanwezig.

Ook bekende Nederlanders genieten van ons dorp: cabaretier Herman Finkers (filmpje)

25 augustus 2023

Laatste zomerse Kunstmarkt in Bergen: donderdag 31 augustus

Slenter je niets vermoedend over de kunstmarkt rond de Ruïnekerk en... dan loop je zomaar de bekende cabaretier Herman Finkers tegen het lijf. In alle bescheidenheid vroegen wij of hij even in beeld wilde komen, en wat blijkt, hij heeft hier zijn liefje ontmoet.

Culinaire tip van de week: Surinaamse saoto maaltijdsoep (filmpje)

25 augustus 2023

Origineel Javaans-Surinaams

Saoto soep is van oorsprong een Javaans gerecht en iedereen weet dat de Surinaamse keuken een smeltkroes is van verschillende rassen. Dit soepgerecht is typisch eentje die door iedereen op zijn eigen manier gemaakt wordt.

Bergense historie: vliegveld Bergen voor de Tweede Wereldoorlog (filmpje)

25 augustus 2023

Vliegtuigbemanningen bijeen voor een briefing voor een oefenvlucht over Bergen...

Vliegtuigbemanningen van de Strategische Verkennings Vliegtuig Afdeling bijeen voor een oefenvlucht op Bergen met hun Fokkers C.X.

Filmpje van de week: een prachtige sfeerimpressie van onze omgeving

18 augustus 2023

Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl...

Het filmpje is gemaakt door Visit The Netherlands en geeft een inkijkje naar hoe Belgen onze omgeving ervaren.

Bergenaren in de media: Pjotr en Anne (filmpje)

18 augustus 2023

Verwoestende bosbrand vernietigt het Portugese paradijs van twee jonge Bergenaren

Pjotr en Anne uit Bergen vertrokken vijf jaar geleden naar de Portugese Algarve om hun droom te verwezenlijken. Ze kochten 18 hectare grond waarop ze niet alleen de biodiversiteit hoopten te vergroten, maar ook gasten ontvingen. Die droom werd werkelijkheid, tot een vernietigende bosbrand hun perceel vorige week voor een groot deel in de as legde.

Filmpje van de week: Weet je nog van toen…

4 augustus 2023

We vonden op YouTube een heerlijk historisch filmpje van lang geleden

Foto's van en herinneringen aan verdwenen winkels in Bergen, samengesteld en gepresenteerd door Jan Roosloot en Lau Vrasdonk. Als DVD geschonken aan de leden van de Historische Vereniging Bergen ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan in 2008.

Rondje horeca 28: nieuwe tearoom in Bergen (filmpje)

28 juli 2023

Bergen is weer een nieuw horecabedrijf rijker...

Eerder deze week ging de Flessenpost op bezoek bij Elco van Banketbakkerij Roos. Daar waar eerder op de hoek Dorpsstraat-Ruïnelaan slagerij Patric Le Grand gevestigd was, is vanaf aanstaande maandag Tearoom Roos gevestigd.

Filmpje van de week: Lichtjesavond in aantocht

28 juli 2023

Een sfeerimpressie...

Op de eerste woensdag in augustus zijn de tuinen en terrassen versierd met waxinelichtjes, lampionnen en lampjes. Als de schemering valt, wordt een groot deel van Bergen verlicht door vele lampjes. Geniet van een leuke traditie, die in 1926 is ontstaan!

Bijzonder Bergense project: 100 jaar Simeon ten Holt (filmpje)

28 juli 2023

Een wandeltocht in Bergen langs de woon- en werkplekken van Simeon ten Holt

Deze unieke wandeltocht brengt u langs een aantal plaatsen waar Simeon heeft gewoond en gewerkt.

Bergenaren in het buitenland 2: Gerard Köhler (filmpje)

28 juli 2023

Israël: zelf liep ik ook wat demonstraties mee...

Het laatste filmpje van een “Bergenaar abroad” althans in Israël, zou wat raar zijn als die over een ritje op de step door Jaffa, of een (ver)dwaaltocht door de Negev woestijn zou gaan, gezien de dagelijkse publiciteit over dit minilandje in de Nederlandse pers.

Filmpje van de week: op bezoek bij de Bergense kunstenares Pauline Bakker

21 juli 2023

Kleien dat het een lieve lust is...

Afgelopen week brachten we een bezoek aan het atelier van Pauline Bakker in Bergen. Uitgever Harry Steunenberg van de Flessenpost was uitgenodigd om zijn 'kop' in klei te laten vereeuwigen.

Rondje horeca 27: New coffeeshop in town… (filmpje)

21 juli 2023

LOTZ koffiecorner op het Plein

Eerder deze week ging de Flessenpost op bezoek bij de charmante Charlotte. Ze heeft afgelopen woensdag haar gezellige en sfeervolle coffeeshop op het Plein geopend.

Bergenaren in het buitenland: Gerard Köhler doet verslag vanuit Israël (filmpje)

21 juli 2023

Sinds mijn pensionering frequenteer ik met toenemende regelmaat het Flessenpost openlucht kantoor

Niet geheel bij toeval is dat ook een geliefde bestemming van talloze Bergense verhalenvertellers. Favoriet zijn de verhalen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Filmpje van de week: hoe gaat het met het park op het Plein?

14 juli 2023

We namen een kijkje...

Er wordt op dit moment, na de sloop van de Bakemaflat, hard gewerkt om het Plein weer een beetje aanzien te geven. We namen een kijkje.

Hoe bezoekers/gasten naar Bergen kijken… (filmpje)

14 juli 2023

Bergen is a municipality and a town in the Netherlands, in the province of North Holland

Its North Sea beaches make it a popular destination for tourists. The town of Bergen developed around a chapel and is mentioned as far back as the tenth century as well.

Filmpje en foto’s van de week: Poly is officieel zwaarste zomerstorm ooit gemeten

5 juli 2023

Botenclub Bergen aan Zee zwaar getroffen

Het is flink tekeer gegaan in onze regio. Harde windstoten zorgden voor enorme schade en de redactie is overspoeld met foto's en filmpjes.

Culinaire tip van de week: een ‘Hollandse’ klassieker (filmpje)

7 juli 2023

De klassieke huzarensalade

Ik vroeg mij af wat eigenlijk het verschil is tussen ouderwetse huzarensalade en Russische salades. En zoals bij de meeste recepten, verschillen de meningen nogal. Ik ben er niet helemaal uitgekomen.

Houd jij van dansen en kunst? (filmpje)

7 juli 2023

Kom dan voor de Bachata workshop zaterdag 15 juli van 16.00-18.00 uur en opening 'Terra incognita'

Art Gallery Tha Banque, Plein 29 Bergen presents: een Bachata workshop door Ivan en Melany op zaterdag 15 juli van 16.00-18.00 uur en daarna de opening van de expositie ‘Terra Incognita’ tot 1930.

Filmpje van de week: brandweer komt in actie om droogte Ruïneveld tegen te gaan

30 juni 2023

Eindelijk water na weken droogte...

De droogte van de afgelopen weken begint ook in Bergen zijn tol te eisen. Onder andere het gras rond het Ruïneveld is gortdroog. Dus kwam de Bergense Brandweer in actie.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug