Vader uit Groet rijdt op tweede pinksterdag fiets-elfstedentocht om geld in te zamelen voor zieke dochter

235 km fietsen voor kleine dappere Dana

Vader uit Groet rijdt op tweede pinksterdag fiets-elfstedentocht om geld in te zamelen voor zieke dochter

René Petiet uit Groet fietst voor zijn lieve dochtertje Dana. Zij is 2,5 jaar geleden geboren met de verschrikkelijke ziekte CF; beter bekend onder de naam taaislijmziekte. Ongeveer een jaar geleden kregen we óók nog eens te horen dat zij de diagnose SMA type 2 heeft, een unieke combinatie waarvan zij niet kan genezen maar door het gebruik van Orkambi (CF) en Spinraza (SMA) wel vooruitgang boekt. Dana heeft veel geluk gehad dat zij deze medicijnen tot haar beschikking heeft gekregen; dat is namelijk niet standaard, en dankzij alle onderzoeken naar nieuwe medicijnen en medische ingrepen is zij inmiddels uitgegroeid tot een lief, slim en vrolijk meisje.

Omdat er veel geld nodig is voor onderzoek besloot hij enkele maanden geleden om mee te doen aan deze fietstocht, die zwaarder is dan menig bergetappe in de Tour de France. Er kwam echter een forse tegenslag omdat bij mij blaaskanker werd geconstateerd. Inmiddels ben ik geopereerd en herstellende.

De liefde die zij iedere dag krijgen van Dana en de steun van zijn gezin, familie, vrienden en kennissen sterken hem om deze monstertocht te gaan volbrengen. René gaat er volle bak voor en hoopt heel veel geld bij elkaar te fietsen om SMA te kunnen bestrijden.

Doneert u ook mee? Dat kan hier. Alle kleine beetjes helpen.