Deel

advertentie

Vrijwilligers gezocht voor De Groene Cirkel

Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid?

Vrijwilligers gezocht voor De Groene Cirkel

Zou je je samen met een groep gelijkgestemde groene enthousiastelingen willen inzetten om de wereld een stukje beter te maken? Meld je dan aan voor De Groene Cirkel in Bergen!

Wat is De Groene Cirkel?
De Groene Cirkel is een initiatief van de Groene Oase, Welzijn Bergen en Bibliotheek Kennemerwaard. De basis is dat een groep groene vrijwilligers uit Bergen (en omstreken) een team vormt dat samen op regelmatige basis activiteiten organiseert met als thema duurzaamheid (in de breedste zin). Met deze activiteiten worden mensen geprikkeld, geïnspireerd, geënthousiasmeerd en wordt er een groene plek gecreëerd om met gelijkgestemden samen te zijn en ervaringen te delen.

Taakomschrijving vrijwilligers
Taken van teamleden zijn onder andere: samen zelfstandig als team activiteiten bedenken (binnen óf buiten). Gekozen activiteiten organiseren en uitvoeren. Afspraken maken met sprekers/workshop begeleiders. Zorg dragen dat alle bezoekers zich gezien voelen, ambassadeur zijn van de Groene Cirkel.

Wie zoeken wij?
We zoeken mensen die mee willen helpen met het opzetten van het groene team, als ook een eerste reeks activiteiten over duurzaamheid. Jij bent sociaal, maakt makkelijk contact met mensen, kan goed samenwerken, bent creatief en je hebt een brede interesse in duurzaamheid. Graag neem je mensen mee in de ‘groene’ wereld en laat je zien wat er allemaal mogelijk is. Je bent bereid je tenminste voor een jaar aan het project te verbinden.

Wat bieden wij?
Je wordt onderdeel van een enthousiast team vrijwilligers van Welzijn Bergen, er is de optie om deel te nemen aan diverse trainingen (zoals BHV, een cursus gesprekstechnieken), je ontvangt vier keer per jaar een nieuwsbrief én elk jaar in december een kerstattentie.

Nieuwsgierig geworden?
Lijkt het je leuk om te helpen de wereld een stukje groener te maken? Meld je dan aan bij Amanda Wolters, tel: 06 270 14 991 of e-mail: a.wolters@bknw.nl, of bij Elfrith Schumacher, tel: 072 58 214 50 of e-mail: e.schumacher@welzijnbergen.nl.

We ontvangen je reactie graag vóór 28 februari 2022.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee

28 januari 2022

Waar en wanneer: Parnassia in Bergen aan Zee op zondagmiddag 6 februari

Op deze zondag start een duinwandeling vanaf het IVN gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

Nieuws van Galerie Klein Zwitserland

28 januari 2022

Keramische huizen van Arthur Meijer

Op de begane grond heeft Arthur Meijer een drietal van zijn keramische huizen geplaatst, die een mooi samenspel aangaan met de werken van Harold van Geerestein.

De blooming escape route is voor jong en oud

28 januari 2022

En is het gelukt? Strijk dan neer op het terras van de brasserie...

Diep verscholen in de bossen staat de cabin van de ietwat mislukte professor dr. Carl. Dr. Carl had slechts één doel in zijn leven: een zelfvoorzienende duurzame superbrandstof ontwikkelen.

En ook Museum Kranenburgh is weer open

28 januari 2022

Je kunt online toegangtickets kopen maar ook aan de kassa in het museum

Vanaf woensdag 26 januari 2022 is Museum Kranenburgh weer open. Natuurlijk met in achtneming van alle spelregels: met een geldig coronatoegangsbewijs, een mondkapje op, op anderhalve meter afstand van elkaar en maximaal 1 bezoeker per 5 m2.

Cursus ‘Omgaan met pubers’

26 januari 2022

De cursus besteedt aandacht aan de veranderingen in de puberteit, de leuke en lastige kanten

Op 8 maart 2022 start de gratis oudercursus ’Omgaan met pubers’.

Boswachters van Schoorl zijn op zoek naar de mooiste hond van Noord-Holland

28 januari 2022

Het is de tweede keer dat de boswachters een prijs uitloven voor de meest fotogenieke hond

De vrolijkste, de schattigste, de mooiste: de boswachters van Staatsbosbeheer in Schoorl zijn op zoek naar de allerleukste hond van heel Noord-Holland. Het is de tweede keer dat de boswachters een prijs uitloven voor de meest fotogenieke hond. Vorig jaar stal labradoodle Lieve de harten van de boswachters en het publiek.

Galerie Klein Zwitserland

21 januari 2022

Nieuwe expo's

Galerie Klein Zwitserland is weer open, met een aantal nieuwe Kunstkamers, zoals die van Von Visser.

Groeten uit Schoorl Run 2022 gecanceld

21 januari 2022

Le Champion betreurt het ten zeerste deze keuze te moeten maken

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met gemeente Bergen en gemeente Zandvoort, besloten de Groet uit Schoorl Run op zondag 13 februari en de Zandvoort Light Walk op zaterdag 19 februari te annuleren.

