Wijngilde van Bergen, Commanderie de la Campagne komt bijeen

Waar en wanneer: Huize Glory te Bergen aan Zee op zaterdag 18 mei

Wijngilde van Bergen, Commanderie de la Campagne komt bijeen

Op 18 mei wordt in Huize Glory te Bergen aan Zee een landelijke wijnwedstrijd gehouden om de André de Caluwe Bokaal. Deze wedstrijd wordt jaarlijks door het Nederlands Wijngilde tijdens de jaardag georganiseerd. Dit jaar in Bergen aan Zee. Tijdens de jaardag van het Nederlands Wijngilde wordt naast een wijnproefwedstrijd onder andere ook een diner georganiseerd. Het wijngilde uit Bergen, Commanderie de la Montagne, die dit jaar de organisatie in handen heeft, heeft hiervoor vinoloog, wijnschrijver, wijnconsultant én Nederlands enige echt gastro-entertainer (foto) Janna Rijpma gevraagd de invulling van de avond op zich te nemen.

In het begin van de middag staat de wijnwedstrijd gepland, die bestaat uit een officiële wedstrijd waarbij tien wijnen blind geproefd worden. Om het niet al te moeilijk te maken, worden alleen mono-cepage wijnen (met één druif) geschonken.

De bedoeling is om de wijnregio aan de wijn te koppelen. Extra punten worden vergaard door aan te geven welke druif, welk oogstjaar, streek en wijnhuis van toepassing zijn. Het vergt enige kennis om hiermee goed te scoren. Maar de grote prijs is een wisselbokaal voor het beste team. De naamgever van de wijnwedstrijd, André de Caluwe, was een vooraanstaand wijnmeester uit Breda.

Het Nederlands Wijngilde is een landelijke vereniging die op niet-commerciële basis activiteiten organiseert. De wens om de liefde voor de wijn te beleven en de kennis over wijn in brede zin te verdiepen, is de primaire drijfveer om wijn en verenigingsleven te combineren.

De jaardag in Bergen wordt mede mogelijk gemaakt door Wijnkoperij De Gouden Ton uit Bergen en Riedel The Wine Glass Compagny.

Voor meer informatie over Wijngilde Bergen kijk op www.nederlandswijngilde.nl