Deel

advertentie

Wat je vooral even moet zien (of beluisteren) tijdens de Kunst10Daagse 2019

Tips van de Flessenpost! UITGELICHT!

Wat je vooral even moet zien (of beluisteren) tijdens de Kunst10Daagse 2019

Voormalige Fabbrica ‘the place to be’ tijdens de Kunst10Daagse 2019

Naast een spectaculaire expositie van kunstenaar John Breed is er dagelijks wel een aangenaam feestje te vieren tussen kunstenaars en DJ’s. De Kunst10Daagse 2019 start op vrijdag 18 oktober, u bent dagelijks welkom vanaf 11.00 uur in Fabbrica aan de Breelaan 21. Op zaterdag 19 oktober wordt de expositie officieel geopend door kunstenaar John Breed om 19.00 uur.

Daarna is Fabbrica ‘the place to be’ voor een kleurrijk Kunstenaarsbal. Muzikaal entertainment wordt verzorgd door de welbekende Amsterdamse DJ Mayday en de hapjes zijn van het huis.
Wil je deze unieke avond zeker niet missen? Meld je dan aan via [email protected] en we zetten jou op de gastenlijst!


Afgelopen vrijdag is de expositie ‘Take Five’ van Humberto Tan op spectaculaire wijze geopend bij Restaurant Hotel Merlet

Tijdens de avond kondigde Jonathan Zandbergen de komst aan van zijn debuut kookboek ‘Vijf Seizoenen’. Op 29 november verschijnt het 224 pagina’s tellende kookboek via uitgeverij Carrera met prachtige foodfotografie. Ieder seizoen bevat tien recepten, ingedeeld in vijf seizoenen met als toevoeging het gastronomische seizoen ‘de voorzomer’ met specifieke producten.

Tijdens de openingsavond zijn reeds 36 werken verkocht. Per foto zijn er vijf ‘Take Five’-exemplaren beschikbaar. Humberto Tan zal, als ambassadeur van het Rode Kruis, de opbrengst van de verkoop van de werken doneren aan dit goede doel.

De expositie is tot 30 december te bewonderen bij Merlet. U bent van harte welkom!


Kunst10Daagse opening en program Steven De Peven’s Thygmofiliaal

Het Thigmofiliaal betreft de grootste groepsexpositie in de kleinste tentoonstellingsruimte in Bergen. Hoewel paradoxaal, het Thigmofiliaal is wel degelijk vernoemd naar de ‘thigmofiel’, wat staat voor het antoniem [d]van de claustrofoob. Steven nodigt u dan ook uit om plaats en ruimte te nemen voor het beschouwen van Bergen’s grootste groepstentoonstelling in de kleinste tentoonstellingsruimte.

De opening vind plaats op vrijdag 18 oktober met kleine glaasjes en hapjes en DJ’s. Voor het officiële gedeelte neemt Mariëtte Dölle, directrice van Museum Kranenburgh het woord en de daad.

Het betreft een mini-bioscoop waar een show vertoond zal worden. Deze show bevat beelden van collega-makers van Steven. Iedereen heeft één kunstwerk ingeleverd dat tevens beschikbaar zal zijn voor verkoop. De werken variëren van foto’s, tekeningen, video’s, installaties en of sculpturen. Enkele namen van de deelnemers die meedoen aan de groepstentoonstelling:

Seeger Baas, Koos Buster, Gummbah, Bart Eysink Smeets, Jeroen Opstelten, Leonard Bedaux, Abel Minnee, Steven van Lummel, Frederique Olthuis, Abel Minnee, Michiel Romeyn, Willem de Haan.


