Vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang, Jaap van Baar, doet een oproep!

Om alle (voor)oordelen, die inmiddels ook bij mij ontstonden, over de asielzoekers in Bergen juist te kunnen plaatsen heb ik mijzelf als vrijwilliger aangemeld

Vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang, Jaap van Baar, doet een oproep!

Macramé, handwerken, taalles e.d. zijn nu niet direct taken waarmee ik deze mensen zou kunnen helpen. Techniek, repareren is een ander verhaal en leek mij ook een mogelijk zinvolle invulling voor de bewoners.
Ik heb een voorstel gedaan en een enthousiaste reactie vanuit de begeleiding gekregen wat resulteerde in een afspraak, eerst een rondleiding over het terrein, bezoek aan de diverse ruimten waarbij ook aan de nachtverblijven. Triest, stapelbedden waarin acht mensen per ruimte slapen, geen enkele privacy. En mensen ontmoet die geen zinvolle invulling van hun tijd hebben.
Realiseerde mij gelijk dat ik mijn (voor)oordeel kon laten varen.

Uit het gesprek bleek dat er behoefte is aan fietsen, steps voor de kinderen e.d. Bruggetje was voor mij snel gemaakt: laten we proberen of we vanuit de Bergenaren fietsen kapot, oud, versleten naar de locatie kunnen krijgen en dan onder begeleiding van een aantal techneuten/vrijwilligers de bewoners de kapotte fietsen te laten repareren.
Ook is er geen gereedschap beschikbaar. Wat we ons moeten realiseren is dat de bewoners niet altijd de spullen daar laten waar zij horen. Er verdwijnt nog wel eens iets. Als er dus Bergenaren zijn die gereedschap over hebben en dit kwijt willen, is dit heel welkom.

Concreet
Is het mogelijk om een stukje op/in de Flessenpost te krijgen om bovenstaande kenbaar te maken en te vragen om de fietsen (hele mag natuurlijk ook), steps, kinderfietsen e.d.? Vrijwilligers zijn natuurlijk welkom. Mochten jullie nog vragen hebben, dan kom ik graag een keer langs. Mijn mailadres mag erbij: [email protected]

Alles kan worden ingeleverd bij de portier aan de Oudtburghweg.

Jaap van Baar

Naschrift red.: maar natuurlijk helpt het Flesje daarbij Jaap. Mooi initiatief.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang, Jaap van Baar, doet een oproep! Vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang, Jaap van Baar, doet een oproep!