Opleiding zwemonderwijzer

21 januari 2022

Een opleiding met stageplaats én baangarantie

In maart start een opleiding tot zwemonderwijzer. Een volledig betaalde opleiding inclusief stageplaats én garantie op een parttime baan met daarbij kans op een vast contract. De opleiding duurt ongeveer zes maanden. Zwemonderwijzers kunnen daarna volledig zelfstandig voor een groep leerlingen staan.  

Karavaan Festival in Noord-Holland in aantocht

21 januari 2022

Waar en wanneer: o.a. Bergen aan Zee van 26 mei tot en met 6 juni a.s.

Van Hemelvaart tot en met Pinksteren beleef je bijzonder locatietheater en een theatrale fietsroute op verrassende plekken in o.a. Alkmaar, Bergen aan Zee, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Egmond en de Schermer. Het thema deze editie: Maakbaarheid. Tegelijkertijd is in het Victoriepark Alkmaar het festivalhart ‘YES IN MY BACKYARD’, een cocreatie van Karavaan en Poppodium Victorie, met steengoede liveconcerten, tentjestheater, straattheater, een hapje en een drankje.

30 unieke tijdsbeelden van de Bergense kunstenares Pauline Bakker

14 januari 2022

Filmpje

De coronacrisis is en was een bijzondere periode. Het leverde voor sommigen ook tijd en inspiratie op. Zo ontstond het nieuwe werk van Pauline Bakker. Pauline is bekend om haar verstilde, suggestieve schilderijen en projecten zoals onder andere het historisch lichtpad op de Langestraat in Alkmaar.

Door het raam kijken bij De Kapberg

Deze kleine tentoonstelling aan de Slotweg nummer 17 is te zien tot en met 12 februari

Galerie De Kapberg bestaat nu vijftig jaar. We willen dat met u graag vieren en we hebben een mooi jaarprogramma klaar staan. Helaas! We mogen de tentoonstelling weer door het raam bekijken.

Voederplaatsen/-tafels om het huis…

14 januari 2022

Door: Dook Vlugt

In het groen voor mijn huis hangen een zakje ongezouten pinda´s en een vetbol naast elkaar. Mezen en merels wisselen elkaar hier af. Merel man met zwart verenkleed en -vrouw met bruine veren. Koolmees met de zwarte ‘pet’ en Pimpelmees met de licht-blauwe pet. Koolmees man is herkenbaar aan de brede zwarte ‘stropdas’, het vrouwtje heeft die ‘stropdas’ ook, maar die is smaller.

Beeldhouwen met beitels in Tha Banque, Plein 29, Bergen

14 januari 2022

Voor beginners en/of gevorderden. Abstract of figuratief

Begin het jaar enthousiast met iets nieuws, het maken van een sculptuur! Leer de 3de dimensie van ruimte te omvatten.. Beeldhouwen met het materiaal wat jou het meeste aanspreekt: steen of hout, was of klei.

Lezing Diederik Aten over Mirakel van Bergen verplaatst naar 14 februari

14 januari 2022

Tijdens de Sint Elisabethsvloed van november 1421 verzwolg de zee de kerk van Petten...

Een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de Petrus en Pauluskerk, de Ruïnekerk, het Erfgoedplatform en de Historische Vereniging Bergen, is druk bezig een programma te maken om dit jaar stil te staan bij het feit dat 600 jaar geleden het Mirakel van Bergen zich voltrok.

Overpeinzing: Licht

7 januari 2022

Ingezonden door een lezer

Het licht zien of het licht gezien hebben en er naar terug verlangen ,omdat het een stilte in zich had die eenmalig en bijzonder was.

Schik in kunst komt weer

6 januari 2022

Vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor het tweejaarlijkse evenement Schik in Kunst op 11 en 12 juni 2022

Schik in Kunst is een gecombineerde tentoonstelling van kunstwerken bij deelnemers thuis, op verzamellocaties en in Dorpshuis De Blinkerd in Schoorl. Aan elkaar verbonden door een kunstroute.

Indianenscouts in de kerstvakantie

24 december 2021

Op de woensdagen in de kerstvakantie

De indianenscouts houden weer kamp in de kerstvakantie. De gelegenheid voor kinderen vanaf 8 jaar om de hele dag buiten bezig te zijn. Hutten bouwen, vuur maken, boogschieten, vlaggenroof op de bunkers, speren maken, bogen maken, over eetbare planten leren.

Strandrace Egmond-Pier-Egmond en NN Egmond Halve Marathon afgelast

24 december 2021

Egmond Wandel Marathon gaat mogelijk wel door

Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon op 8 en 9 januari gaan helaas niet door

Kunt u nog wel zelfstandig blijven wonen straks?

3 december 2021

Goed voorbereid op de toekomst!

Voor iedereen, maar zeker als je wat ouder wordt, is nadenken over je toekomst belangrijk. Na het pensioen verandert er van alles, ook financieel. En met de jaren komen vaak ook de gebreken.