Wies en de Liefde treden op in de Ruïnekerk

Lust, het nieuwe thema van de Kunst10Daagse in Bergen dit jaar. Aan Wies en de Liefde vorig jaar al de vraag of ze dit bijzonder kunstig evenement op hun geheel eigen, liefdevolle wijze wilden openen in de mooiste kerk van Noord-Holland.
Geen beter moment dan nu, om met dampende, stomende en nieuwe energie deze Kunst10Daagse te openen & eerlijk gezegd moest het zo zijn, want dit thema past ze stiekem toch veel beter! Koop je tickets via: https://dekunst10daagse.nl/ticketshop/

Zaterdag 19 oktober-20:15 @ Ruinekerk Bergen


Nostalgisch met een moderne knipoog
Het karakteriseert het werk van de Egmondse kunstenaar Katinka Krijgsman. Tijdens de Kunst10Daagse van Bergen exposeert zij haar XL borden waarop het oer-Hollandse Delftsblauw wordt gecombineerd met een ondeugende blik op de werkelijkheid. Lust is dit jaar het thema van de Kunst10Daagse en Katinka Krijgsman confronteert de kijker met scènes die een en al lust uitstralen. Elk Delftsblauw bord is uniek en stuk voor stuk handgemaakt.

Jachttaferelen
Naast haar Delftsblauwe XL borden, waar de flirt met het verleden duidelijk aanwezig is, schildert de kunstenaar uit Egmond ook een ander oer-Hollands thema: de jachttaferelen. Deze vertaalt ze naar een moderne setting waarbij de toeschouwer een verrassend nieuw inzicht op dit fenomeen krijgt.

De expositie van Katinka Krijgsman is tijdens de Kunst10Daagse van 18 tot en met 27 oktober dagelijks vanaf 11.00 uur te zien in proeflokaal d’Alderliefste, Karel de Grotelaan 1a in Bergen. Een preview is te zien op www.katinka.nl


Amsterdamse kunstenaars doen mee aan de Kunst10Daagse Bergen 2019!

Het is altijd een prestatie als je mee kunt/mag doen aan de Kunst10Daagse in
Bergen; dit jaar zijn daar bij Artists aan Zee III, onderdeel van de Kunst10Daagse
en de derde editie, meerdere Amsterdammers (en veelal leden van Arti et Amicitiae) te zien, te weten: Alexander ten Bruggencate, Katelijne Davids, Els Fleer, 
Jurjen Fontein, Sophia Harms-van Estrik, Fabrice, Bonne tenKate, 
Guillaume Lo-a-Njoe, Anita Mizrahi, Iris Nijenhuis, Nella Montfoort, Harald Schole en Sylvia Willink. Van allen is vaak meer dan een werk te zien.

Speciaal: werk in memoriam van Aat Veldhoen, kunstenaar van Outsider-Art Mirelva
Berning en Kunstbende genomineerd Bente Zwart. De organisatie en het curatorschap is handen van Gonny van Oudenallen en team.

Data: 19 oktober t/m 27 oktober
Hotel Meyer t/o Zee Aquarium in Bergen(aan Zee)
Dagelijks van 11.00-17.01 uur


Bijzondere expo fotograaf Ernest Selleger bij restaurant Cunst

Fotograaf Ernest Selleger en Eelke ten Broeke van restaurant Cunst zijn voor de Kunst10Daagse deze keer op zoek gegaan naar de schoonheid van het verval. Ze zijn uitgekomen bij het prachtige Fort bij Noord van de Stelling van Amsterdam. Dat heeft geleid tot een unieke fotoreportage, waarbij verval en de schoonheid van gerechten uitstekend samen kunnen gaan.

U bent van harte welkom om de uitkomst van al deze creativiteit te aanschouwen tijdens de opening op zaterdag 19 oktober om 16.30 uur. Er zal ongetwijfeld een aangenaam wijntje worden geschonken. Cunst, Kleine Dorpsstraat 1, 1861 KN Bergen


Een Lust voor het Oog… bij Het Wapen van Bergen

Het Wapen van Bergen is een kunstparadijs voor gevestigd en aanstormend talent. De locatie aan de Vijverlaan in Bergen omvat diverse expositieruimten met wisselende tentoonstellingen en een vaste collectie van de huisarts-kunstschilder David Granaat. Op de bovenverdieping is Kunsthandel Bernard van Welsenes gevestigd.

