Deel

advertentie

Witte rook uit het gemeentehuis… (filmpje)

Benoeming van drie nieuwe wethouders voor de gemeente Bergen

Witte rook uit het gemeentehuis… (filmpje)

Donderdagavond vond een bijzondere gemeenteraad plaats in de gemeente Bergen. De huidige wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering namen afscheid.

Aansluitend presenteerde de gemeenteraad het raadsakkoord en zijn drie nieuwe wethouders voorgedragen voor benoeming. Het betreft Yvonne Roos-Bakker, Marco Wiesehahn-Vrijman en Ernest Briët.

Klik hier voor het filmpje. (1.33 min.)

“We hebben een zeer zorgvuldig proces doorlopen en daar zijn deze drie kandidaten voor de gemeente Bergen uitgekomen”, aldus de selectiecommissie. “Zij beschikken over de bestuurlijke ervaring die van groot belang is voor de wijze waarop de gemeenteraad heeft aangegeven te willen gaan werken; vanuit een raadsbreed perspectief.”

De voorgedragen kandidaten hebben volgens de selectiecommissie een bewezen verbindend vermogen en zijn in staat gebleken om op allerlei niveaus – variërend van inwoners en ondernemers tot en met belangengroeperingen – relaties te onderhouden. Ook kunnen ze goed in teamverband werken. De commissie vindt dit essentieel voor een goed functionerend college. “Wij wensen hen succes met deze benoeming en zien ernaar uit om samen met hen verdere stappen te zetten met het breed gedragen raadsakkoord.”

Raadsakkoord
In het raadsakkoord staat dat wethouders worden aangesteld na een sollicitatieprocedure en op basis van competenties worden benoemd. Het is in het college van belang dat wethouders elkaar aanvullen, dat ze wat betreft competenties in evenwicht zijn en samen een team vormen. De selectiecommissie meent dat deze drie kandidaten die kwaliteiten bezitten.

Het raadsakkoord gaat in op de aandachtsgebieden waaraan de komende raadsperiode wordt gewerkt, zoals de bestuurscultuur en burgerparticipatie. Om de bestuurlijke continuïteit te waarborgen, is vastgesteld dat genomen besluiten in stand blijven, “tenzij er sprake is van ingrijpende wijzigingen van doorslaggevende betekenis in de omstandigheden (wettelijk, rechterlijke uitspraken of overige ontwikkelingen van maatschappelijk belang, inclusief maar niet beperkt tot financiële ontwikkelingen, voortschrijdend inzicht, behoefte etc.). Deze gewijzigde omstandigheden worden altijd besproken in de gemeenteraad.”

Yvonne Roos-Bakker
Yvonne Roos-Bakker – nu nog raadslid voor de VVD in Drechterland- was van september 2019 tot juli 2022 wethouder van de gemeente Drechterland. Daarvoor was ze fractievoorzitter van de VVD-fractie in Drechterland en beleidsmedewerker bij de gemeente Hoorn. Deze beoogd wethouder (49) woont in Hoogkarspel, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze heeft er zin in om weer als wethouder aan de slag te gaan. “Ik wil mijn verbindende eigenschappen graag inzetten voor de gemeente Bergen.”

Marco Wiesehahn-Vrijman
Marco Wiesehahn-Vrijman is sinds mei 2021 tot op heden senior beleidssecretaris infrastructuur, logistiek & mobiliteit bij VNO-NCW & MKB-Nederland. Daarvoor was hij senior manager collectieve belangenbehartiging bij ondernemersvereniging Evofenedex. Ook politiek is hij ervaren; hij was vier jaar vice-voorzitter van de VVD Statenfractie in de provincie Noord-Holland. Hij (48) woont met zijn vrouw en twee kinderen in Haarlem. Hij vindt Bergen een prachtige groene gemeente met betrokken inwoners en hardwerkende ondernemers. “Zij verdienen een lokaal bestuur dat zorgen wegneemt, problemen oplost en kansen helpt creëren waar dat kan. Daaraan kan ik met mijn ervaring en netwerk zeker bijdragen.”

Ernest Briët
Ernest Briët is sinds 2013 directeur-bestuurder van Stichting Landschap Noord-Holland. Aan het begin van zijn loopbaan werkte hij bij diverse ministeries in Den Haag. Hij is afkomstig uit de gemeente Bergen. “Ik woon nu bijna tien jaar met veel plezier in de kern Bergen. Ik vind het wethouderschap een mooie uitdaging na mijn jarenlange ervaring bij de overheid en maatschappelijke organisaties.”
Ernest Briët is 52 jaar en heeft met zijn partner drie studerende kinderen die op kamers wonen. Hij is ruim 25 jaar lid van de PvdA.

Tijd en plaats raadsvergadering
De gemeenteraadsvergadering begon om 20.00 uur in De Beeck, Molenweidtje 2, Bergen.

Foto: De nieuwe raadszaal in de Beeck. Klik op de foto voor een uitvergroting.

advertentie

Meer 'Filmpje!':

Filmpje van de week: pasgeboren lammetjes bij Scorlewald

17 maart 2023

Lente...

Terwijl Scorlewald er eerder deze week uitzag als een echt winterwonderland is afgelopen vrijdag het eerste lammetje geboren.

De Flessenpost bezocht unieke tentoonstelling Toon van Driel in Fabels (filmpje)

17 maart 2023

De collectie waarmee Toon exposeert, bevat metershoge schilderijen en objecten

Na 50 jaar in het vak vindt Toon van Driel het wel eens tijd voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière. De striptekenaar (o.a. FC Knudde, De Stamgasten) gaat de kunst in. Dat doet hij met een bijzondere collectie, waarmee hij door het hele land toert.

Vandaag 18 geworden… en meteen stemmen (filmpje)

15 maart 2023

Kobe van der Laarse werd opgehaald door burgemeester Lars Voskuil

Vandaag werd Kobe opgehaald door burgemeester Lars Voskuil vanuit Egmond aan Zee. Ze wilde graag in Bergen stemmen en wel in 't Oude Raedhuys.

Minister (woningbouw) Hugo de Jonge en CDA-statenlid Dennis Heijen bezochten Bergen (filmpje)

14 maart 2023

Krachtige oproep: provincie moet voet van het woningbouw rempedaal halen

Ondernemers en bewoners van de gemeente Bergen luidden de noodklok over het tekort aan woningen in hun dorpen. Dat deden ze in de Ruïnekerk tijdens een CDA-bijeenkomst waarbij Noord-Hollands statenlid Dennis Heijen en minister Hugo de Jonge het woord voerden en vragen beantwoordden.

De Flessenpost ging in gesprek met burgemeester Lars Voskuil (filmpje)

10 maart 2023

Democratie is niet vanzelfsprekend...

Waarom het van groot belang is om a.s. woensdag 15 maart te gaan stemmen.

Filmpje van de week: Bergense kunstenaar Eric Winder, alias ome Cor

3 maart 2023

Cor geeft stemadvies... Stem op Sigrid Kaag of op de VVD

Ome Cor maakte al eerder filmpjes, maar deze is wel echt hilarisch. Kijken dus!

De Bakemaflat, nog een weekje boven de grond (filmpje)

3 maart 2023

Einde van een veel besproken gebouw in zicht...

Na twee weken slopen, nadert het einde.

Filmpje van de week: de sloop van de Bakemaflat

24 februari 2023

Op het Dorpsplein in Bergen staat sinds 1961 het gebouw van J.B. Bakema

Er wordt nu voor het Dorpsplein een groot woningbouwplan ontwikkeld, waarbij de Bakemaflat moet sneuvelen.

Oplichting in gemeente Bergen toegenomen, burgemeester Voskuil waarschuwt ervoor (filmpje)

24 februari 2023

Gemeente en politie kregen in 2022 maar liefst 122 meldingen binnen van internetcriminaliteit

Burgemeester Lars Voskuil waarschuwt voor oplichterspraktijken.

Picknick in Bergen aan Zee als protest tegen bomenkap PWN bij de Verspyckweg (filmpje)

24 februari 2023

Onder het motto ‘Boskap Nee’ nodigen wij u uit voor een publieksvriendelijke actie op 12 maart

De Stichting ter behoud van het Schoorlse- en Noord-Kennemerduingebied roept iedereen op die tegen de boskap is van 13.000 dennen langs de Verspyckweg bij het Lange Vlak in Bergen aan Zee.

Verwennerij bij Bistro ElVi (filmpje)

17 februari 2023

Smullen tijdens Valentijnsdag

Afgelopen dinsdag (Valentijnsdag) ging de Flessenpost op bezoek bij Bistro ELVI aan de Oude Prinsweg in hartje Bergen. We gingen de winnaars bezoeken van de meer dan honderd inzendingen voor een gratis Valentijnsdiner.

Filmpje van de week: nostalgie

10 februari 2023

Stranding van de Katingo in Bergen aan Zee december 1954

Vele duizenden mensen uit de hele regio kwamen in december 1954 naar Bergen aan Zee om met eigen ogen te zien hoe het enorme schip in het zand lag voor de kust van Bergen.

Riskante verhuizing van oude kastanjeboom (filmpje)

10 februari 2023

Afgelopen donderdag 9 februari is de enorme boom op het Plein met succes verplaatst

Volgende week start de sloop van de Bakemaflat. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Bergen-Centrum? Volg dan het speciale INSTAGRAM account van de gemeente: @bergen_centrum

De schnitzel is wat ondergewaardeerd (filmpje)

10 februari 2023

De geschiedenis (1134) van dit gerecht gaat terug naar Noord-Italië...

Wat is precies een schnitzel? Een schnitzel is een zeer dunne kotelet zonder bot. Schnitzels worden gemaakt van kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees of kip.

Filmpje van de week: Jelte & Axel presenteren: Bergen NH Party Shots 1980-1990

3 februari 2023

Hoogste tijd om weer even terug in de tijd te gaan... Ga er maar even voor zitten

Na een jaar zoeken en heel veel knippen en plakken is er wat leuks uitgekomen. Wie herken jij allemaal uit die tijd?

Bergenaren in de media: Jan Grondhout en André Thomsen over de Bakemaflat (filmpje)

3 februari 2023

Ook wethouder Yvonne Roos-Bakker is aan het woord in Hart van Nederland

Hoe zit het nu precies...

Bergenaren in de media: Rifko Meier (filmpje)

27 januari 2023

New York en oesters...

Tien jaar geleden vertrok Rifko vanuit Bergen naar New York en is daar nu wereldberoemd door... zijn oesters. Hij zou er een artgallery openen, maar dat liep dus anders.

Honderdste geboortedag van de Bergense componist Simeon ten Holt herdacht in museum Kranenburgh (filmpje)

24 januari 2023

Zijn portret is vanaf vandaag te bewonderen...

De Stichting Simeon ten Holt presenteerde vandaag dinsdag 24 januari in Museum Kranenburgh, op de honderdste geboortedag van de Bergense componist, een door Jeroen Henneman vervaardigd portret.

Filmpje van de week: nostalgie. Heerlijk Bergen 2018

20 januari 2023

Komen de culinaire evenementen ooit weer terug op het Ruïneveld?

Na Bourgondisch Bergen, kwam Heerlijk Bergen op wielen. En toen kwam corona... Komen de culinaire evenementen ooit weer terug op het Ruïneveld?

Sinds oktober heeft de gemeente Bergen een nieuwe kinderburgemeester: Sophia Mourão Bakker (filmpje)

20 januari 2023

Verdien jij misschien wel een lintje...

“Ik zorg ervoor dat er geluisterd wordt naar alle kinderen in de gemeente. Want misschien heb jij wel een idee hoe we het hier nog leuker en gezelliger kunnen maken voor kinderen. Stuur me dan een mailtje via [email protected]

Sloop Bakemaflat gaat binnenkort van start (filmpje)

20 januari 2023

Wethouder Yvonne Roos geeft uitleg...

De gemeente Bergen informeert inwoners over het sloopproces van de Bakemaflat in het centrum van Bergen. De sloop start op 30 januari. Op deze locatie wordt nieuwbouw gerealiseerd.

