Wijn drinken bij loempia’s?
Denk aan pinot blanc, Rueda, droge muscat, fruitige Côtes de Gascogne...
Gepubliceerd: 21 april 2023
Een loempia is een gefrituurd of gestoomd gerecht dat bestaat uit een gevouwen hartige pannenkoek gevuld met verschillende ingrediënten waaronder groenten, kip, varkensvlees, rundvlees, garnalen en noedels. Je eet hem zo of met sambal, loempiasaus, zoetzure chilisaus of sojasaus. Spring roll is de gerolde en meestal kleinere variant op de loempia.
Welke wijn bij loempia’s?
Een goed gevulde loempia met knapperige groenten vraagt om een frisse, geurige wijn. Eentje met een soepele structuur sluit goed aan bij het knapperige, vette korstje dat de loempia krijgt door het bakken in olie. Denk aan pinot blanc, Rueda, droge muscat, fruitige Côtes de Gascogne, sappige Spaanse rosado of een jonge tempranillo. Cava, prosecco of een milde crémant zijn er ook lekker erbij.
Klik hier om een goede keuze te maken.