In oktober exposeren hier twaalf kunstenaars uit heel Nederland op ruim 675 m².
Anke Wijnia (schilderijen), Milène Evers (schilderijen en sieraden), Mieke van Gijzel (tekeningen en schilderijen), Sandra Koning (fotografie), Carla Peperkamp (beelden), Ineke Berkholz en Jos Peperkamp (sieraden), Elles Limburg (mixed media), Loek Theunissen (schilderijen), Esther Koeman (gemengde technieken), Evelien Kooloos (schilderijen), Saskia van der Poel (schilderijen en sieraden), Hans van Draanen (etsen).

13 t/m 27 oktober
Dagelijks geopend, 11.00-17.00 uur, toegang gratis
Vijverlaan 15, 1861 ER Bergen
www.wapenvanbergen.nl


Musical Reality presenteert tijdens de traditionele Kunst10Daagse pure stereoweergave vanaf Grammofoonplaat, CD en DSD-files gecombineerd met schilderkunst

In onze showroom aan de Kleine Dorpsstraat 9 exposeert tien dagen lang niemand minder dan Sonja Schuurman haar nieuwe schilderijen.

Ons muzieksysteem bestaat uit de nieuwe componenten van EERA uit Marseille, de Legato het CD-loopwerk en de Majestuoso, een van de drie DAC’s. De Von Schweikert Audio VR 44 active’s staan aangesloten als weergevers.

De P 135 buizen pre-amp van KR Audio zorgt voor de signaalverdeling aan de bekroonde Kronzilla SX power tubes van KR-Audio. Alle componenten zijn verbonden met de kabels van Master Built en Harmonic Technology. Het geheel staat opgesteld op de befaamde racks van Solid-Tech Audio & Video Support.

Nog een leuke primeur, van Tri Art Audio staat een Turntable, compleet vervaardigd uit bamboe, centraal in een tweede set.

Samen met een aantal originele DSD live-opnamen uit de Ruïnekerk gaat dit weer een mooie kunst- en muziekbeleving opleveren. Van harte aanbevolen dus, welkom tussen 19 en 27 oktober a.s. vanaf 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekadres: Kleine Dorpsstraat 9, 1861 KN, Bergen NH.
www.musicalreality.nl


Vredeskerkje tijdens de Kunst10Daagse: expositie Hans van Marwijk en avond- en middagconcerten

Het Vredeskerkje in Bergen aan Zee pakt uit tijdens de Kunst10Daagse van 18 t/m 27  oktober met een expositie met schilderijen door de Bergense schilder Hans van Marwijk en, in samenwerking met stichting Kunstgetij te Bergen, avondconcerten door Bergense componisten en het Marjolein Meijers Trio. Ook zijn er op drie middagen gratis toegankelijke concerten van een uur door onder meer jonge Alkmaarse singer-songwriters.

De Bergense componisten aangesloten bij het KCB en de gevierde cellist Joachim Eijlander maken hun opwachting op 22 oktober om 20.00 uur onder de noemer ‘KCB aan Zee’.
Het optreden van het Marjolein Meijers Trio op 24 oktober om 20.00 uur belooft weer een bruisende mix te worden van songs en verhalen.

Op de gratis toegankelijke middagconcerten zijn de succesvolle singer-songwriters Sterre Weldring en Jasper Schalks te bewonderen en Keltische muziek wordt met verve vertolkt door het duo Bodhi en Titus.

Kijk voor alle info over de expositie, de gratis middagconcerten en reserveren voor de avondconcerten op 22 en 24 oktober op www.kunstgetij.nl en www.vredeskerkje.nl
Voor deze data zijn kaarten ook te koop bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal indien nog voorradig.


Bergen kunst onder één dak
Schilderijen, beelden, fotografie, sieraden, glaskunst, keramiek

Bergen. Tijdens de Kunst10Daagse van Bergen is het Noord-Hollandse dorp één en al kunst. U mag echter, als bezoeker van deze kunstmanifestatie, het dorp niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan Rogier Jonk gallery & artcafé. Met werk van meer dan 60 kunstenaars onder een dak steekt het ‘kunstmekka’ menig museum naar de kroon.

