Wat als de nachthoreca zaterdag wel al open gaat…

Burgemeester Lars Voskuil: “heb nog even geduld"

Burgemeesters van gemeenten in Noord-Holland Noord doen een gezamenlijke oproep aan de nachthoreca om niet mee te doen aan de protestactie die voor zaterdag gepland staat. Ook burgemeester Lars Voskuil van de gemeente Bergen vraagt dus om aanstaande zaterdag hun deuren niet langer open te houden dan de voorgeschreven 22.00 uur.

Burgemeester Lars Voskuil: “Gisteren hebben hierover gesproken met de burgemeesters in Noord-Holland Noord. Als burgemeesters hebben we begrip en zien wij de moeilijke tijden waarin deze ondernemers en hun personeel al bijna twee jaar zitten. We hebben begrip voor hun roep om aandacht voor de situatie en pleiten voor gereguleerde openstelling van alle sectoren. Daarom hebben we laatst ook een brief gestuurd naar het kabinet.

Het lijkt erop dat er versoepelingen aan zitten te komen. Ik roep op om nog even geduld te hebben en de regels op te volgen. Wij respecteren de coronamaatregelen van het kabinet en zullen daar op handhaven als dat nodig is. Maar we handhaven niet om het handhaven. Als we een overtreding constateren dan zullen we het eerst het gesprek aangaan.”