Verrassende statistieken over vermiste katten

Totaal aantal vermissingen in Bergen 27

Verrassende statistieken over vermiste katten

Uit de analyse blijkt dat Bergen met 27 vermiste katten in 2023 minder gevallen van vermissingen kent in vergelijking met nabije steden zoals Alkmaar, dat een significant hoger aantal van 91 vermiste katten rapporteert. Met slechts 2 vermiste katten heeft het nabijgelegen Schoorl echter nog minder vermissingen dan Bergen, terwijl Heiloo met 23 gevallen vergelijkbaar is.

Terugvindpercentage
100% van de baasjes in Bergen vindt hun vermiste kat terug, ten opzichte van een Nederlands gemiddelde van 72%. De gemiddelde tijd voordat een vermiste kat thuis terugkeert in Bergen is 7 dagen en 26 uur.

Heet je kat Lexi? Opletten geblazen
De dag waarop de meeste katten van huis vertrekken is donderdag, met de maand juni als piekperiode (4 vermistmeldingen). David Olthaar, oprichter van PetRadar, verklaart dit fenomeen: “In de zomer zetten veel mensen hun ramen open, en gaan katten sneller op avontuur. Ook horen we vaak dat katten verdwijnen wanneer de baasjes op vakantie zijn en er een oppas is. Katten rennen sneller weg als hun thuisomgeving verandert.”

En als je kat Lexi heet, in Bergen staat deze naam bovenaan de lijst van katten die het vaakst verdwijnen, met maar liefst 3 geregistreerde vermissingen.

Digitale advertenties
Via PetRadar is het ook mogelijk om via betaalde advertenties op Facebook en Instagram buurtgenoten te alarmeren over een vermist huisdier. In Bergen maakte 33% hiervan gebruik. Dit leidde tot een bereik van meer dan 13.282 weergaven per vermist huisdier.

David Olthaar bevestigt dat het ophangen van posters nog steeds een effectieve methode is om je vermiste huisdier terug te vinden. “Als je meer wilt doen, en snel mensen wilt bereiken in jouw buurt, werken digitale advertenties ook ontzettend goed.” Zo heeft PetRadar al geholpen bij de thuiskomst van meer dan 10.000 vermiste huisdieren.

Langste zoekactie Ten slotte een hartverwarmend feitje: de langste tijd dat een baasje zijn kat heeft moeten missen in Bergen, was meer dan 6 weken. “Zo zie je maar weer dat zelfs als alle hoop verloren lijkt, het nog steeds mogelijk is om je vermiste huisdier terug te vinden.” kijk op statistieken-pagina