Het enorme aanbod aan kunst zal menigeen verbazen. Alle denkbare technieken en stijlen zijn vertegenwoordigd en sluiten naadloos op elkaar aan. Grote namen zoals Herman Brood, Corneille, Jan Cremer, Ans Markus en Karel Appel sieren de muren van de gallery. In de vitrines showt Marc Lange zijn schitterende sieraden. De beelden van Nic Jonk en Tajiri brengen het aanbod aan kunst tot extra grote hoogte. De genoemde namen zijn nog maar een kleine greep uit de overweldigende kunstcollectie. Wat te denken van de ‘souterraingroep’ die op de lager gelegen verdieping van deze unieke kunstlocatie een schitterende expositie heeft samengesteld. In het artcafé van de gallery kan men onder het genot van een drankje (na)genieten van al het moois. Redenen genoeg om de gallery van Jonk te bezoeken.
Rogier Jonk gallery & artcafé
Plein 7
1861 JX Bergen
Geopend tijdens de Kunst10Daagse  dagelijks van 11.00 tot 20.00 uur.

 

advertentie

Meer 'Evenementen':

Weer een nieuwe aflevering van De Stemming bij RTV80.

5 juni 2020

Wanneer: Zondag 7 juni as, klokslag 12.00 uur

De Stemming is een programma voor u, door u en met u, de inwoners van de gemeente Bergen.

Werkloze tennisprofs brengen Nederland in beweging

5 juni 2020

Foto: Initiatiefnemer Robin Haase

Net als de meeste profsporters zitten ook de professionele tennissers op dit moment werkloos thuis.

Het online festival New Economy Now nodigt iedereen uit nú te starten met de nieuwe economie

5 juni 2020

Op 16 juni kan iedereen zich laten inspireren

Uniek duurzaamheidsfestival met oa. auteur Kate Raworth, gedeputeerde Zita Pels, pitches van ondernemers en meer!

Recreatief zwemmen in zwembad Hoornse Vaart

5 juni 2020

Het Alkmaarse bad opent op zondag van 09.00 tot 14.00 uur haar deuren voor kinderen tot en met 12 jaar

Vanaf zondag 7 juni kunnen kinderen weer recreatief zwemmen in zwembad Hoornse Vaart. Het Alkmaarse bad opent op...

Jij niet naar het concert? Dan komt het concert naar jou!

5 juni 2020

Live-muziek laat zich niet stilleggen, ook niet tijdens de coronacrisis.

Muziek geeft plezier, hoop en een gevoel van ‘samen’ – en dat hebben we juist nu nodig. Veel Nederlandse artiesten streamen...

Twee wekelijks “Cultureel Bergen” in de Flessenpost

5 juni 2020

Deze week aflevering 3 Met o.a. kunstenares Pauline Bakker

Cultureel magazine op RTV 80 en Flessenpost. Uitzending: RTV80, vrijdagavond 5 juni a.s., 20.00 uur, herhaling zaterdag 10.00 uur en online via Flessenpost en YouTube.

Pinkster-8 met Bodhi Geerlings

Waar en wanneer: Ruïnekerk zondag om 10.00 uur

Velen in Bergen kennen haar mooie stem, die ze zelf begeleidt met haar gitaar. Bodhi heeft het talent om bijzondere liederen te kiezen voor haar repertoire.

Sportaanbieders creatief met sporten in de buitenlucht

5 juni 2020

Teleurstelling heerst bij de sportaanbieders van binnensportactiviteiten. Te denken valt aan biljart, yoga, fitness en de paardensport

Sinds kort is het voor jeugd en volwassenen weer toegestaan om georganiseerd te sporten in de buitenruimte.

Pegasus op D-Day

5 juni 2020

Op 6 juni is het precies 76 jaar geleden dat de geallieerde invasie naar West-Europa begon

Voorafgaand aan de landingen op de stranden van Normandië voerde de geallieerde luchtmacht zware bombardementen uit op de Duitse stellingen aan de Franse kust.

Herdenking Kamp Schoorl

5 juni 2020

Slechts 2 van de 689 vanuit Kamp Schoorl gedeporteerde joodse jongemannen hebben Buchenwald en Mauthausen overleefd

Jaarlijks op 11 juni vindt bij het monument aan de Oorsprongweg de herdenking plaats van voormalig Kamp Schoorl. Het monument is indertijd op initiatief van de Stichting ‘Vriendenkring Mauthausen’ ...

Botenclub (KZBV) voegt kitesurfen toe aan activiteiten

29 mei 2020

De kitesurflessen worden gegeven door IKO-gecertificeerde instructeurs

Vanaf dit seizoen wordt de Botenclub/KZBV in Bergen aan Zee een nieuwe kitespot, voor zowel de beginnende als gevorderde kitesurfers en hun families.

Sportspreekuur gemeente Bergen weer van start

29 mei 2020

Wanneer: Elke maandag van 10.30-12.00 uur

Eefke de Vos en Elles Kraakman, buurtsportcoaches van Holland Sport in de gemeente Bergen, helpen de inwoners met vragen op het gebied van bewegen.

De 10 minuten van: Steef van Leeuwen

29 mei 2020

De inkomsten zijn gezakt naar nul, maar de vaste lasten voor huur en personeel gaan door

Het coronavirus heeft de samenleving tot stilstand gebracht. Tal van sectoren zijn hard getroffen door de maatregelen die de verspreiding van het virus...

Thank God It’s Friday Online

29 mei 2020

Taverne vrijdag 29 mei van 21:00-00:00

Schuif de stoelen aan de kant, zet de hapjes en drankjes klaar en dansen maar!

Column van filmprogrammeur Paul Hegeman

29 mei 2020

Bergen, een waar cultureel dorp

Is er zoiets als een cultureel dorp? Bergen wordt alom als zodanig geafficheerd. Dat was al het geval toen ik me een dikke 25 jaar geleden hier vestigde...

Museum Kranenburgh opent feestelijk op 2 juni

29 mei 2020

Veilig op adem komen

Na weken van verplichte sluiting door het coronavirus opent Museum Kranenburgh op dinsdag 2 juni om 11.00 uur weer de deuren...

Pinksteren met Marianne Selleger

29 mei 2020

Waar en wanneer: Ruïnekerk, zondag 31 mei om 10.00 uur

Ze woont al jaren in Amsterdam, maar Bergen is nog altijd haar thuis. Marianne Selleger dirigeert, doceert, acteert, maar in haar geboortedorp...

Ruïnekerk deze zomer open voor publiek?

29 mei 2020

Als alles lukt, zal de trots van Bergen misschien wel dagelijks open gaan van 13.30 – 16.30 uur

Op dit moment wordt overlegd met de burgerlijke gemeente. Zo zal aan een aantal voorwaarden moeten worden voldaan...

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe dit jaar voor zorgpersoneel

29 mei 2020

Vanaf 12 juni zijn de Hollandse Nieuwe overal in het land verkrijgbaar

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond gepland voor donderdag 11 juni, maar dit evenement kan vanwege het coronavirus niet doorgaan.

Culturele sector organiseert digitale keten demonstratie

29 mei 2020

De culturele sector wil van 30 mei tot 5 juni dagelijks aandacht vragen voor het belang van deze sector

Vanwege de coronacrisis zitten veel mensen die in de sector werkzaam zijn noodgedwongen thuis. Bovendien achten zij de steunmaatregelen van het kabinet onvoldoende.

Galerie De Kapberg: van Buiten naar Binnen Kijken

29 mei 2020

Wanneer: tot en met 26 juni a.s.

Zoals vele musea en galeries is Galerie De Kapberg nog gesloten, maar toch is er een goed zichtbare expositie ingericht.

Helen Roeten in Het Wapen van Bergen

29 mei 2020

Wie, wanneer: Helen Roeten, aankomend pinksterweekeinde van zaterdag 30 mei t/m maandag 1 juni 13.00-17.00 uur

Helen Roeten (1966) woont in Amsterdam en Alkmaar. In haar kunst viert zij het vrouwenlichaam. De schoonheid van sensualiteit.

Persoonlijk bericht van Wies… en de liefde

29 mei 2020

Liefde in Tijden van Corona - Voorlopige annulering Album Release ZonderDagen

Wil je De Liefde in je tuin of misschien wel in je woonkamer? Of wil je bijvoorbeeld een busconcert boeken om een privé-concert cadeau te doen?

Sponsoring gezocht voor programma Uit de Kunst

29 mei 2020

Uit de kunst is een project dat voortkomt uit mijn eigen interesse voor ‘Kunst” en de vorm heb ik gekozen door mijn ervaringen als regisseur en format ontwikkelaar

Bergen is het dorp waar ik heel lang gewerkt en gewoond hebt. Van mijn 17e tot mijn 40ste heb ik in Bergen doorgebracht. Ik kwam bij Lucebert over de...

Nieuwe provinciewandelgids Noord-Holland verschenen

29 mei 2020

En natuurlijk staat daar ook de gemeente Bergen in

Wandelliefhebber Bart van der Schagt - ook bekend als WandelBart - heeft een nieuwe wandelgids over Noord-Holland uitgebracht.

Column van filmprogrammeur Paul Hegeman

22 mei 2020

Cultuur als heilzame gekte

In de westerse wereld wordt tijd gezien als een lineaire weg die onbetwist omhoog moet voeren. Geen dag van morgen mag verstoken zijn...

Programma: De Stemming, zondag 24 mei a.s. bij RTV80

22 mei 2020

Wanneer: zondag 24 mei klokslag 12.00 uur

De Stemming is een programma voor u, door u en met u, de inwoners van de gemeente Bergen. In De Stemming, laten wij zien wat u bezig houdt.

Stichting Lokale Verhalen

22 mei 2020

“Om te weten wie we zijn, is het goed te weten wie we waren”

Veel van onze lokale en regionale geschiedenis wordt vastgelegd, zowel door vrijwilligers (zoals bij de Historische Vereniging Bergen) als professionals (denk aan het Meertens Instituut).

Twee wekelijk “Cultureel Bergen” in de Flessenpost

22 mei 2020

Aflevering 1 en 2

Binnen de gemeente Bergen (Egmond, Bergen en Schoorl) werken kunstenaars, muzikanten, organisatoren en culturele instellingen ...

Drie toppers in de Ruïnekerk

22 mei 2020

Wanneer: zondag 24 mei 10.00uur

Jean-Jacques Suurmond is schrijver, columnist, geestelijk begeleider, maar beschikt ook over een preekbrevet.

Beach adventure Camperduin voor jongeren

22 mei 2020

Bij De Jongens uit Schoorl hebben de gezondheid, veiligheid en welzijn van de deelnemers en medewerkers de hoogste prioriteit

Houd je van actie en avontuur? Dan past dit Beach adventure camp helemaal bij jou! Tijdens het Beach adventure camp worden er vijf dagen lang...

Theater beleven binnen de richtlijnen van de RIVM. Dat kan met Karavaan!

22 mei 2020

Brandstof... vanaf donderdag 4 juni diverse voorstellingen

Vanuit je eigen huis stap je in je eigen auto en rij je naar de leegstaande drukkerij Alkmaar voor een exclusieve drive through ervaring.

DE BRUIS VAN BERGEN

22 mei 2020

Een gedicht over ons dorp van Nell Maessen

DE BRUIS VAN BERGEN...

Kinderatelier beeldhouwen in Tha Banque weer geopend

22 mei 2020

Waar en wanneer: Oude ABNAmro donderdagmiddag van 16.00 tot 17.15

Echt beeldhouwen in hout of zachte steen met beitels en gutsen vanaf 9 jaar onder het scherpe en gepassioneerde toeziend...

Terug