Update: Geen nieuwe coronapatiënten opgenomen

Stijging aantal besmettingen in gemeente Bergen. Burgemeester Rehwinkel geeft uitleg

Update: Geen nieuwe coronapatiënten opgenomen

Inmiddels heeft het RIVM voor regio Alkmaar twee volle weken geen meldingen gegeven van ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus. Het aantal patiënten (voorheen) opgenomen bleef dinsdag 53 voor Alkmaar, 27 voor Heerhugowaard, 16 voor Langedijk en Bergen, en 9 voor Heiloo.

Klik hier voor het filmpje waarin burgemeester Rehwinkel uitleg geeft.

Het aantal coronabesmettingen is sinds 1 mei opgelopen in onze gemeente. Het aantal opnames is op 16 gelijk gebleven en ook het aantal doden staat al geruime tijd op 3. Maar er is vanaf begin deze maand, toen we 50 besmettingen hadden, een stijging te zien naar (21 mei) 80.

Het dagelijks aantal mensen dat ziek wordt, neemt volgens de diverse RIVM-cijfers sinds eind maart af. Er komen volgens het Nivel ook steeds minder mensen vanwege klachten bij hun huisarts. Doordat het testprogramma flink is uitgebreid, daalde het aantal positieve tests van 29 naar slechts 5 procent. De laatste drie weken blijft het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000.

Het aantal geregistreerde coronapatiënten dat overleed, steeg met 21 naar 5715. Inmiddels heeft het RIVM zicht op de situatie in verpleeghuizen.