Deel

advertentie

Vitaler met… Chi Kung

Actie flessenpost is 2 weken gratis uitproberen geldig tm 1 april

Vitaler met… Chi Kung

Wie wil zich niet vrolijker, vitaler en bewuster voelen? En heb je het idee dat je daar je best voor moet doen? Het omgekeerde is waar!

Vitaliteit begint bij ontspanning. Vanuit ontspanning kun je beter voelen wat je lijf nodig heeft. Als je ontspannen bent kun je van binnenuit bewegen op een manier die energie oplevert, in plaats van kost. Tijdens de wekelijkse Chi Kung lessen in de Beeck leer je eenvoudige oefeningen waarin inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Zo schud je je dagelijkse spanning en stress van je af en ga je opgeruimd de nacht in. En een goede nachtrust is natuurlijk heel belangrijk voor je vitaliteit omdat je in de nacht oplaadt en regenereert.

Bij deze vorm van Chi Kung leer je op speels en aandachtige wijze te voelen wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Dat gaan niet op wilskracht, maar vanuit een spontane band met je eigen lijf, op basis van vertrouwen en verlangen. Hoe preciezer je weet wat je voelt, welke emoties er zijn, wat je lichaam je te vertellen heeft, hoe beter je ervoor kunt zorgen. Zo doorbreek je overspannen verwachtingen van jezelf en anderen en voorkom je teleurstelling.

Je wordt helderder en bewuster van je eigen verlangen, dat van binnenuit komt, waarmee je minder ontvankelijk bent voor verleidingen van buitenaf.

Chi Kung, (ook wel geschreven als Qigong) de basis van Tai Chi, is het oefenen (Kung) met levensenergie (Chi). Je hoeft bij Chi Kung niet je best te doen, het gaat om het ervaren van eenvoudige oefeningen die diep doorwerken.

Chi Kung geeft ontspanning èn energie. De oefeningen maken je vitaler en helpen bij het loslaten van spanning. Moeiteloos voel je je spontaner, gezonder en bewuster.

Deelnemers ervaren:
• meer helderheid en bewustzijn
• makkelijker ontspannen
• vitaler en opgewekter
• meer balans, minder piekeren
• betere nachtrust, meer rust
• verbetering van de conditie
• meer spontaniteit en vreugde

Ervaar de kracht, vreugde en eenvoud van technieken zoals de zwemmende draak, open handen boksen, TAO training, interne kungfu, de innerlijke glimlach en staan-als-een-boom. Deze lessen zijn voor iedereen, ook als je last hebt van lijf of leden. Ervaring niet nodig.

Martijn Engelbregt van TAO Bergen geeft ruim 10 actief les over Taoïsme, lichaamsbewustzijn en de vitaliserende werking van Chi Kung. Hij deed de 7-jaarsopleiding bij Reinoud Eleveld van Tao Training en trainde direct in binnen en buitenland bij gerenommeerde lichaamswerkers als Ron Nansink, Marius Engelbrecht en Rembert Petrus. Met Chi Kung brengt Martijn actuele taoïstische oefenvormen voor rust en spontaniteit te midden van de drukte van alledag.

Elke donderdag van 20:00-21:00 uur bij Bodyvit de Beeck in Bergen. Betaal per maand 69,95 of neem een 10-rittenkaart voor 135,- incl. toegang tot zwembad en sauna.

Actie flessenpost is 2 weken gratis uitproberen geldig tm 1 april.

www.bodyvit.nl/chikung

Geef je op voor een gratis proefles!

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Vitaler met… Chi Kung
advertentie

Meer 'Lifestyle':

Persoonlijke aandacht, even oprecht contact, dat doet ieder mens goed!

31 maart 2023

Bij Bodyvit in Bergen snappen ze dat...

Van nature zijn wij sociale dieren, we zijn (over het algemeen) geïnteresseerd in anderen en voelen ons betrokken bij het welzijn van onze soortgenoten.

Twintig tips voor een beter seksleven

31 maart 2023

Nederlandse stellen geven hun seksleven een mager zesje, zo bleek uit onderzoek...

Na verloop van tijd is de spanning eraf en verdwijnt de lust. Maar daar is iets aan te doen.

Wat doen hormonen met vrouwen tijdens de overgang?

24 maart 2023

Laat je informeren door een van onze personal trainers van Bodyvit...

De overgang is een periode van verandering voor veel vrouwen, waarbij het lichaam zich aanpast aan een afname van hormonen en de menstruatie stopt.

Zo krijg je sporten in je dagelijkse ritme

24 maart 2023

Verandering in kleine stapjes...

Uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat jaarlijks bijna 6000 mensen overlijden door aandoeningen die het gevolg zijn van te weinig bewegen. De beweegrichtlijn voor volwassenen is onder andere minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten doen. Maar hoe krijg je beweging in het drukke dagschema van vrouwen? Fit4lady geeft antwoord.

Zondag begint de zomertijd: vijf tips om snel te wennen

24 maart 2023

Het is weer zover: de klok gaat een uur vooruit in de nacht van 25 maart op 26 maart. Hierdoor blijft het ’s avonds langer licht

Vijf tips om te wennen aan de zomertijd Of je nu voorstander bent of niet van de zomertijd, voorlopig moeten we het doen met de twee jaarlijkse wisselingen. Hieronder geven we vijf tips om snel te wennen aan de zomertijd.

Stralend, gezond en fit de zomer in?

Bodyvit helpt je daarbij...

De zomer komt er weer aan. Door het zonnetje en de stijgende temperaturen willen de meeste mensen in het voorjaar fitter worden en vaak wat centimeters kwijt. Met het voorruitzicht om straks weer die prachtige bikini of zwembroek aan te trekken en weer zelfverzekerd op de stranden te kunnen paraderen.

Lekker warm en ontspannen? Neem een hot stone massage!

10 maart 2023

Bij Bodyvit kan dat

Ben je op zoek naar een heerlijke warme ontspannende massage tijdens deze koude en natte dagen? Dan is een hot stone massage met warme basaltstenen de ideale massage voor jou.

Het voorjaar lijkt nu nog even ver weg, maar…

10 maart 2023

De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en er komen weer blaadjes aan de bomen

Net als je denkt dat het na een zonnige dag op weg naar het voorjaar lijkt, lees je in het weerbericht dat de nachtvorst weer terug komt.

Jasjes voor honden steeds populairder

3 maart 2023

Verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64% toegenomen

Je hond een regenjack aantrekken, een dikke winterjas kopen om je viervoeter te beschermen tegen de kou of een foute kersttrui voor je huisdier aanschaffen? Het gebeurt steeds vaker. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64% toegenomen, zo blijkt uit verkoopcijfers van Pets Place.

Wanneer fysiotherapie en wanneer manuele therapie?

3 maart 2023

Bij Bodyvit weten ze hoe het zit...

Heeft u al een tijd last van uw rug, nek of schouders of wilt u terugkomen op uw oude sportniveau maar wil het niet lukken vanwege een oude blessure die steeds maar opspeelt?

Wat kan te veel suiker met je doen?

24 februari 2023

Wil je meer informatie of een voedingsadvies? Rebecca, voedingsdeskundige van Bodyvit, staat voor je klaar!

Het eten van te veel suiker is slecht voor je lichaam. Krijg je te veel suiker binnen, dan kan dit zorgen voor overbelasting van de alvleesklier, overgewicht en diabetes type 2.

Bodemliefde…

24 februari 2023

Om de tuin leiden

Gebruik jij de maand maart om lekker aan de slag te gaan met jouw tuinplan? Dan ben ik even benieuwd; staat mulchen (het bedekken van de bodem met organisch materiaal, dit om bijvoorbeeld uitdroging te voorkomen, het bodemleven te voeden, onkruidgroei tegen te houden, etc.) ook als onderdeel van dit tuinplan genoemd?

Leven en laten leven: laat los wat een ander van je vindt!

24 februari 2023

Gun ieder het zijne...

In een wereld waarin we nogal eens geneigd zijn voor anderen te denken, zou het goed zijn als we het aloude gezegde ‘leven en laten leven’ wat meer in gedachten zouden nemen.

Een zachte week op komst… dus pak lekker de fiets en trek er op uit

17 februari 2023

Bewegen maakt je weerbaarder

Hoor de eerste vogelgeluiden en geniet van het zonlicht tussen de bomen of over de velden en de zee  en het plaatje is compleet.

Mobiliteit en stabiliteit…

Bij de trainers van Bodyvit zijn mobiliteit en stabiliteit altijd onderdeel van de training. Zowel in de personal training als in de groepslessen

Mobiliteit en stabiliteit zijn twee belangrijke aspecten voor krachttraining bij zowel jonge mensen als ouderen.

Zo krijg je sporten in je dagelijkse ritme…

10 februari 2023

Fit4lady geeft antwoord

Uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat jaarlijks bijna 6000 mensen overlijden door aandoeningen die het gevolg zijn van te weinig bewegen. De beweegrichtlijn voor volwassenen is o.a. minstens 2 x per week spier- en botversterkende activiteiten doen. Maar hoe krijg je beweging in het drukke dagschema van vrouwen. Fit4lady geeft antwoord.

Ook al gestopt met de goede voornemens?

3 februari 2023

Misschien was 1 januari toch niet zo'n goed moment...

De meeste goede voornemens gaan in de eerste week van januari al mank. De eerste reden is dat het aanleren van elke nieuwe gewoonte simpelweg lastig is. Ons brein kiest veelal de weg van de minste weerstand: door blijven gaan met het oude gedrag.

Van sporten bij BodyVit word je blij!

3 februari 2023

Als we sporten, produceren we endorfines, ook wel gelukshormonen genoemd...

Het is bekend dat sporten goed is voor onze gezondheid, maar het kan ook een grote invloed hebben op onze mentale welzijn. Het kan ons helpen om gelukkiger en zelfverzekerder te worden.

Fysiotherapie voor een beter functionerend lijf…

20 januari 2023

Bij Bodyvit Fysiotherapie in Bergen kunt u terecht met verschillende klachten zoals nek- rug-, knie en schouderklachten

Een behandeling fysiotherapie is bij ons anders dan in de reguliere praktijken. Wij nemen meer de tijd voor onze cliënten.

Massage als goede voornemen…

13 januari 2023

Met een fijne korting via de Flessenpost

In 2023 flink aan de bak met goede voornemens? Meer sporten, gezonder eten, minder stress? En waarschijnlijk wil je meer tijd vrijmaken voor jezelf om lekker te ontspannen. Een massage gaat hand in hand met deze voornemens.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug