Venetië verdient in eerste testweek bijna miljoen euro aan toegangstickets

Idee voor de gemeente Bergen. Slagbomen bij de Bergense Twintowers en... kassa

Venetië verdient in eerste testweek bijna miljoen euro aan toegangstickets

Venetië heeft al 975.000 euro verdiend met het verkopen van toegangsbewijzen. Bezoekers van de Italiaanse stad moeten sinds eind april 5 euro entree betalen op de drukste dagen. Het stadsbestuur hoopt met de maatregel het massatoerisme te beperken.
Met ongeveer vijftien miljoen bezoekers per jaar is Venetië een van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld. De stad verdient veel aan toerisme, maar de enorme drukte leidt ook tot grote problemen.

Venetië heeft dit jaar 29 dagen aangemerkt als drukke dagen, waarop toeristen moeten betalen om de stad in te mogen. De eerste testweek liep van 25 april tot 5 mei. In die periode werden in totaal 195.000 toegangskaartjes verkocht.
De toegangsprijs wordt op bijna alle zaterdagen en zondagen geheven tot half juli, wanneer de stad de maatregel opnieuw zal beoordelen. Als algemene regel geldt dat alle dagbezoekers tussen 8.30 uur en 16.00 uur moeten betalen. Wie dat niet doet, kan een boete van maximaal 300 euro krijgen.

De toegangskaartjes zijn alleen verplicht voor dagtoeristen. Een toegangsbewijs is dus niet nodig als je ook in de stad overnacht. Daarnaast geldt een uitzondering voor kinderen jonger dan veertien jaar en mensen met een beperking.

Bron: NU.nl