Deel

advertentie

Vreemde wezens die mannen…

Een man moet minstens twee keer per week met vrienden afspreken

Vreemde wezens die mannen…

Wetenschappers voeren de meest verrassende studies uit, ook naar de gewoonten van mannen en vrouwen. Zo zijn ze tot enkele bijzondere conclusies gekomen. Hoewel we deze studies met de nodige korrel zout nemen, zit er toch vaak enige waarheid in.
Hier zijn 15 rare feiten over mannen om even bij stil te staan.

1. Dikkere mannen houden het ook veel langer vol tijdens seks
Een studie in Turkije kwam tot een conclusie die voor veel mannen nog belangrijker kan zijn: naarmate het BMI stijgt, zouden mannen het in bed langer kunnen volhouden. Andermaal komt de vraag op hoe ze dit precies hebben gemeten, maar gemiddeld zit het er voor slankere mannen al na 108 seconden op, terwijl hun iets dikkere medemensen het meer dan zeven minuten uithouden.

2. De kwaliteit van het zaad wordt bepaald door wat mannen eten
BMI beïnvloedt volgens sommige studies dus onze seksuele prestaties, maar de kwaliteit van het sperma wordt ook bepaald door wat mannen precies eten. Wetenschappelijk onderzoek heeft bepaald dat een man vruchtbaarder wordt als hij de volgende dingen eet/drinkt:

  • Oesters en pompoenpitten, omdat ze veel zink bevatten.
  • Sinaasappelen, broccoli en aardbeien bezitten een hoge concentratie vitamine C.
  • Donkere bladgroenten zoals spinazie.
  • Donkere chocolade bevat arginine, een belangrijk aminozuur voor sperma.
  • Zalm en sardines zijn rijk aan omega-3.
  • Granaatappelsap heeft een aantal antioxidanten die goed zijn voor het testosteron.
  • Paranoten beïnvloeden de beweeglijkheid van sperma.
  • Water.

Omgekeerd gaat de kwaliteit van sperma achteruit wanneer mannen te veel gefrituurd voedsel of spek eten, of te veel cafeïne, alcohol en frisdrank drinken.

3. Mannen verkiezen helemaal geen superslanke vrouwen
Veel vrouwen doen moeite om eruit te zien zoals een slank model, maar een studie van de universiteit van Granada heeft aangetoond dat dit ideaalbeeld niet klopt. Mannen vallen zelf ook helemaal niet op graatmagere vrouwen. Slank mag uiteraard wel, zolang een vrouw er maar gezond uitziet. Een normale lichaamsbouw valt bij mannen altijd in de smaak.

4. De mannelijke hormoonbalans verandert tijdens de zwangerschap
We hebben het altijd over vrouwelijke hormonen, maar ook het evenwicht van mannelijke hormonen verandert tijdens de zwangerschap van hun partner. Volgens de universiteit van Michigan vermindert het testosteron geleidelijk aan tijdens de zwangerschap. Een verklaring voor die hormonale verandering hebben de onderzoekers niet kunnen geven. Mogelijk zorgt het lagere testosterongehalte ervoor dat ze zorgzamer en minder agressief worden. Al moet er toch nog veel meer onderzoek worden uitgevoerd vooraleer we deze conclusie voor waar kunnen aannemen.

5. Ook mannen hebben een G-spot
Mannen moeten tijdens seks de G-spot van de vrouw zoeken, maar omgekeerd zouden ook vrouwen op zoek kunnen gaan naar een mannelijke variant: de P-spot, die eigenlijk de prostaatklier is. Volgens een onderzoeker van Montgomery College zouden mannen zelfs meer plezier van seks kunnen hebben als hun partner aandacht voor de prostaat zou hebben.
Er zitten evenveel zenuwuiteinden in die prostaat als in de clitoris van een vrouw. Dat zou volgens de studie betekenen dat mannen een orgasme veel intenser kunnen beleven dankzij hun prostaat.

6. Een man moet minstens twee keer per week met vrienden afspreken
Naar het café gaan, lijkt niet de meest gezonde bezigheid en toch is het voor mannen volgens een Britse studie belangrijk om met hun vrienden af te spreken. Een pint pakken is daarbij zeker een optie, maar ze mogen natuurlijk ook gaan sporten of een andere sociale activiteit doen. Minstens twee keer peer week afspreken zou goed voor de gezondheid blijken. Het was de vermaarde Oxford University die tot deze merkwaardige conclusie kwam.
Dat afspreken lijkt voor getrouwde mannen echt een probleem. Uit een rondvraag blijkt dat slechts twee op de vijf erin slagen om toch zeker één keer per week iets met vrienden te doen. Volgens psycholoog Robin Dunbar zou sociaal contact er echter voor zorgen dat mannen onder andere sneller herstellen als ze ziek zijn.

7. Mannen kiezen vrienden op basis van interesse
Die vrienden hebben de meeste mannen op een andere manier gekozen dan vrouwen. Een vriendschap tussen mannen is doorgaans gebaseerd op gelijkaardige interesses. Ze houden bijvoorbeeld allebei van voetbal of hebben een andere hobby die ze met elkaar uitvoeren.

Vrouwen kiezen hun vriendinnen eerder op basis van emotionele steun die ze ervaren. Goede vriendinnen voelen zich altijd emotioneel met elkaar verbonden. Dat hoeft bij mannen zeker niet het geval te zijn.

8. Mannelijke hersenen zijn tien procent groter dan vrouwelijke
Het mannelijke brein is groter dan dat van een vrouw. Gemiddeld zouden de mannelijke hersenen tussen 8% en 13% omvangrijker zijn. Maar voor mannen victorie kraaien: dat maakt mannen niet intelligenter dan vrouwen.
Uiteindelijk zijn de meeste organen bij een man wel iets groter dan bij een vrouw, maar dat betekent niet dat ze anders werken, stelt Lise Eliot, professor in de neurologische wetenschappen aan de Chicago Medical School.

9. Een nachtmerrie is bij mannen bijna altijd een ramp
Zelfs als onze hersenen weinig verschillen, dan hebben wetenschappelijke studies toch uitgewezen dat ze soms wel degelijk anders functioneren. Wanneer we een nachtmerrie hebben, dan dromen we vaak over de dood, gezondheidsproblemen en persoonlijke angsten die we ervaren. Maar bij mannen ontaardt zo’n nachtmerrie vaak in een grote ramp. Van een aardbeving tot een overstroming of oorlog.
Tot die conclusie kwam de universiteit van Montreal. Ze merkten ook op dat vrouwen tijdens een nachtmerrie twee keer vaker over persoonlijke conflicten dromen.

10. Een man bukt zich wanneer hij iets opraapt, een vrouw knielt
Heb je dit ooit al opgemerkt? Er is een duidelijk verschil in de manier waarop de meeste mannen iets oprapen in vergelijking met hoe veel vrouwen dit doen. Mannen bukken en grijpen met een uitgestrekte arm naar een voorwerp. Vrouwen hebben eerder de neiging om te knielen en de benen te plooien door bijna te gaan zitten.

Niet iedereen volgt deze trend, maar het is in elk geval erg herkenbaar. Een mogelijke verklaring is onze kledij. Bij vrouwen kan die wel eens een hinderpaal zijn om voorover te buigen.

11. Mannen krijgen graag complimenten… van andere mannen
Je zou denken dat mannen liefst een compliment van een vrouw krijgen, maar volgens een onderzoek van de Binghamton University zijn ze minstens even blij met een compliment van een andere man. En dit staat los van hun seksuele voorkeur. Ze ervaren een leuke opmerking van een andere man als aangenaam, vermoedelijk omdat hun zelfvertrouwen daardoor toeneemt.

12. Een man eet twee keer meer in vrouwelijk gezelschap
Er wordt wel eens gezegd dat mannen in een relatie verdikken en één studie lijkt dat alvast te bevestigen. Volgens de Cornell University hebben mannen in elk geval de neiging om meer te eten als er een vrouw in de buurt is. Twee keer meer zelfs. Een onderzoek stelde ook vast dat ze in vrouwelijk gezelschap 93% meer pizza en 86% meer salade eten.

Waarom doen ze dat dan? Volgens de onderzoeker zouden ze indruk op de vrouw willen maken. Een logische verklaring is dat niet, maar het zou vooral op instinct gebaseerd zijn.

13. Mannen met een hoog IQ drinken minder
Het Karolinska-instituut in Stockholm ontdekte dan weer dat het IQ van een man met zijn levensstijl samenhangt. Ze bestudeerden 50.000 Zweedse mannen die geboren zijn tussen 1949 en 1951 en kwamen tot de conclusie dat mannen met een lager IQ vaker te veel alcohol drinken. Ze hebben ook gemakkelijker emotionele problemen. Omgekeerd geloven de wetenschappers dat een hoger IQ effectief tot een gezondere levensstijl zou leiden.

14. Mannen liegen twee keer vaker dan vrouwen
Dit klinkt misschien niet als een verrassing, maar een onderzoek bevestigt wel dat mannen sneller tot een leugen overgaan. De studie kunnen we in twijfel trekken, want ze werd in opdracht van 20th Century Fox uitgevoerd voor de lancering van de tv-serie Lie To Me. Toch is het ergens wel de bevestiging van een cliché.
In de studie bleken mannen zes keer per dag te liegen tegen hun partner, collega’s of baas. Meestal doen ze dat door te bevestigen dat alles oké is en ze geen probleem met iets hebben.

15. Mannen staren bijna een jaar van hun leven naar vrouwen
Ook dit is een cliché dat in het kader van een commercieel onderzoek bevestigd wordt. Deze keer is het Kodak dat een onderzoek bij 3000 mensen liet uitvoeren. Mannen laten zich gemakkelijk afleiden als ze een vrouw zien passeren. Volgens het onderzoek kijken ze 43 minuten per dag naar tien verschillende vrouwen. Met een snelle rekensom komen we zo tot het besluit dat mannen in hun hele leven meer dan elf maanden naar een vrouw staren.

Vrouwen kijken omgekeerd slechts twintig minuten per dag naar een andere man …

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Beweeg jij wel genoeg?

28 januari 2022

Bewegen moet, ook en juist in de winter

In de winter kom je over het algemeen minder vaak buiten dan in de zomer. En door het coronavirus zit je misschien nog meer binnen dan normaal. Hierdoor krijg je minder vitamine D door de zon binnen. Buiten bewegen zorgt voor het aanvullen van je vitamine D, wat je in de winter dus goed kan gebruiken.

Dit zijn de modekleuren voor de lente en zomer van 2022

28 januari 2022

We gaan een kleurrijk voorjaar tegemoet

Na een grauw jaar vol joggingbroeken is het hoog tijd voor een goede overdosis aan kleuren. De lente en zomer staan in het teken van kleur en worden uitbundig.

After dinner borrels: tips in plaats van dips

21 januari 2022

Jägermeister: In Duitsland zelf staat dit digestief in vele medicijnkastjes en is oorspronkelijk ook bedoeld als geneesmiddel tegen allerlei gezondheidsproblemen

U kent het wel van vroeger: opa die iedere avond na het eten zijn borreltje dronk. Was dit uit gewoonte of omdat dit het beste moment van de dag was om even rustig te genieten van een heerlijk borreltje?

Nu we toch steeds vaker vanuit huis moeten werken…

21 januari 2022

Tien tips voor jouw ideale home-office

Zoek een ruimte en maak het jouw ruimte. Hoe klein deze ook is, je zult gelukkiger en productiever zijn als je van je werkruimte houdt. De afgelopen periode leken veel van onze thuiskantoren op geïmproviseerde ruimtes die uit noodzaak zijn geboren, zonder functionaliteit. Je zou zeggen: schaf een bureau aan en klaar is kees. Het creëren van een functioneel thuiskantoor vergt echter wat meer planning. Hier zijn enkele tips voor een thuiskantoor waarmee je jouw home-office transformeert in een plek van inspiratie en productiviteit.

Wat corona met je geestelijke gezondheid kan doen…

15 januari 2022

Zoom-vermoeidheid blijkt een nieuw fenomeen te zijn

Of je nu in je eentje in quarantaine bent, 24 uur per dag met je partner in dezelfde kamer rondhangt of je moeite moet doen de uit-knop van je kinderen te vinden: de maatregelen om het coronavirus te beheersen hebben psychologische gevolgen. De belangrijkste inzichten en beste stukken daarover delen we hier met je.

Zes oefeningen die stress en angstgevoelens verminderen

14 januari 2022

Adem in, adem uit...

In een tijd waarin de werkdruk soms behoorlijk hoog ligt en we erg veel van onszelf vragen, kunnen we soms angstige gevoelens en stress ervaren. We weten inmiddels hoe belangrijk het is om je mentale gezondheid niet in het geding te brengen. Experts delen daarom met Good Housekeeping een aantal simpele oefeningen die kunnen bijdragen aan het verminderen van stress en angstgevoelens.

Persoonlijke groei…

8 januari 2022

Albert Einstein helpt je op weg

Ondanks dat hij een wetenschapper was, heeft hij ook uitspraken gedaan die betrekking hebben op persoonlijke groei. Daarom hebben we er voor vandaag een aantal van verzameld, waar over kan worden nagedacht en die als inspiratiebron kunnen dienen.

Als jij ook even (of langer) wilt stoppen met alcohol…

7 januari 2022

Zeven tips om het vol te houden

Veel Nederlanders zijn het jaar onder meer dankzij de Ik Pas-campagne begonnen met een maand zonder alcohol. NU.nl zet de belangrijkste tips op een rij voor mensen die al zijn begonnen aan de drankvrije maand of daar nog mee willen beginnen.

En dan hebben we oudejaarsavond nog…

24 december 2021

Kan dat wel gezellig worden met maar twee gasten? We hebben wat tips voor jullie

We hebben een aantal tips en activiteiten op een rij gezet die jij met je twee beste vrienden, je partner of gewoon lekker in je eentje kunt doen. Zo ga je 2022 toch nog een beetje feestelijk tegemoet.

Tweede kerst in lockdown…

24 december 2021

Hoe pakken jullie dat aan?

Door de harde lockdown die demissionair premier Mark Rutte afkondigde zit onbezorgd kerst vieren er voor veel mensen voor het tweede jaar op rij niet in. Hoe los jij dat op?

Hoe creëer je dit jaar de ultieme kerstboom…

3 december 2021

5 handige tips voor het mooiste resultaat

Met onze tips is je kerstboom in een mum van tijd versierd, zonder dat je in gevecht met de lampjes gefrustreerd op de bank beland. Na het lezen van deze blog versier jij je kerstboom als een pro en geniet je de hele kerst van een prachtig versierde kerstboom!

Leuk om te doen met de kids… Zelf geurkaarsen maken

3 december 2021

Van koolzaadwas of sojawas

Zelf geurkaarsen maken van koolzaadwas of sojawas is leuk om te doen en geeft je huis een heerlijke gezonde geur. De beste geurkaarsen maak je als container kaars, dat wil zeggen dat je de gesmolten was in een decoratief glas, blikje of bijv. een koffiekop giet. De decoratie en gietmogelijkheden zijn hier bijna onbegrensd zolang je potje maar hittebestendig is.

Woensdag 1 december begint de meteorologische winter

26 november 2021

21 december begint officieel de winter, althans volgens de astronomische kalender...

Voor de meteorologen en klimatologen begint de winter al op 1 december en duurt het seizoen precies 3 kalendermaanden. De klimatologische seizoensindeling waarbij de seizoenen steeds op de eerste van de maand beginnen biedt voor de meteorologen de mogelijkheid om de seizoenen onderling te kunnen vergelijken. Volgens de sterrenkundige kalender begint de winter meestal op 21 december, maar soms is de 20e of 22e de begindatum.

Leid je een druk bestaan…

19 november 2021

Zo voorkom je stress en een burn-out

Bij stress helpt het om op een rij te zetten wat bij u spanning geeft en wat u juist energie geeft. Praat er met iemand over die u vertrouwt.

Koufront in aantocht…

19 november 2021

Helpt alcohol om warm te blijven? Feiten en fabels

Temperaturen onder het vriespunt, lagere gevoelstemperaturen: de winter komt er weer aan. Over wat die kou met je gezondheid doet, worden verschillende verhalen verteld. Hoe scheiden we de fabels van de feiten?

Lekker opwarmen in de herfst… pak eens een fijne sauna

12 november 2021

De herfst is bij uitstek het seizoen voor een dagje sauna

Een bijkomend voordeel is dat je weerstand wordt verbeterd en je bloedsomloop wordt gestimuleerd.

De vierde golf corona: je zou er depressief van worden

12 november 2021

Wat je zoal kunt doen om dat tegen te gaan...

De verspreiding van het coronavirus in Nederland zorgt opnieuw bij veel mensen voor stress en onzekerheid. Via de media wordt heel veel informatie over het virus verspreid en ook via internet en social media wordt veel over het coronavirus gedeeld.

Wist je eigenlijk dat de herfst het meest ideale moment is om te planten?

5 november 2021

Er is nog genoeg werk aan de winkel...

Het vergeten plantseizoen

Zeven dingen die de herfst met je doet…

Het najaar is eigenlijk best gezond voor je

Veel mensen voelen zich toch een beetje somber wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de dagen korter worden.

Wat doet humor met je brein?

29 oktober 2021

Een boost voor je immuunsysteem

Humor is eigenlijk gekietel voor de geest. We moeten vooral lachen om het onverwachte: een verrassende draai in het gesprek, een spitsvondige opmerking, of een bizarre plot. Daarom is het niet grappig om jezelf een mop te vertellen.

Vier interieurtrends voor het najaar 2021

29 oktober 2021

Je kunt het thuis maar beter zo gezellig en sfeervol mogelijk aankleden, om de herfst te omarmen

De koudere maanden van het jaar staan weer voor de deur. Dat betekent natuurlijk dat het tijd is om in de interieurtrends voor het najaar en de winter van 2021 te duiken! Je kunt het thuis maar beter zo gezellig en sfeervol mogelijk aankleden, om de herfst te omarmen. Welke trends horen daarbij? We zetten dé interieurtrends 2021 voor de herfst en winter voor je op een rijtje: je wilt ze niet missen.

Wat doet kunst met je hersenen?

22 oktober 2021

Mark Mieras noemt kunst ‘een noodzaak om te kunnen overleven in onze veranderende wereld'

Hersenen zijn hot. We willen allemaal weten wat er zich in ons brein afspeelt. En wetenschappers zoals Dick Swaab, Erik Scherder en Mark Mieras maken de ingewikkelde werking van de hersenenen ook nog eens heel toegankelijk voor een breed publiek met interessante lezingen en vlot geschreven publicaties.

Dit is wat de herfst met ons doet…

22 oktober 2021

De kleurexplosie is goed voor ons gemoed

De herfst is misschien wel mijn favoriete seizoen. De bladeren veranderen van kleur. Het wordt eerder donker. De gordijnen gaan dicht en de kaarsjes gaan aan.

Veel mensen voelen zich somber als de blaadjes van de bomen vallen en de dagen korter worden

15 oktober 2021

Maar... er is ook veel positiefs te melden over dit jaargetijde

Wist je dat de herfst ook veel positieve effecten heeft op je lijf en je gemoed?

Vergeet de bladblazer en pak gewoon de hark, veeg de blaadjes onder de heg en tussen de stuiken

15 oktober 2021

Dat is goed voor de biodiversiteit van de tuin en voorkomt ruzie met de buren

De ongelofelijke rotherrie, de vervuiling en de tornado die het ecosysteem in mum van tijd door de war blaast: er zijn genoeg redenen om de bladblazer te verafschuwen. Columnist Kees Moeliker zegt in Vroege Vogels: "Dat onding is zo fout dat een verbod wat mij betreft zonder onderhandelingen in het regeerakkoord kan."

Beleef de herfst in Bergen en ga op zoek naar tamme kastanjes

8 oktober 2021

Vanaf oktober vallen ze weer uit de bomen: stekelige bolsters met daarin de 'parels'

Heerlijke en gezonde herfstnoten die je zomaar van de grond kan rapen en kan eten! Ze zijn erg gezond, maar niet allemaal eetbaar! De tamme kastanje is rauw eetbaar en smaakt dan nootachtig. Gepoft, geroosterd of verwerkt in een puree zijn tamme kastanjes veel lekkerder en wat zoeter van smaak. De wilde kastanje, ook wel paardenkastanje genoemd, is erg bitter en dus niet eetbaar.

Herfst- en wintermode 2021- 2022: deze trends liggen nu in de winkel (najaar en winter)

8 oktober 2021

Ben jij ook zo benieuwd naar dé modetrends voor herfst 2021 en winter 2021-2022?

Voor mij is de herfst mijn favoriete seizoen qua kleding: ik draag ongelofelijk graag jurkjes met een leuke panty en laarzen, wikkel me in een heerlijke grote sjaal en draag eindelijk mijn leren jasje opnieuw. Kijk jij op het einde van de zomer stiekem ook zo uit naar het herfstseizoen en winter en de bijhorende herfstmode en wintermode? Ik ook!

Oké, we ontkomen niet aan de herfst, dus…

1 oktober 2021

Maken we het gezellig. Vijf tips

In de woonkamer hangen kleren te drogen over een stoel, kletsnat van het fietsen door de regen, en buiten hoor je de wind door de bomen waaien. Je bent blij dat je binnen bent, want buiten is het koud en donker. Toch brengt de herfst ook leuke dingen met zich mee.

Op ontdekkingstocht in jouw eigen achtertuin

1 oktober 2021

Doe de tuinbodemcheck!

Alles wat op aarde leeft heeft een gezonde bodem nodig: planten, dieren, schimmels en bacteriën en ook wij als mens. Minstens een kwart van de biodiversiteit op aarde leeft in de grond. Het samenspel van leven in de bodem zorgt ervoor dat dood materiaal wordt afgebroken en weer wordt omgezet in voedingstoffen. Daarmee is de bodem ontzettend belangrijk voor het bovengrondse leven.

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd…

24 september 2021

Lisa is opruimcoach en helpt u daar bij

Het wordt kouder en de natuur maakt zich klaar voor de winter. Met de herfst in aankomst is het weer tijd om het thuis gezellig en knus te maken.

Met deze tips maak jij jouw huis een stuk stoerder

20 september 2021

Eens in de zoveel tijd ben je toe aan iets nieuws binnen je inrichting

Je bent die ene tafel spuugzat, vindt die lange witte muren inmiddels toch wel erg saai of durft die ene IKEA lamp die inmiddels al acht jaar oud is niet meer aanraken uit angst dat die ter plekke in duizenden stukjes breekt.

Op 1 september begon de meteorologische herfst. De zomer is dus officieel voorbij

17 september 2021

Vijf redenen waarom de herfst best wél leuk kan zijn...

Het is het seizoen dat voor de meeste mensen bekend staat als de tijd waarin T-shirts weer worden ingeruild voor truien, de dagen kort zijn en de gordijnen vroeg worden dichtgetrokken.

Bergense Marit Kriek lanceert kleurrijke lampenlijn

17 september 2021

Cherries Amsterdam “pick your own cherry”!

Marit, "we reizen stad en land af om de mooiste glazen ballonflessen te vinden. Amandel-hazelnootbruin, flessengroen of fris-lelieblank, geselecteerd op grootte en vorm.

Must have voor dit najaar: tote bag!

10 september 2021

Groot, groter, grootst

Deze zomer was het al zeer populair, maar voor de herfst 2021 is het een absolute must have: de tote bag! Tote bag is afgeleid van het werkwoord ‘to tote’ dat ‘dragen’ betekent in het Engels. Kort door de bocht, we hebben het hier dus gewoon over een draagtas. Die bestaat natuurlijk al een eeuwigheid, maar het leuke aan de tote bag is, dat ze nu in alle prijsklassen te krijgen zijn. Wat vooral geldt in deze: de tas moet groot zijn!

Terug