Deel

advertentie

Wat je vooral even moet zien (of beluisteren) tijdens de Kunst10Daagse 2019

Tips van de Flessenpost! UITGELICHT!

Wat je vooral even moet zien (of beluisteren) tijdens de Kunst10Daagse 2019

Voormalige Fabbrica ‘the place to be’ tijdens de Kunst10Daagse 2019

Naast een spectaculaire expositie van kunstenaar John Breed is er dagelijks wel een aangenaam feestje te vieren tussen kunstenaars en DJ’s. De Kunst10Daagse 2019 start op vrijdag 18 oktober, u bent dagelijks welkom vanaf 11.00 uur in Fabbrica aan de Breelaan 21. Op zaterdag 19 oktober wordt de expositie officieel geopend door kunstenaar John Breed om 19.00 uur.

Daarna is Fabbrica ‘the place to be’ voor een kleurrijk Kunstenaarsbal. Muzikaal entertainment wordt verzorgd door de welbekende Amsterdamse DJ Mayday en de hapjes zijn van het huis.
Wil je deze unieke avond zeker niet missen? Meld je dan aan via [email protected] en we zetten jou op de gastenlijst!


Afgelopen vrijdag is de expositie ‘Take Five’ van Humberto Tan op spectaculaire wijze geopend bij Restaurant Hotel Merlet

Tijdens de avond kondigde Jonathan Zandbergen de komst aan van zijn debuut kookboek ‘Vijf Seizoenen’. Op 29 november verschijnt het 224 pagina’s tellende kookboek via uitgeverij Carrera met prachtige foodfotografie. Ieder seizoen bevat tien recepten, ingedeeld in vijf seizoenen met als toevoeging het gastronomische seizoen ‘de voorzomer’ met specifieke producten.

Tijdens de openingsavond zijn reeds 36 werken verkocht. Per foto zijn er vijf ‘Take Five’-exemplaren beschikbaar. Humberto Tan zal, als ambassadeur van het Rode Kruis, de opbrengst van de verkoop van de werken doneren aan dit goede doel.

De expositie is tot 30 december te bewonderen bij Merlet. U bent van harte welkom!


Kunst10Daagse opening en program Steven De Peven’s Thygmofiliaal

Het Thigmofiliaal betreft de grootste groepsexpositie in de kleinste tentoonstellingsruimte in Bergen. Hoewel paradoxaal, het Thigmofiliaal is wel degelijk vernoemd naar de ‘thigmofiel’, wat staat voor het antoniem [d]van de claustrofoob. Steven nodigt u dan ook uit om plaats en ruimte te nemen voor het beschouwen van Bergen’s grootste groepstentoonstelling in de kleinste tentoonstellingsruimte.

De opening vind plaats op vrijdag 18 oktober met kleine glaasjes en hapjes en DJ’s. Voor het officiële gedeelte neemt Mariëtte Dölle, directrice van Museum Kranenburgh het woord en de daad.

Het betreft een mini-bioscoop waar een show vertoond zal worden. Deze show bevat beelden van collega-makers van Steven. Iedereen heeft één kunstwerk ingeleverd dat tevens beschikbaar zal zijn voor verkoop. De werken variëren van foto’s, tekeningen, video’s, installaties en of sculpturen. Enkele namen van de deelnemers die meedoen aan de groepstentoonstelling:

Seeger Baas, Koos Buster, Gummbah, Bart Eysink Smeets, Jeroen Opstelten, Leonard Bedaux, Abel Minnee, Steven van Lummel, Frederique Olthuis, Abel Minnee, Michiel Romeyn, Willem de Haan.


Wies en de Liefde treden op in de Ruïnekerk

Lust, het nieuwe thema van de Kunst10Daagse in Bergen dit jaar. Aan Wies en de Liefde vorig jaar al de vraag of ze dit bijzonder kunstig evenement op hun geheel eigen, liefdevolle wijze wilden openen in de mooiste kerk van Noord-Holland.
Geen beter moment dan nu, om met dampende, stomende en nieuwe energie deze Kunst10Daagse te openen & eerlijk gezegd moest het zo zijn, want dit thema past ze stiekem toch veel beter! Koop je tickets via: https://dekunst10daagse.nl/ticketshop/

Zaterdag 19 oktober-20:15 @ Ruinekerk Bergen


Nostalgisch met een moderne knipoog
Het karakteriseert het werk van de Egmondse kunstenaar Katinka Krijgsman. Tijdens de Kunst10Daagse van Bergen exposeert zij haar XL borden waarop het oer-Hollandse Delftsblauw wordt gecombineerd met een ondeugende blik op de werkelijkheid. Lust is dit jaar het thema van de Kunst10Daagse en Katinka Krijgsman confronteert de kijker met scènes die een en al lust uitstralen. Elk Delftsblauw bord is uniek en stuk voor stuk handgemaakt.

Jachttaferelen
Naast haar Delftsblauwe XL borden, waar de flirt met het verleden duidelijk aanwezig is, schildert de kunstenaar uit Egmond ook een ander oer-Hollands thema: de jachttaferelen. Deze vertaalt ze naar een moderne setting waarbij de toeschouwer een verrassend nieuw inzicht op dit fenomeen krijgt.

De expositie van Katinka Krijgsman is tijdens de Kunst10Daagse van 18 tot en met 27 oktober dagelijks vanaf 11.00 uur te zien in proeflokaal d’Alderliefste, Karel de Grotelaan 1a in Bergen. Een preview is te zien op www.katinka.nl


Amsterdamse kunstenaars doen mee aan de Kunst10Daagse Bergen 2019!

Het is altijd een prestatie als je mee kunt/mag doen aan de Kunst10Daagse in
Bergen; dit jaar zijn daar bij Artists aan Zee III, onderdeel van de Kunst10Daagse
en de derde editie, meerdere Amsterdammers (en veelal leden van Arti et Amicitiae) te zien, te weten: Alexander ten Bruggencate, Katelijne Davids, Els Fleer, 
Jurjen Fontein, Sophia Harms-van Estrik, Fabrice, Bonne tenKate, 
Guillaume Lo-a-Njoe, Anita Mizrahi, Iris Nijenhuis, Nella Montfoort, Harald Schole en Sylvia Willink. Van allen is vaak meer dan een werk te zien.

Speciaal: werk in memoriam van Aat Veldhoen, kunstenaar van Outsider-Art Mirelva
Berning en Kunstbende genomineerd Bente Zwart. De organisatie en het curatorschap is handen van Gonny van Oudenallen en team.

Data: 19 oktober t/m 27 oktober
Hotel Meyer t/o Zee Aquarium in Bergen(aan Zee)
Dagelijks van 11.00-17.01 uur


Bijzondere expo fotograaf Ernest Selleger bij restaurant Cunst

Fotograaf Ernest Selleger en Eelke ten Broeke van restaurant Cunst zijn voor de Kunst10Daagse deze keer op zoek gegaan naar de schoonheid van het verval. Ze zijn uitgekomen bij het prachtige Fort bij Noord van de Stelling van Amsterdam. Dat heeft geleid tot een unieke fotoreportage, waarbij verval en de schoonheid van gerechten uitstekend samen kunnen gaan.

U bent van harte welkom om de uitkomst van al deze creativiteit te aanschouwen tijdens de opening op zaterdag 19 oktober om 16.30 uur. Er zal ongetwijfeld een aangenaam wijntje worden geschonken. Cunst, Kleine Dorpsstraat 1, 1861 KN Bergen


Een Lust voor het Oog… bij Het Wapen van Bergen

Het Wapen van Bergen is een kunstparadijs voor gevestigd en aanstormend talent. De locatie aan de Vijverlaan in Bergen omvat diverse expositieruimten met wisselende tentoonstellingen en een vaste collectie van de huisarts-kunstschilder David Granaat. Op de bovenverdieping is Kunsthandel Bernard van Welsenes gevestigd.

