Winnaars van de beste Bergense witte en rode huiswijn 2019 bekend. Filmpje en foto’s

Een verrassende uitkomst

Winnaars van de beste Bergense witte en rode huiswijn 2019 bekend. Filmpje en foto’s

Afgelopen dinsdag 8 oktober was de jurering van de drie beste witte en rode huiswijnen in de Bergense horeca, georganiseerd door het Bergense wijngilde. Annelies Kuijs-Boogert is vinoloog en had de leiding over deze fascinerende avond.

Bijna 30 wijnliefhebbers en proevers uit Bergen kwamen bij elkaar om in totaal z’n 20 witte en 20 rode wijnen te keuren van evenzoveel horecaondernemingen en dat ging er allemaal zeer serieus aan toe. Kenmerken als uiterlijk, geur, smaak, een algemene indruk speelden mee en dan was er natuurlijk een eindoordeel na soms stevige discussies aan de diverse tafels. Klik hier voor het filmpje.

De uitslag:

De winnaars van de Huiswijnverkiezing 2019 van Bergen zijn:

Wit
nummer 1  Bistronomie ’t Parkje
Nummer 2 Restaurant Julie’s
Nummer 3 Bar Skiclub Il Primo

Rood
Nummer 1 Restaurant de Ware Jacob
Nummer 2 Restaurant Duinvermaak
Nummer 3 Eetcafé de Lamoraal

Lijkt het je leuk om ook lid te worden van het Bergense wijngilde? Dat kan!

Het Nederlands Wijngilde (NWG) is de grootste en leukste wijnproefvereniging in Nederland. De leden trainen op de proefavonden hun praktische wijnproefervaring met andere liefhebbers, met iedere keer een ander thema.
Het NWG is opgericht in 1981 en telt bijna 300 leden. De Afdelingen zijn in Amsterdam, Arnhem, Bergen, Breda, Hengelo/Twente, Nijmegen, Reeuwijk, Utrecht/Maarssen en Utrecht/Zeist.
De wens om de liefde voor de wijn met gelijkgestemden te beleven en de kennis over wijn in brede zin te verdiepen, is de primaire drijfveer om wijn en verenigingsleven te combineren.
Bergen heeft ook een wijngilde, de Commanderie de la Montagne.
Wij komen iedere tweede dinsdag van de maand bijeen in de fijne kantine van The Bears aan de Groeneweg. We proeven op een avond tussen de 8-10 wijnen.

Meer weten over deze super gezellige wijnclub?
Lees dit blog: https://wijnhuisbergen.nl/?s=wijngilde

Neem contact op:
[email protected]
Of bel 06-25403393.

 

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Winnaars van de beste Bergense witte en rode huiswijn 2019 bekend. Filmpje en foto’s Winnaars van de beste Bergense witte en rode huiswijn 2019 bekend. Filmpje en foto’s Winnaars van de beste Bergense witte en rode huiswijn 2019 bekend. Filmpje en foto’s Winnaars van de beste Bergense witte en rode huiswijn 2019 bekend. Filmpje en foto’s Winnaars van de beste Bergense witte en rode huiswijn 2019 bekend. Filmpje en foto’s Winnaars van de beste Bergense witte en rode huiswijn 2019 bekend. Filmpje en foto’s