Update: heerlijk weer tijdens lichtjesavond

Waar en wanneer: Centrum van Bergen op woensdag 3 augustus

Update: heerlijk weer tijdens lichtjesavond

Vorig jaar mocht het er door corona niet van komen, maar dit jaar… als de schemering valt, wordt een groot deel van Bergen weer verlicht door vele lampjes. De inwoners van Bergen zijn dan al dagen bezig geweest met de voorbereidingen. Alle potjes worden uit de schuur gehaald en gereed gemaakt om in de tuinen neer te zetten en of aan de bomen te hangen om er een sfeervol geheel van te maken.

Vele huizen, winkels, cafés en tuinen zijn enkel verlicht door kaarsjes, waxinelichtjes, lampionnen en soms een elektrisch lampjes. In en rondom de Ruïnekerk heerst vaak een feeërieke sfeer. Geniet van deze traditie die in 1926 is ontstaan.

Het organisatiecomité heeft de bewoners van de volgende straten opgeroepen om lichtjes te plaatsen. In deze straten maak je dus de meeste kans om van Lichtjesavond te genieten: Karel de Grotelaan, Middenpad, St. Antoniusstraat, Molenstraat, Beemsterlaan, Jan Jacoblaan, Spaanschepad, Maasdammerlaan, Renbaanlaan (via Merelhof), van Reenenpark, Vijverlaan, Breelaan tot Russenweg, Jan Oldenburglaan en Plein.

Wil je dit evenement bezoeken? Kom dan met de fiets of het openbaar vervoer. Het centrum is namelijk vanaf 19.00 uur voor het verkeer afgesloten en een groot aantal parkeerplaatsen is niet beschikbaar.

Op het terrein van de Ruïnekerk speelt tussen 21.00 en 22.00 uur de Bergense Harmonie.

Winkels en horeca-terrassen
Deelnemende winkels blijven tot 23.00 uur open en het is goed toeven op de horeca-terrassen tot 24.00 uur.