In oktober exposeren hier twaalf kunstenaars uit heel Nederland op ruim 675 m².
Anke Wijnia (schilderijen), Milène Evers (schilderijen en sieraden), Mieke van Gijzel (tekeningen en schilderijen), Sandra Koning (fotografie), Carla Peperkamp (beelden), Ineke Berkholz en Jos Peperkamp (sieraden), Elles Limburg (mixed media), Loek Theunissen (schilderijen), Esther Koeman (gemengde technieken), Evelien Kooloos (schilderijen), Saskia van der Poel (schilderijen en sieraden), Hans van Draanen (etsen).

13 t/m 27 oktober
Dagelijks geopend, 11.00-17.00 uur, toegang gratis
Vijverlaan 15, 1861 ER Bergen
www.wapenvanbergen.nl


Musical Reality presenteert tijdens de traditionele Kunst10Daagse pure stereoweergave vanaf Grammofoonplaat, CD en DSD-files gecombineerd met schilderkunst

In onze showroom aan de Kleine Dorpsstraat 9 exposeert tien dagen lang niemand minder dan Sonja Schuurman haar nieuwe schilderijen.

Ons muzieksysteem bestaat uit de nieuwe componenten van EERA uit Marseille, de Legato het CD-loopwerk en de Majestuoso, een van de drie DAC’s. De Von Schweikert Audio VR 44 active’s staan aangesloten als weergevers.

De P 135 buizen pre-amp van KR Audio zorgt voor de signaalverdeling aan de bekroonde Kronzilla SX power tubes van KR-Audio. Alle componenten zijn verbonden met de kabels van Master Built en Harmonic Technology. Het geheel staat opgesteld op de befaamde racks van Solid-Tech Audio & Video Support.

Nog een leuke primeur, van Tri Art Audio staat een Turntable, compleet vervaardigd uit bamboe, centraal in een tweede set.

Samen met een aantal originele DSD live-opnamen uit de Ruïnekerk gaat dit weer een mooie kunst- en muziekbeleving opleveren. Van harte aanbevolen dus, welkom tussen 19 en 27 oktober a.s. vanaf 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekadres: Kleine Dorpsstraat 9, 1861 KN, Bergen NH.
www.musicalreality.nl


Vredeskerkje tijdens de Kunst10Daagse: expositie Hans van Marwijk en avond- en middagconcerten

Het Vredeskerkje in Bergen aan Zee pakt uit tijdens de Kunst10Daagse van 18 t/m 27  oktober met een expositie met schilderijen door de Bergense schilder Hans van Marwijk en, in samenwerking met stichting Kunstgetij te Bergen, avondconcerten door Bergense componisten en het Marjolein Meijers Trio. Ook zijn er op drie middagen gratis toegankelijke concerten van een uur door onder meer jonge Alkmaarse singer-songwriters.

De Bergense componisten aangesloten bij het KCB en de gevierde cellist Joachim Eijlander maken hun opwachting op 22 oktober om 20.00 uur onder de noemer ‘KCB aan Zee’.
Het optreden van het Marjolein Meijers Trio op 24 oktober om 20.00 uur belooft weer een bruisende mix te worden van songs en verhalen.

Op de gratis toegankelijke middagconcerten zijn de succesvolle singer-songwriters Sterre Weldring en Jasper Schalks te bewonderen en Keltische muziek wordt met verve vertolkt door het duo Bodhi en Titus.

Kijk voor alle info over de expositie, de gratis middagconcerten en reserveren voor de avondconcerten op 22 en 24 oktober op www.kunstgetij.nl en www.vredeskerkje.nl
Voor deze data zijn kaarten ook te koop bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal indien nog voorradig.


Bergen kunst onder één dak
Schilderijen, beelden, fotografie, sieraden, glaskunst, keramiek

Bergen. Tijdens de Kunst10Daagse van Bergen is het Noord-Hollandse dorp één en al kunst. U mag echter, als bezoeker van deze kunstmanifestatie, het dorp niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan Rogier Jonk gallery & artcafé. Met werk van meer dan 60 kunstenaars onder een dak steekt het ‘kunstmekka’ menig museum naar de kroon.

Het enorme aanbod aan kunst zal menigeen verbazen. Alle denkbare technieken en stijlen zijn vertegenwoordigd en sluiten naadloos op elkaar aan. Grote namen zoals Herman Brood, Corneille, Jan Cremer, Ans Markus en Karel Appel sieren de muren van de gallery. In de vitrines showt Marc Lange zijn schitterende sieraden. De beelden van Nic Jonk en Tajiri brengen het aanbod aan kunst tot extra grote hoogte. De genoemde namen zijn nog maar een kleine greep uit de overweldigende kunstcollectie. Wat te denken van de ‘souterraingroep’ die op de lager gelegen verdieping van deze unieke kunstlocatie een schitterende expositie heeft samengesteld. In het artcafé van de gallery kan men onder het genot van een drankje (na)genieten van al het moois. Redenen genoeg om de gallery van Jonk te bezoeken.
Rogier Jonk gallery & artcafé
Plein 7
1861 JX Bergen
Geopend tijdens de Kunst10Daagse  dagelijks van 11.00 tot 20.00 uur.

 

advertentie

Meer 'Evenementen':

Alle paden in de Schoorlse Duinen zijn weer open

22 januari 2021

Vanaf donderdag 21 januari vervallen alle omleidingen en zijn de gebruikelijke paden weer open voor publiek

Staatsbosbeheer heeft vorige week de laatste kapwerkzaamheden voor de omvorming van het Dr. Van Steijnbos in de Schoorlse Duinen afgerond. Vanaf donderdag...

Lachen in coronatijd… Jazeker! (filmpje)

22 januari 2021

Het Golden Smile Comedy Film Festival in Bergen de hele lockdown online.

Geen theater, geen groot gala, geen volle zalen. Volgend jaar vieren we dit filmfeest groots. Maar dit jaar thuis vanaf de bank. Vanuit je luie stoel de leukste comedy films kijken.

Misschien loop je al een tijd met het idee rond om iets te doen met zingen

22 januari 2021

Helen Botman helpt je op weg...

Donderdag 28 januari om 19.30 geeft Helen een gratis introductieles voor vrouwen die meer willen weten over hun eigen stem om uiteindelijk vrijer te kunnen klinken.

Nog meer gratis Winter Games

22 januari 2021

Gratis activiteiten voor jongeren van 13 t/m 17 jaar

Alkmaar Sport organiseert de komende weken nog meer gratis activiteiten voor jongeren van 13 t/m 17 jaar. Zo kunnen jongeren op vrijdag 22 en 29 januari deelnemen aan de Outdoor...

Buitenyoga in Bergen

22 januari 2021

Als de lockdown na 19 februari verlengd wordt, gaat Jet Stammes van Yogabergen de buitenyoga alvast opstarten!

Jet; "We verzamelen in het Bergerbos ingang Kerkelaan, neem je mat mee doe een joggingpak aan met een warme jas erover en wees welkom!

De wereld van Zappelin. Op bezoek bij het Zeeaquarium in Bergen aan Zee

22 januari 2021

Feestelijk programma voor kleuters vol met bekende kinderliedjes, verhaaltjes, spelletjes en nog veel meer.

Nu de scholen dicht blijven, hebben we iets leuks voor de kids. Zappelin was onlangs te gast in het Zee Aquarium en op de Schaatsbaan in Alkmaar.

Teken- en schilderwedstrijd ‘Bij ons in de buurt’. Meedoen kan t/m 12 februari

22 januari 2021

Later volgt de expositie bij galerie Klein Zwitserland in Schoorl

Nu we nog een paar weken langer thuis zitten door corona, organiseert kunstenaar en Artiance docent Esther Koeman een teken- en schilderwedstrijd.

Wat dacht je van een zomertje Baywatch?

15 januari 2021

Reddingsbrigade Schoorl is op zoek naar jou...

Op zoek naar een boeiende parttime baan? Reddingsbrigade Nederland heeft een #vacature voor een #projectmedewerker met passie voor #strandveiligheid.

Advertorial: RFH KAPPERS staan voor jullie klaar!

15 januari 2021

Wij hebben voor jullie...

Onder andere prachtige cadeaupakketten van Authentic Beauty Cadeaubonnen Verfsets & kleurmaskers Geweldige haarstyling & verzorgingsproducten Wij zijn dag & nacht voor jullie bereikbaar op www.rfhkappers.nl Je kunt online shoppen! 06-36249825 en wij bezorgen het bij je thuis! Maak nu jouw online booking voor het eerste plekje bij ons in de stoel op www.barberbooking.com

Winterkaravaan uitgesteld

15 januari 2021

De voorstellingen zijn zo goed als klaar...

Helaas kan de Karavaan door het verlengen van de lockdown de Winterkaravaan niet houden op de geplande datum (29 jan t/m 7 februari).

Stel: je maakt een lekkere wandeling door het Bergense bos en dan ineens… (filmpje)

15 januari 2021

Nu op de Veluwe, straks bij ons?

Voor het eerst is de wolvenfamilie op de Veluwe goed op beeld vastgelegd. De familie, bestaande uit acht wolven, trok zondagochtend langs...

Sport- en beweegboekje

15 januari 2021

Filmpje

Hier vind je al het cursusaanbod van de sportverenigingen uit Bergen. Let goed op, want er is betaald aanbod en

Maak kans op een gratis Valentijnsdiner via de Flessenpost uit Bergen

15 januari 2021

Waar en wanneer: Dit keer thuis op 14 februari a.s.

Ook Valentijnsdag is dit jaar anders dan anders. Je kunt je lief een roos geven of een kaartje sturen, maar wat dacht je van een romantisch diner bij je thuis afgeleverd...

Kaarten voor het eerste Bergense ‘Golden Smile Comedy Festival’ nu verkrijgbaar

8 januari 2021

Kijken waar en wanneer je wilt en zo vaak je wilt...

De leukste films kijk je deze maand heel makkelijk thuis. Net zo eenvoudig als Netflix of uitzending gemist. Alleen dan leuker.

Oproep: stem op uw stiltegebied in uw omgeving

8 januari 2021

De inschrijving sluit op maandag 18 januari 2021 om 23.00 uur

Nominatie betreft: Stiltegebied duinen PWN, ter hoogte van ’t Woud, Wimmenum. Plaats: Egmond aan den Hoef, gemeente Bergen Noord-Holland.

Twee weken lang gratis activiteiten. Lekker uitrazen op het Outdoorpark

8 januari 2021

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zich twee weken lang uitleven

Alkmaar Sport organiseert van maandag 4 januari tot vrijdag 15 januari Sport & Spel op Outdoorpark Alkmaar. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zich twee weken lang uitleven op de...

Muzikaal doe-maar-mee-teevee voor kinderen: Podiumdieren

1 januari 2021

We hopen dat jullie meekijken a.s. zondag 3 januari om 16.00 uur!

We zijn er weer! Meer informatie over het KinderMuziekFestival, onze organisatie en activiteiten kan je vinden op onze website.

Het jongerenwerk en de buurtsportcoaches van de BUCH-gemeenten dagen jullie uit!

1 januari 2021

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar en heb jij een tof idee?

De overheid ziet dat jongeren door de coronacrisis hard worden geraakt en zij willen daarom graag iets doen voor de jongeren. Het programma Jeugd-Aan-Zet biedt...

Art Gallery Tha Banque presents: Logeerkunst!

1 januari 2021

Hé... logeerkunst?

Laat de kunst bij u thuis logeren! In deze gekke covid-op-slot-zijnde dagen is dit een prachtig alternatief.

Nieuw bij Museum Kranenburgh: online Die Brücke en Thé Tjong-Khing bezoeken

31 december 2020

De expo is als 3D-film te bewonderen

De verrassende tentoonstellingen 'Kunstenaars van Die Brücke' en 'Thé Tjong-Khing - In het atelier van de meesterillustrator' zijn op onze website al als 3D-films te bewonderen! Dwaal heerlijk door de zalen en sta stil bij jouw favoriete tekening of schilderij.

We brachten vandaag een bezoek aan de Bergense Kaasboerderij de Franschman (filmpje)

25 december 2020

Lokale kaas voor alle flessenposters, hun kerstpakket

Tegen de duinen van het Noord-Hollandse Bergen vindt u Kaasboerderij de Franschman. Op het punt waar drie belangrijke wegen samenkomen...

Helaas dit jaar geen kerstbomen-inzameldag voor de kinderen

31 december 2020

Breng 'm tijdens openingstijden naar de milieustraat bij u in de buurt.

Het is inmiddels al jaren een traditie voor kinderen: na de feestdagen voor een leuk zakcentje oude kerstbomen inleveren bij de gemeente. Heuse handeltjes werden er voor op touw gezet.

Even een frisse neus halen in Bergen aan Zee tijdens de kerstdagen en daarna… (filmpje)

19 december 2020

Een glaasje warme Glühwein, warme chocomel met rum, of

Bij restaurant Fisher's bij de hoofdafgang in Bergen aan Zee hebben ze een waar buiten kerstparadijsje gecreëerd. Alles coronaproef.

Van Reenenschool Legoleague en Lego Education

18 december 2020

Groep 8 heeft met hun inzending de tweede prijs gewonnen

Dit schooljaar zijn groep 7 en 8 van de Van Reenenschool druk aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor de First Lego League.

Openstelling Petrus en Pauluskerk tijdens kerst

18 december 2020

Geen vieringen, maar niet gesloten…

Voor wie een kaarsje wil aansteken of even ruimte nodig heeft voor bezinning in deze vreemde tijd is de Petrus en Pauluskerk geopend voor individueel bezoek van donderdag 24 december t/m zondag 27 december, van 9.00-17.00 uur.

GGD Hollands Noorden organiseert 28 januari 2021 de online lezing ‘Uw kind op internet? Van schermtijd tot TikTok’

18 december 2020

Online praktische en concrete opvoedtips, de leuke en minder leuke kanten van mediagebruik voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar

Online media en je kinderen. Het is een hele uitdaging voor ouders.  GGD Hollands Noorden (GGD HN) biedt op donderdag 28 januari...

Helaas dit jaar geen kerstconcert van de Mario singers, maar… we hebben de opnames

18 december 2020

Zaterdag zou het jaarlijkse kerstconcert zijn in de Ruïnekerk, dat gaat dit jaar uiteraard niet door

Nadat ze vorig jaar hun eerste kerstconcert sinds het overlijden van hun muzikale leider Mario Previti in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee...

Bergens Comedy Filmfestival online vervroegd vanwege lockdown (promofilmpje)

18 december 2020

Award uitreiking in de filmzaal van De Blinkerd

Een beetje vrolijkheid in donkere dagen. Het Golden Smile Comedy Filmfestival opent vanwege de lockdown vervroegd de online toegang.

Op de dag af dat museum Kranenburgh zijn nieuwe expo zou openen, gingen de deuren weer dicht

18 december 2020

De Flessenpost ging nog snel even op bezoek voor een sfeerimpressie

Wat zagen ze uit naar de opening (afgelopen woensdag 15 december) van de nieuwe tentoonstellingen Kunstenaars van Die Brücke, Thé Tjong-Khing en Irene Kopelman!

Update sport en corona. Spelregels voor sport

18 december 2020

De maatregelen zijn...

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

Corona update zwembad De Beeck

18 december 2020

Vorige week hebben deze kanjers hun A-diploma behaald

Helaas moeten de zwembaden opnieuw hun deuren sluiten. Deze sluiting geldt vooralsnog t/m 19 januari 2021. Tot dan zijn er geen zwemlessen.

Evenement afgelast door corona: waar heb ik recht op?

18 december 2020

Evenement op een andere datum door corona

Evenement op een andere datum door corona...

Advertorial Rabobank

11 december 2020

De rust en het gemak van laten beleggen (filmpje)

Rabo Beheerd Beleggen maakt beleggen eenvoudig. Je bepaalt hoeveel geld je wilt inleggen, wat je doel is en hoeveel risico je wilt lopen.

Christmas Concert met prijsvraag

11 december 2020

Wanneer: zaterdag 19 december

Op deze zaterdag geeft Lamoraal van Egmont een fantastisch livestream Christmas Concert. Het concert vindt zonder publiek plaats in de Oud Katholieke Kerk in Egmond aan Zee...

Inschrijven Flessenpost uit Bergen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Bergen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug