Welke seizoensgroenten uit Nederland eet je in februari?
Volgens sommigen is het eten van seizoensgroenten gezonder...
Gepubliceerd: 27 januari 2023
Februari is een echte wintermaand: maar weinig verse groente van het land en al helemaal geen fruit. Favorieten in februari zullen waarschijnlijk boerenkool en prei zijn. Mij kun je sowieso ’s nachts wakker maken voor stamppot boerenkool (zelfs in de zomer). Februari is ook de perfecte maand om groente te proberen die minder standaard, maar wel helemaal van het seizoen is, zoals aardperen en winterpostelein.
Waarom kiezen voor seizoensgroenten?
Door seizoensgroenten te eten, kom je op een leuke en vaak verrassende manier in contact met de seizoenen en de natuur. Volgens sommigen is het eten van groente en fruit van het seizoen ook gezonder, omdat de specifieke voedingsstoffen passen bij onze behoeften op dat moment. Daarnaast is het natuurlijk milieuvriendelijker. Er zijn verschillende manieren om het begrip ‘seizoensgroente’ te definiëren. Op deze lijst staan seizoensgroenten die meestal zonder kas in Nederland worden geteeld.
Volop verkrijgbare seizoensgroente in februari
Aardpeer, boerenkool, prei, schorseneren, veldsla, winterpostelein.
Lees hier verder.
Bron: eigenwijsblij.nl