Het weer de aankomende week... oplopende temperaturen tot wel 25 graden

Vandaag, vrijdag begint nog wat koel, maar het weekend en de dagen daarna brengt warmte

Het weer de aankomende week... oplopende temperaturen tot wel 25 graden

Vrijdag wordt het ietsje kouder en zal het waarschijnlijk hoogstens 18 graden worden. Maar in het weekend komt de zon weer goed door. Bovendien is er dan maar weinig kans op regen, meldt www.weeronline.nl In het binnenland wordt het op grote schaal 19 tot 21 graden. In de kustprovincies wordt het met 15 tot 19 graden iets minder warm, maar nog steeds ruim boven de norm van 11 tot 14 graden.

Na het weekend is de luchtdruk hoog en krijgt ons land te maken met droge (zuid)oostelijke winden. Maandag is er een mix van zon en wolkenvelden. Lokaal ontstaat nog een laatste bui. De dagen daarna verlopen waarschijnlijk zonovergoten. Geleidelijk stroomt warmere lucht over het land. Dinsdag wordt het op grote schaal 20-23 graden. Aan de westkust blijft de temperatuur nog iets achter met circa 18 graden en in het Waddengebied wordt het 15-17 graden.

Vanaf woensdag lijkt het wel hoogzomer! De temperatuur stijgt naar 20-25 graden in de kustgebieden en 23-28 in het binnenland! Omdat de (zuid)oostenwind in de loop van de week aantrekt blijft zeewind op de stranden waarschijnlijk uit. Daardoor kan het ook langs de westkust zomers warm worden.

De korte broeken, T-shirts en bikini’s  kunnen uit de kast.