Deel

advertentie

Wandeling Schaapskooi Bergen op 8 januari

De natuur nodigt u uit voor een zoektocht naar de koning van het bos

Wandeling Schaapskooi Bergen op 8 januari

Wat is er leuker dan vroeg op pad voor een heerlijke winterwandeling? Goed ingepakt, met rooie koontjes. Zondag 8 januari gaat IVN-gids Willem Babyn een winterse wandeling maken door onze mooie achtertuin: het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen.
De meteorologische winter is ingegaan. In deze periode is er veel te zien in de natuur.

Wat betekent deze wintertijd voor boom en dier
De normaal kleurrijke, zoete kamperfoelie zoekt zijn draai, soms ten koste van een boom, op naar het volgende seizoen. En het buntgras staat er het gehele jaar uitbundig bij maar laat zijn ondergrondse leven niet zien. Met een IVN-gids op pad voor een duin- en boswandeling; zoeken naar diersporen, grote grazers, vogels, paddenstoelen, bomen, struiken, bessen en mossen, “de koning van het bos” en ook de “moeder van het bos”. Kortom een wandeling vol aangename en mooie verrassingen voor het hele gezin!

De start is om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangersweg (ligt aan de Zeeweg naar Bergen aan Zee vlakbij de Schaapskooi ca. 300 meter na de rotonde rechts). Het einde is rond 12 uur bij de Schaapskooi.

Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 p.p., kinderen gratis.
Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaartautomaat bij de parkeerplaats).

advertentie

Meer 'Evenementen':

Vrijdag 27 januari Thank God It’s Friday

27 januari 2023

met DJ's Frank en Guido...

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblèrbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!!

Natuur- en cultuurwandeling

27 januari 2023

Waar: Bergen aan Zee

Op zondagmiddag 5 februari 2023 start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen

27 januari 2023

Wanneer: zondag 5 februari 2023

De maandelijkse wandeling in het noordelijke Egmondse duingebied gaat eerst over het pad langs de bollenvelden. De eerste lentebodes, sneeuwklokjes, narcissen en krokussen zijn al herkenbaar.

Karavaan trekt met ‘Springtij festival’ jonge theatermakers aan

27 januari 2023

Op vrijdag 24 februari is er een speciale Makersdag voor jonge makers, gericht op kennisvergroting, netwerkverbreding en verdieping

Voor Springtij ontwikkelt Karavaan een speciaal programma voor jonge theatermakers én een programma waarin publiek kennismaakt met avontuurlijk theater van jonge makers.

Spannende strijd om Nederlandse titels bij NK 10 km Groet uit Schoorl Run

27 januari 2023

Kan titelverdedigster Marcella Herzog dit hardloopgeweld aan?

Er staat op zondag 12 februari een breed en sterk deelnemersveld aan de start van het NK 10 km bij de Groet uit Schoorl Run. Khalid Choukoud, Luuk Maas, Filmon Tesfu, Frank Futselaar, Tom Hendrikse en Benjamin de Haan zijn de grootste kanshebbers voor de Nederlandse titel.

Het Concertgebouw zoekt jeugdige muziekmakers uit Noord-Holland

27 januari 2023

Waarvoor: voor jubileumeditie Koninklijk Concertgebouw Concours

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen uit Noord-Holland die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn vijftiende editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken.

Ruiterkamp bij Poelenburgh

27 januari 2023

Een ruiterkamp is voor iedere echte paarden- en ponygek een onvergetelijke vakantieweek vol plezier...

De hele week staat in het teken van bezig zijn met paarden en de paardensport, daarnaast zijn er ook andere leuke vakantie-activiteiten. Er wordt natuurlijk veel paardgereden: Video: dressuur- en springlessen, voltige, pushball en natuurlijk grandioze buitenritten: naar het bos en naar het strand voor de gevorderde ruiters.

Egmond aan Zee heeft feestelijk wandelweekend voor de boeg

20 januari 2023

9300 deelnemers aan Egmond Wandel Marathon komen genieten van de routes en livemuziek

Aankomend weekend staat Egmond aan Zee en omgeving in het teken van de achttiende editie van de Egmond Wandel Marathon.

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek!

20 januari 2023

Wanneer: 25 januari tot en met 4 februari

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken in Bergen en Schoorl. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters...

Rondleiding schrijvers Dumon Tak en Schutten in Museum Kranenburgh

20 januari 2023

Wanneer: woensdag 25 januari om 11:00 uur

Museum Kranenburgh is een aantal keer per jaar het toneel van schrijvers die tijdelijk verblijven in het Roland Holsthuis in Bergen. Tijdens een zogenoemd Schrijversloopje verzorgen de schrijvers een rondleiding door het museum waarin zij reflecteren op de tentoonstelling en vertellen over hun bijzondere verblijf in Bergen...

Vrijdag 20 januari Bruce Springsteen Undercover in de Taverne

20 januari 2023

Een topklasse Tribute aan The Boss!

Bruce Springsteen behoort samen met zijn legendarische E-Street Band al ruim 40 jaar tot de absolute wereldtop. Begonnen als singer/songwriter en uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste stadionacts.

Galerie De Kapberg 50 jaar

20 januari 2023

Vrijwilligers en vrienden in het zonnetje

In 2022 bestond Galerie De Kapberg 50 jaar, Door corona kon de geplande tentoonstelling van de Vrijwilligers en Vrienden toen geen doorgang vinden. Nu dus wel!

Stiltewandeling Schoorlse Duinen

20 januari 2023

Wanneer: zaterdag 11 februari 2023

Echte stilte is zeldzaam en daarom heel waardevol. Kom tot rust tijdens een wandeling met een gids door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur.

Workshop Natuurfotografie in de Schoorlse Duinen

20 januari 2023

Wanneer: zaterdag 11 februari 2023

Maakt u graag foto’s in de natuur? Staatsbosbeheer biedt zaterdag 11 februari 2023 in samenwerking met fotograaf Frank Nieuwenhuizen een workshop Natuurfotografie in de Schoorlse Duinen aan.

IVN kinderactiviteit Vogels in de winter

20 januari 2023

Wanneer: zondagmiddag 22 januari...

In het kader van de Nationale Vogeltelling organiseert het IVN zondagmiddag 22 januari tussen 14.00 en 16.00 uur in Parnassia een activiteit waar kinderen, samen met een volwassene, vanaf 14.00 uur een vogelhuisje kunnen timmeren en/of zelf met vet en vogelzaad een lekkere vogel-traktatie kunnen maken.

Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Noord-Holland

13 januari 2023

Zin in wat extra avontuur?

Europa Kinderhulp biedt vakanties bij vakantiegezinnen aan voor kinderen uit diverse Europese landen. Maar er is ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kunnen gebruiken.

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet?

13 januari 2023

Leer het in de bibliotheek met DigiVitaler

Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.

Vrijdag 13 januari Freaky Friday met DJ’s Michael en Salinas

13 januari 2023

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne!

Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ’s Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in oa. Victorie. Tussen 22.00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree.

Stiltewandeling Schoorlse Duinen

13 januari 2023

Wanneer: zaterdag 14 januari 2023

Echte stilte is zeldzaam en daarom heel waardevol. Kom tot rust tijdens een wandeling met een gids door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur.

Buitendag voor het hele gezin – Thema: uilen

13 januari 2023

Wanneer: zondag 15 januari voor kinderen van 3 t/m 10 jaar en hun ouders

Schoorl - Elke derde zondag van de maand organiseert het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer een Buitendag voor het hele gezin. Duik in de groene wereld in en om het buitencentrum.

Frank Kraaijeveld exposeert zijn ‘Wall’

13 januari 2023

Waar: bij galerie Klein Zwitserland

Het begon toen ik in de kloostertuin snijbonen aan het afhalen was om de bonen uit de schillen te halen. Naast mij een kom met de te drogen bonen, voor mij de lege schillen.

Het beste van IDFA bij Filmtheater Cinebergen

13 januari 2023

Apolonia, Apolonia portretteert de kunstenaar als jonge vrouw. Apolonia is getalenteerd, maar is dat genoeg om door te breken in de kunstwereld? (foto)

Het beste van IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) op één dag! Best of IDFA on Tour 2023 met een aantal winnaars van het vermaarde documentairefestival doet op zondag 22 januari Cinebergen aan.

Schilderen in Heerlijkheid Bergen

13 januari 2023

Er zijn nog enkele plekjes vrij...

Er zijn weer tien schilder-en tekenlessen begonnen. In het centrum van Bergen kan je één keer in de week een ochtend of middag creatief bezig zijn.

Biljarttoernooi in sportcentrum De Beeck

6 januari 2023

Wanneer: zaterdag 7 januari a.s.

Deze zaterdag wordt er in De Beeck te Bergen een nieuwjaarstoernooi libre biljart gehouden voor de leden van de biljartclub ‘de Beeck’.

Ramsey Nasr komt naar Bergen aan Zee

6 januari 2023

Waar en wanneer: Vredeskerkje op zondag 8 januari

In de serie ‘Gedachten aan Zee’ komt deze zondag Ramsey Nasr naar het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. De dichter, schrijver, acteur in het theater en op het witte doek, regisseur en verzamelaar van curiosa bouwt in zijn gedachten verder op zijn boek ‘De Fundamenten’, waarin hij een hartenkreet uit om zaken anders aan te pakken, waar in zijn ogen het heersende politieke en economische systeem de fundamenten van de samenleving heeft aangetast.

Duin- en strandwandeling

6 januari 2023

Zondag 15 januari nemen IVN-gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand

De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar in deze tijd al veel valt te ontdekken. Ook komen we daar veel 'kwarrige' eiken tegen zoals je op de foto kunt zien.

Vrijdag 6 januari Thank God It’s Steef!

6 januari 2023

DJ Steef draait de lekkerste disco, funk, big beats en hiphop en alles wat verder dansbaar is met hart en ziel.

Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en soepel beweegt. Djensen!!! Tussen 22.00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree.

Het Concertgebouw viert 100 jaar Bergenaar Simeon ten Holt

6 januari 2023

Op dinsdag 24 januari brengen Jeroen en Sandra van Veen samen met het debuterende Servische LP Duo een achthandige uitvoering van Canto Ostinato

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Simeon ten Holt (1923-2012) organiseert Het Concertgebouw een eerbetoon aan de Bergense componist.

Start je jaar bij Filmtheater Cinebergen

6 januari 2023

Heerlijke films en lekkernijen als warme chocolademelk, Glühwein en peperkoek

Glijden tussen Hemel en Aarde (zo 08 - 10:45 en 15:30, met inleiding)

Basiscursus bijenhouden voor beginnende imkers in Bergen

6 januari 2023

De lessen worden gegeven door Taco Wesselius, gecertificeerd leraar bijenteelt

Eind februari start in Bergen een praktijkgerichte cursus bijenhouden met als doel dat men aan het eind van de cursus in staat zal zijn een bijenvolk te verzorgen.

18.000 fietsers en hardlopers starten het nieuwe jaar in Egmond aan Zee

6 januari 2023

Deelnemers, supporters en partners maken zich op voor sportief weekend

Komend weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van twee prachtige sportevenementen.

RTV80 volgt sportweekend Egmond 2023

6 januari 2023

Twee dagen lang sport aan het strand

RTV80, de lokale omroep van de gemeente Bergen, doet zaterdag 7 januari live verslag van de ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond. De omroep presenteert een dag later, op zondag 8 januari, een verslag van de Halve Marathon van Egmond.

Mooi programma tot en met nieuwjaarsdag bij de Taverne

28 december 2022

Vrijdag 30 december Thank God It's Friday: DJ's Frank & Guido

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!! Tussen 22:00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree

La Sfera Armoniosa in Ruïnekerk

23 december 2022

Wanneer: maandag 26 december

La Sfera Armoniosa, het gezelschap rond de Alkmaarse luitist Mike Fentross, komt maandag naar de Ruïnekerk. Het programma ‘Stelle Lucenti’ laat de muziek horen uit het einde van de zestiende eeuw.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug