Deel

advertentie

Vitaler met… Chi Kung

Actie flessenpost is 2 weken gratis uitproberen geldig tm 1 april

Vitaler met… Chi Kung

Wie wil zich niet vrolijker, vitaler en bewuster voelen? En heb je het idee dat je daar je best voor moet doen? Het omgekeerde is waar!

Vitaliteit begint bij ontspanning. Vanuit ontspanning kun je beter voelen wat je lijf nodig heeft. Als je ontspannen bent kun je van binnenuit bewegen op een manier die energie oplevert, in plaats van kost. Tijdens de wekelijkse Chi Kung lessen in de Beeck leer je eenvoudige oefeningen waarin inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Zo schud je je dagelijkse spanning en stress van je af en ga je opgeruimd de nacht in. En een goede nachtrust is natuurlijk heel belangrijk voor je vitaliteit omdat je in de nacht oplaadt en regenereert.

Bij deze vorm van Chi Kung leer je op speels en aandachtige wijze te voelen wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Dat gaan niet op wilskracht, maar vanuit een spontane band met je eigen lijf, op basis van vertrouwen en verlangen. Hoe preciezer je weet wat je voelt, welke emoties er zijn, wat je lichaam je te vertellen heeft, hoe beter je ervoor kunt zorgen. Zo doorbreek je overspannen verwachtingen van jezelf en anderen en voorkom je teleurstelling.

Je wordt helderder en bewuster van je eigen verlangen, dat van binnenuit komt, waarmee je minder ontvankelijk bent voor verleidingen van buitenaf.

Chi Kung, (ook wel geschreven als Qigong) de basis van Tai Chi, is het oefenen (Kung) met levensenergie (Chi). Je hoeft bij Chi Kung niet je best te doen, het gaat om het ervaren van eenvoudige oefeningen die diep doorwerken.

Chi Kung geeft ontspanning èn energie. De oefeningen maken je vitaler en helpen bij het loslaten van spanning. Moeiteloos voel je je spontaner, gezonder en bewuster.

Deelnemers ervaren:
• meer helderheid en bewustzijn
• makkelijker ontspannen
• vitaler en opgewekter
• meer balans, minder piekeren
• betere nachtrust, meer rust
• verbetering van de conditie
• meer spontaniteit en vreugde

Ervaar de kracht, vreugde en eenvoud van technieken zoals de zwemmende draak, open handen boksen, TAO training, interne kungfu, de innerlijke glimlach en staan-als-een-boom. Deze lessen zijn voor iedereen, ook als je last hebt van lijf of leden. Ervaring niet nodig.

Martijn Engelbregt van TAO Bergen geeft ruim 10 actief les over Taoïsme, lichaamsbewustzijn en de vitaliserende werking van Chi Kung. Hij deed de 7-jaarsopleiding bij Reinoud Eleveld van Tao Training en trainde direct in binnen en buitenland bij gerenommeerde lichaamswerkers als Ron Nansink, Marius Engelbrecht en Rembert Petrus. Met Chi Kung brengt Martijn actuele taoïstische oefenvormen voor rust en spontaniteit te midden van de drukte van alledag.

Elke donderdag van 20:00-21:00 uur bij Bodyvit de Beeck in Bergen. Betaal per maand 69,95 of neem een 10-rittenkaart voor 135,- incl. toegang tot zwembad en sauna.

Actie flessenpost is 2 weken gratis uitproberen geldig tm 1 april.

www.bodyvit.nl/chikung

Geef je op voor een gratis proefles!

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Vitaler met… Chi Kung
advertentie

Meer 'Lifestyle':

Samen Fit: Samen Zweten, Stralen en Grensverleggen, De Kracht van Quality Time in ‘Je Relatie in Beweging’

22 september 2023

Waarom is samen sporten goed voor koppels in hun relatie?

Deze vraag stelden wij aan pyscholoog Amira Christensen

Hoe herken je een herfstdepressie en wat kun je er aan doen?

