Wat dacht je van grote gamba’s bereid in witte wijn met knoflook…
Binnen de kortste keren staan ze op tafel en kan het grote smullen beginnen
Gepubliceerd: 21 augustus 2020
Koop de garnalen in de diepvries, in van die grote zakken, en haal ze de ochtend voordat je ze wilt eten uit de vriezer en leg ze in een kom in de koelkast. Zo ontdooi je ze het beste. Vergeten? Dan kun je ze in een stevige ziplockzak laten ontdooien in koud water. Dat water gooi je elk half uur weg, en vervang je voor nieuw. Verder is het echt geen werk om deze garnalen te maken. Friet erbij, of als je een gezonde bui hebt: rijst en eventueel een salade.
Zo maak je knoflookgarnalen
Verhit de olie en de boter en fruit daarin de knoflook met de chilivlokken.
Voeg de garnalen toe en roerbak die tot ze beginnen te verkleuren. Schud de pan, zodat de garnalen aan alle kanten kleur krijgen. Blus af met de witte wijn als de garnalen allemaal roze zijn.
Haal de pan van het vuur. Sprenkel de peterselie, citroensap en zwarte peper er overheen, en eventueel wat zout.
Direct serveren, met wat stokbrood, pasta of met rijst.
INGREDIËNTEN
500 gr grote garnalen, gepeld maar rauw – eventueel met staart
2 eetl olijfolie
2 eetl boter
zout
3 – 4 tenen knoflook, gehakt
½ theel chilivlokken
½ glas witte wijn (bijvoorbeeld sauvignon blanc)
2 eetl gehakte peterselie
zwarte peper
1 eetl citroensap