Update: Recherche doet onderzoek naar brand op het plein

De politie onderzoekt of de brand vorige week in het centrum van Bergen mogelijk is aangestoken

Update: Recherche doet onderzoek naar brand op het plein

Het vuur verwoestte snackbar Bello en het naastgelegen eethuis No Span. Beide zaken waren net vernieuwd. Ook liepen naastgelegen bedrijven roet- en waterschade op. Het forensisch onderzoek loopt en het is nog niet duidelijk of er aanleiding is om van brandstichting uit te gaan.


Door snel optreden van de brandweer is groter leed voorkomen. Niets is meer over van Snackbar Bello en eethuis No Span. Met een sloopkraan werd dezelfde dag al begonnen met het neerhalen van de overblijfselen. Michel Admiraal, eigenaar van Bello Foodmaster runt de zaak al vanaf 2004, eerst heette de snackbar Kelly’s en vanaf 2011 werd het Bello. De naam is verbonden aan de historische stoomtram. Nog maar kort geleden is de zaak grondig verbouwd.
Het Surinaamse eethuisje ‘No Span’ was ook nog niet zo heel lang geopend en was een aangename aanvulling op het culinaire aanbod in het dorp. Ook de naastgelegen panden, telecomzaak Optie1, The Tailor Shop, Massagesalon Isabel en The Home Store zijn zwaar getroffen door roet- en waterschade.
Het oude ABN-Amro gebouw waarin Judith van Lunzen van Tha Banque (galerie) runt, ontsprong grotendeels de dans, maar ook daar is waterschade. De kunst is erger lot bespaard gebleven.

De brand dreigde dinsdagochtend ook de achterliggende panden aan de Jan Oldenburglaan te bereiken zoals Slijterij de Gouden Ton en de naastgelegen bloemenwinkel. Maar zoals gezegd, door snel en professioneel ingrijpen van de brandweer kon een grotere ramp worden voorkomen.

Vraag blijft nu… worden de panden weer opgebouwd? Er liggen nieuwe plannen klaar voor het Plein. Eric Vlaanderen van The Home Store is daar wel voorstander van, “gelijk maar doorpakken naar nieuwbouw”. De Flessenpost houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Klik op de foto voor een uitvergroting.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Update: Recherche doet onderzoek naar brand op het plein Update: Recherche doet onderzoek naar brand op het plein