De Grote Clubactie 2021: 13 clubs deden mee in gemeente Bergen (NH)

3 december 2021

Clubs uit Bergen (NH) halen € 16.071 op

350.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Bergen (NH.) haalden verenigingen in totaal € 16.071 op. Landelijk deden 5267 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro - 1,2 miljoen meer dan vorig jaar - op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records. De online verkoop steeg spectaculair.

Break je werkweek…

3 december 2021

Sporten onder werktijd in coronaperiode in gemeente Bergen

De coronamaatregelen beperken momenteel jong en oud om in de avond te gaan sporten. Omdat het belangrijk is tóch in beweging te blijven introduceren de buurtsportcoaches van Holland Sport een nieuw concept in Heiloo, Bergen en Uitgeest: Break in je werkweek.

Veilig op de weg blijven in de winter

3 december 2021

Veiligheid voor alles!

Langzaam maar zeker zit de winter er weer aan te komen in ons land. Ook de winterse buien dienen zich al weer aan.

Winterkaravaan gaat door!

3 december 2021

De theaterexpeditie wordt verplaatst naar overdag

Op 23 en 27 t/m 30 december brengt Karavaan een ochtend- en middageditie van de Winterkaravaan in plaats van een avond. De succesvolle ingrediënten: drie nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie, stamppot en bier, blijven hetzelfde. Tussen kerst en oud en nieuw ontvangt Karavaan het publiek in het dorp Schermerhorn.

Op zoek naar de ‘winter’

3 december 2021

Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen!

Zondag 12 december gaat IVN-gids Jos Bos een wandeling maken door het duin-gebied vanaf de parkeerplaats Uilenvangerweg in Bergen.

Wandelen en fietsen met de IVN Routes app

3 december 2021

Gratis door iedereen vanuit Google’s Play Store en Apple’s App Store te downloaden

Om de moderne mens met de natuur te laten kennismaken, kun je niet meer om digitale hulpmiddelen heen. Daarom is het IVN (Instituut voor Natuureducatie) in 2018 een nieuwe activiteit gestart: het ontwikkelen van een wandel- en fiets-app (IVN-Routes), die gratis door iedereen vanuit Google’s Play Store en Apple’s App Store te downloaden is.

Sportspektakel Schoorl

3 december 2021

Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn op maandag 27 december van 12.30 tot 16.30 uur van harte uitgenodigd om te komen sporten

Tijdens de kerstvakantie organiseert de buurtsportcoach van de gemeente Bergen, Elles Kraakman, in samenwerking met Jongerenwerk Bergen en lokale sportverenigingen een Sportspektakel in Sporthal De Blinkerd in Schoorl. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn op maandag 27 december van 12.30 tot 16.30 uur van harte uitgenodigd...

Atelierbezoek Praneet Soi in het Luceberthuis

26 november 2021

Wanneer: 12 december a.s.

Graag nodigen we u uit voor een atelierbezoek in het Luceberthuis ter afsluiting van de residentie van kunstenaar Praneet Soi.

Die ene meeuw in het Hertenkamp: W-JMZ1

26 november 2021

Door: Dook Vlugt

In het voorjaar en in de zomer verblijven enkele tientallen meeuwen in Bergen, vooral in het centrum. Ongeveer tien paartjes brengen op daken van de gebouwen hun jongen groot.

Tekenles van Inge Koetzier van Hooff in Schoorl

26 november 2021

Het zijn lessen waar iedereen, zowel beginners als gevorderden, aan mee kan doen

Wegens succes van de tekenlessen in De Blinkerd is er uitbreiding met een extra groep. Op de maandagmiddag legt Inge Koetzier van Hooff op een ontspannen en informatieve manier uit hoe je op papier krijgt wat je voor je ziet.

Expositie én boek over leven en werk van Fré Cohen

26 november 2021

Te bezichtigen in de Eerste Bergensche Boekhandel

Lino-kunstenaar en schrijver Edith Brouwer verzamelt al jaren werk van de kunstenares en grafica Fré Cohen. Haar fascinatie resulteerde in een roman over het veel te korte leven van deze bijzondere kunstenares. Zij kwam in 1943 door zelfdoding om het leven. Edith maakte een reeks linosneden van Fré en haar omgeving én bouwde aan een prachtige collectie oude letterkasten met daarin het grafisch werk van Fré Cohen.

Filmhuis Schoorl start met een nieuw initiatief: het “FilmCafé”

26 november 2021

Eén keer per maand op woensdagmiddag is het FilmCafé open voor de inwoners van onze duindorpen en omgeving

De middag krijgt een gezellig karakter waar ontmoeting centraal staat en de film aanleiding is om samen te komen. De theaterzaal (zonder tribune)

Werken van Simeon ten Holt en Indiase muziek in Vredeskerkje

26 november 2021

Wanneer: zaterdagavond 27 november

Op deze zaterdagavond speelt het Ananta kwartet in Bergen aan Zee. Het gezelschap combineert Westerse en Indiase muziek in een mooie mix.

Introductiecursus voor beginnende songwriters

20 november 2021

Bijdrage gaat naar ‘Geef een gitaar aan een kind’

Op maandag 22 november om 19:30 uur organiseert de Songwriterschool een online introductieles Songwriting voor iedereen die een begin wil maken met zelf liedjes schrijven.

Terug