Update: Rijstrook op Zeeweg (N510) in Bergen weer toegankelijk

Vanaf woensdag 10 januari gaat de gebiedsaannemer onderzoeken welke maatregel(en) getroffen kan worden tegen de wateroverlast

Update: Rijstrook op Zeeweg (N510) in Bergen weer toegankelijk

De provincie Noord-Holland heeft op dinsdag 9 januari 2024 één van de twee rijstroken op de Zeeweg (N510) in Bergen afgesloten vanwege wateroverlast.
Vermoedelijk komt het door hoog grondwater dat over de weg stroomt. In combinatie met de lage temperaturen is er kans op aanvriezen. Om gladde, onveilige situaties te voorkomen, wordt daarom één rijstrook afgezet ter hoogte van parkeerplaats de Schaapskooi bij de Uilenvangersweg. Het verkeer uit beide richtingen wordt ‘om-en-om’ over één rijstrook van de Zeeweg (N510) geleid, met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Om de weg veilig te houden voor het wegverkeer is besloten om direct de rijstrook af te zetten. Vanaf woensdag 10 januari gaat de gebiedsaannemer onderzoeken welke maatregel(en) getroffen kan worden tegen de wateroverlast, zodat de weg zo snel mogelijk weer open kan. Wanneer dat precies mogelijk is en welke maatregel(en) getroffen gaan worden, is op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie
Weggebruikers en inwoners met vragen kunnen contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of via [email protected]. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).