22 september 2023

Doe de test...

De dagen worden korter, de temperatuur daalt, het regent en waait harder en een gevolg van het sombere weer is dat we ons sneller wat neerslachtig voelen; oftewel een herfstdip. Soms leidt die somberheid tot een zogenoemde herfstdepressie. De officiële benaming is een seizoensgebonden depressie. Hoe kun je dit herkennen en wat kun je er aan doen?

Ladiesnights hele maand oktober!

15 september 2023

Bodyvit gaat de hele maand oktober ladiesnight organiseren op de donderdagavond van 19:30 uur t/m 21:00 uur

De avond bestaat uit leuke en verschillende activiteiten zoals BBB-workouts, kickboksen en fitness. Daarna een drankje bij het zwembad De Beeck indien gewenst!

Modetrends herfst/winter 2023

15 september 2023

De vijf meest draagbare trends voor aankomend najaar

Benieuwd naar de modetrends voor de herfst/winter van 2023? De modetrends van het najaar 2023 (en modekleuren overigens) zijn al lang en breed bepaald! Wat wordt de nieuwe mode voor de herfst 2023?

Advertorial: After summer actie!

8 september 2023

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

Werken aan je gezondheid is altijd een goed idee! Wil jij dit één maand gratis uitproberen bij Bodyvit? Maak dan nu gebruik van de Bodyvit AFTER SUMMER actie!

Straks ook lekker in de herfst en winter buiten tafelen…

8 september 2023

Het idee van een buitenkeuken spreekt veel mensen aan

Buitenkeuken plannen, de ultieme how-to gids

Bodyweight trainen! Wat zijn de voordelen?

25 augustus 2023

Een sportschool geeft veel verschillende mogelijkheden om jouw fitnessdoel te behalen...

Verschillende gewichten, fitness ballen, cardio apparaten etc. Dit is geweldig, want je kan je training daarom goed op je eigen behoeften afstemmen.

Best Shape Ever programma!

18 augustus 2023

Geef ons 6 weken en wij geven jou your Best Shape Ever. Voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen! Start in september 2023

Al vele jaren maken wij gebruik van deze methode voor onze gewaardeerde klanten, waarbij wij onze rijke ervaring en kennis hebben samengevoegd tot een 6-weken programma!

Zomerretraite in Bergen op zaterdag 26 augustus

11 augustus 2023

Heb je behoefte aan een pauze, waarin je kunt ontspannen en weer opladen o.l.v. een ervaren docente?

Ga je mee naar het mooie Bergen (Noord-Holland), een 1-daagse retraite in de natuur? Zomerretraite zaterdag 26 augustus 2023 (nog 2 plaatsen vrij). o.l.v. docente Rhodes Selhorst en als bonus een gratis massage van Heidi Heuvelman.

Supplementen “nut or not”

28 juli 2023

Er is maar een handjevol supplementen die wetenschappelijk zijn getest en waarvan ook daadwerkelijk is aangetoond dat ze een meerwaarde hebben voor de sporter

Het gebruik van voedingssupplementen is onder sporters flink toegenomen. Tegenwoordig gebruikt ongeveer een kwart van de sporters voedingssupplementen.

Het belang van actief blijven tijdens de vakantie!

21 juli 2023

Regelmatig bewegen heeft veel gezondheidsvoordelen, ongeacht het seizoen!

De vakantie komt er aan! Tijd voor ontspanning en rust. Maar betekent dit dat we de hele vakantie kunnen stil zitten? Wij denken van niet en we leggen uit waarom!

Leuk om te geven én… goed voor de natuur

21 juli 2023

Geef een stuk natuur cadeau

Iedereen wordt blij van natuur. Je kunt er tot rust komen, sporten in de buitenlucht of samen met anderen genieten van planten en dieren.

Zesweekse loopcursus Rondje Bergen

7 juli 2023

Rondje Bergen staat dit jaar weer op het programma op zondag 1 oktober a.s.

Wij als trotse hoofdsponsor zijn blij dat het dit jaar weer mag doorgaan.

Wetenschappers: Je kunt je brein jonger maken met een middagdutje

7 juli 2023

Uiltje knappen kan hersenen 6,5 jaar jonger maken...

Halverwege de dag een uiltje knappen, kan heel gezond zijn voor de hersenen blijkt uit een onderzoek onder ruim 35.000 volwassenen.

Je eigen lichaam is het beste apparaat!

30 juni 2023

Steeds vaker hoor je het belang van het functioneel trainen voor ouderen in de fitness...

Vaak als we denken aan fitness, denken we aan apparaten en zware gewichten.. Maar! Wat houdt functioneel trainen in en waarom is deze manier van trainen zo belangrijk voor ouderen maar eigenlijk voor iedereen?

Knieklachten? Wat zou het kunnen zijn?

9 juni 2023

Bij Bodyvit Bergen weten ze er wel raad mee...

Pijn in de knie, zonder dat daar echt een oorzaak voor is geweest, is een veelvoorkomende klacht bij mensen boven de 40. Een scheur in de meniscus kan daar de oorzaak van zijn. De fysiotherapeuten van Bodyvit geven je informatie, advies en tips.

Door minimaal 2x per week 30 minuten te trainen verklein je de kans op fysieke en mentale beperkingen op latere leeftijd

2 juni 2023

'T Gymlokaal Bergen is gevestigd op Dorpsstraat 7

Hoe vaak hoor je niet dat een oudere na een valpartij niet meer echt van het leven kan genieten, omdat er problemen zijn met het bewegingsapparaat en het geestelijke welbevinden.

Dit zijn dé babyshower trends in Nederland

2 juni 2023

Ballonnen, foto's en taart

De zomer staat voor de deur en dat betekent: baby’s! Tegenwoordig mag je natuurlijk niet meer onopgemerkt zwanger zijn, dat moet GEVIERD! En wees eerlijk, overladen worden met cadeaus is toch nooit een straf? Lees hier hoe je een trendy babyshower organiseert!

Volop zon de aankomende dagen…

26 mei 2023

Dus denk om je huid

Als UVB-licht op de huid schijnt, wordt vitamine D aangemaakt. Hoe lichter uw huid, hoe minder zon u nodig heeft om genoeg vitamine D te maken. De huid hoeft hiervoor niet eens rood te worden. Blanke mensen hebben maar vijftien minuten zonlicht per dag nodig op het gezicht en de handen om genoeg vitamine D aan te maken.

Cupping massage! Wat is het en waar is het goed voor?

26 mei 2023

Bodyvit Bergen legt het je uit...

Je ziet steeds vaker sporters met opvallende rode cupping plekken op het lichaam. We zagen het voor het eerst in 2016 in Rio tijdens de Olympische spelen. Michael Phelps zwom goud met paarse ronde plekken op zijn schouders en sindsdien is cupping mega populair onder de sporters.

Tijdelijk extra mogelijkheid om baantjes te zwemmen in De Beeck

19 mei 2023

Op veler verzoek...

Banenzwemmen in het Bergense zwembad De Beeck is al mogelijk op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur, op maandag, woensdag en vrijdag van 07.00 tot 09.00 uur en op dinsdagavond.

Kickboks je Fit!

19 mei 2023

Het beoefenen van deze sport werkt onwijs goed als Full Body Work-out!

Een van de bekendste vechtsporten in de wereld: Kickboksen. Goed voor lichaam en geest en het wordt veel beoefend bij Bodyvit! Maar waar komt het vandaan en wat zijn de voordelen ervan?

Ik wil me beter kunnen ontspannen…

12 mei 2023

Waarom is ontspannen belangrijk?

Iedereen heeft wel eens stress. Het hoort bij het leven.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug