Welk gastgezin biedt Phavita uit Thailand een warm thuis?

Quote van haar ouders “Ze heeft een goed hart, bekijkt alles positief en behandelt mensen met respect.”

Eind augustus 2023 is het voor Phavita zover: zij komt naar Nederland Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Phavita gaat een jaar meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Zij kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen. Er is alleen één probleem voor Phavita, zij heeft nog geen gastgezin. Zonder dit gastgezin mag zij niet naar Nederland komen. Leert zij dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop zijn. Maar leren wij ook niet hoe je moet winnen met Monopoly. Hier is Phavita namelijk de allerbeste in. Een gemiste kans, dat zal iedereen beamen. Daarom de vraag: ‘Bij welk gastgezin mag de openhartige en creatieve Phavita tot zomervakantie 2024 komen wonen?

Phavita (16) uit Thailand
Quote van haar ouders “Ze heeft een goed hart, bekijkt alles positief en behandelt mensen met respect.”

Interesses
Animaties maken • Rollerschaatsen • Bordspellen • Piano • Karaoke
Eigenschappen
Luisterend oor • Openhartig • Empathisch • Creatief

Phavita in het kort:
· In mijn vrije tijd maak ik graag 2D animaties, later wil ik op YouTube een succesvol animator worden. Ook hoop ik mijn eigen spellen te kunnen maken.
· Koken is niet mijn sterkste punt, maar voor mijn toekomstige gastgezin ben ik het aan het leren. Zo kan ik jullie kennis laten maken met de Thaise keuken.
· Ik maak deel uit van een Monopolyclub, in dit spel ben ik de allerbeste.
· Een paar jaar geleden heb ik de eerste plek gewonnen met de nationale Engelse skills wedstrijd.
· Ik ga graag schaatsen, ik hoop dit ook te kunnen doen met mijn gastgezin in Nederland.

Hoe word ik gastgezin?
Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de scholier. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de scholier begeleid door één van onze Local Coordinators. Verder organiseert Travel Active events voor scholieren en gastgezinnen. Als gastgezin zorg je alleen voor kost en inwoning voor de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active of voor de scholier zelf.

Meer informatie?
Willen jullie Phavita een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team via 085 2224810 of [email protected].
Op de website vind je meer informatie over het worden van gastgezin.