Ster-chef Jonathan Zandbergen van Merlet in de media (filmpje)

14 januari 2023

Opening Japanse stijl chefs table restaurant

Op de Horecava spraken we chef-kok en ondernemer Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl. Hij vertelde over hoe het ging met het sterrenstaurant, waar de focus nu ligt én hij deelde een leuk nieuwtje. Zandbergen gaat namelijk een 'Japanse stijl, chefs table' openen. Benieuwd? Bekijk de video óf lees het volledige interview hieronder.

Rondje horeca 1: winnaar bij Fabels eten & drinken (filmpje)

6 januari 2023

Roland Huibers en partner gaan genieten in Lapland

Afgelopen woensdag was de Flessenpost aanwezig bij de uitreiking. Wat was iedereen enthousiast over de kerstlampjesactie van Fabels. Eind vorig jaar kon je meedoen aan de vraag “hoeveel kerstlampjes hangen er in en rondom Fabels”.

Update: overvallers casino twee jongens van 19 jaar uit Rotterdam en Amsterdam (filmpje)

5 januari 2023

Politie lost waarschuwingsschoten...

De twee verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor de overval op het casino in Bergen dinsdagavond zijn twee jongens van 19 jaar uit Amsterdam en Rotterdam.

Opening ontmoetingscentrum in De Beeck voor Oekraïense vluchtelingen

21 december 2022

Woensdag 21 december opende burgemeester Lars Voskuil de speciale bijeenkomstruimte

De Russische invasie van Oekraïne begon op 24 februari 2022, toen Rusland buurland Oekraïne vanuit meerdere kanten binnenviel met als gevolg een grote stroom vluchtelingen richting het westen.

Ook de NOS pakt vertrek Vietnamees echtpaar Nguyen uit Schoorl op (filmpje)

23 december 2022

Een treurig kerstverhaal...

Afgelopen zaterdag was de laatste keer dat er een loempia gekocht kon worden bij de Vietnamese loempiakraam van Cuong en Hoa Nguyen in Schoorl.

Bergenaar Jan Roos stopt met Roddelpraat (filmpje)

15 december 2022

Doodsbedreigingen, verloren rechtszaken en persoonlijke problemen...

Jan Roos en Dennis Schouten hebben besloten om te stoppen met RoddelPraat. "We kunnen niet meer verder."

Vieringen Petrus en Pauluskerk met Kerstmis (filmpje)

16 december 2022

Bezoek aan de kerststal, zondag 25 december kindjewiegen om 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur

Zondag 25 december om 9.30 uur: eucharistieviering op het hoogfeest van Kerstmis met medewerking van het Benedictuskoor. Voorganger is pastoor Jan Jaap van Peperstraten.

Filmpje van de week: herinneren jullie je deze nog?

9 december 2022

Dramatisch gasalarm in Bergen

In 2010 gingen inwoners de straat op om te protesteren tegen de gasopslag aan de Bergerweg. Bekijk hier de dramatische beelden van toen.

De Messiah van Händel door Boi Akih (filmpje)

25 november 2022

Een vernieuwende, swingende en actuele uitvoering van de Messiah

In december brengt het veelzijdige Boi Akih in een concerttour door Noord-Holland hun geheel eigen versie van de Messiah van Händel. Voor deze gelegenheid werken zangeres Monica Akihary en gitarist-componist Niels Brouwer samen...

Nieuwe bijzondere winkel geopend op het Plein (filmpje)

25 november 2022

'Edelstenen', in het hoekje naast Homestore

Ineke Berkholz en Simon van Wonderen zijn sinds 1 oktober hun winkeltje begonnen in het centrum van Bergen, Plein 15. Omdat ze grotendeels ruwe edelstenen verkopen, is de naam dan ook 'Edelstenen' .

Filmpje van de week: intocht Sinterklaas in Bergen, 1952

18 november 2022

Met een dik pak sneeuw op station Bergen

In november 1952 filmde Koert Finkensieper (1907-1984) de intocht van Sinterklaas die met de stoomtram Bello aankomt op het besneeuwde stationnetje in Bergen NH.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug