Waarom is daten tegenwoordig zo moeilijk?
Datingapps, 'ghosten' en frustratie
Gepubliceerd: 25 augustus 2023
Het was nog pril, maar Flo had een goed gevoel over Jack, een man met wie ze drie maanden aan het daten was. Ze hadden elkaar leren kennen op Hinge, nadat Flo voor Jacks pittige oneliners was gevallen.
Hun eerste date – een paar drankjes na werk – was een van de leukste avonden die ze in tijden had gehad. Daarna spraken ze twee keer per week af: meer drankjes, diners, filmavonden – Jack nam Flo zelfs mee naar een feest in een loods met zijn beste vrienden.
Ze plakten er nooit een label op – dat leek niet echt nodig te zijn – maar Flo begon altijd wel even te blozen als ze zijn naam op haar telefoonscherm zag verschijnen. Totdat Jack op een dag ineens niets meer van zich liet horen. Geen uitleg, geen antwoord: hij had Flo geblokkeerd, en de vinkjes bij haar WhatsApp-berichtjes naar Jack bleven eenzaam grijs.
Als Flo, een 24-jarige publicist, er een jaar later op terugkijkt, zegt ze “Ik was ervan overstuur.” Net zoals elke dater in dit artikel spreekt ze anoniem om haar privacy te beschermen. “Maar dit soort dingen gebeuren de hele tijd. Het is niet de eerste keer dat ik ben geghost, en het zal ook niet de laatste zijn. Maar een deel van me denkt dan: waar doe ik het dan nog voor? Het laat me alleen maar minder met daten te maken willen hebben.”
Flo’s opvattingen worden over het hele spectrum van alleenstaanden gedeeld die zich steeds meer terneergeslagen en afgemat voelen in hun moeizame zoektocht naar de liefde. Een Amerikaans onderzoek toonde aan dat vier op de vijf volwassenen “een vorm van emotionele vermoeidheid voelde” door online dating. Uit onderzoek van Hinge bleek dat 61 procent van hun gebruikers het moderne datingproces “overweldigend” vond.
Klik hier om verder te lezen.
Bron: www.vice.com
Auteur: Kimberley Bond