Wereldberoemde Oekraïense kunstenares Natalia Polischuk in Bergen

Expositie vanaf nu te zien in het Wapen van Bergen

Natalia is met haar gezin en vier kinderen half maart 2022  gevlucht vanuit Oekraïne naar Nederland. Zij verbleven eerst in een zomerhuis in Schoorl en wonen nu, opgevangen door betrokken Nederlanders, in Limmen. Hun kinderen integreren op dit moment op de Van Reenenschool in Bergen.

De ouders van Natalia waren beide beroemde kunstschilders, de familie Kopchak. Op jonge leeftijd leerde zij de finesses van haar vader en moeder, zij exposeerde al op zestienjarige leeftijd. Zij probeert in haar werk de wereld mooier en kleurrijker te maken. Natalia heeft de hoogste kunstonderscheiding van Oekraïne: Honoured artist of Ukrain.

Inmiddels is Piet Mooij van het Wapen van Bergen bereid gevonden om 160 vierkante meter van zijn galerie aan haar te gunnen. Zij heeft geëxposeerd in 50 landen en is in Oekraïne heel bekend. Inmiddels zijn er ongeveer 40 werken hier tentoongesteld. In de herfst worden verschillende werken van haar getoond in het Europese Parlement. Bovendien is er een expositie gepland in Parijs vanaf midden september.

Klik hier voor het promotiefilmpje.

Haar werk is te zien in Het Wapen van Bergen
Vijverlaan 11
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.