Deel

Voor elke relatie wat Wills...

Mijn echtgenoot is onlangs in therapie gegaan. Wat is de juiste reactie als hij van een sessie thuiskomt?

Voor elke relatie wat Wills...

Als oud-familierechtadvocaat, mediator, systeemtherapeut en partner- en relatietherapeut helpt ze mensen knopen uit elkaar te halen en zich weer te verbinden.

Beste Wills:

Mijn echtgenoot is onlangs in therapie gegaan. Wat is de juiste reactie als hij van een sessie thuiskomt? ‘Hoe was je dag? Hebben jullie het over mij gehad?’ Of negeer ik t gewoon (vertrouwelijkheid van de therapeut-patient relatie) en hoop dat t allemaal niet te lang gaat duren.

Wills ‘Hoe is t gegaan? Je hoeft niet te antwoorden hoor, als je dat niet wilt’. Of ook: ‘ Ik kan me voorstellen dat het zwaar is voor je. Ben zo blij dat je dat je t toch doet’. Uiteindelijk is het voor jullie relatie en gezin een kans om gezonder en gelukkiger te worden.

Houd de gedachte ik-hoop -dat-het-allemaal-gauw voorbij-gaat voor je. Hij weet echt wel dat zijn problemen of zorgen niet onopgemerkt gebleven zijn voor zijn omgeving. Er valt niets te winnen door dat nog ons goed onder zijn neus te wrijven.

Wil je meer info? Kijk dan even op https://beter-samen.nl

Terug