Update: Politie houdt 29-jarige Egmonder aan in verband met dood van Peter Langenberg (filmpje)

De verdachte werd in Egmond aan Zee aangehouden

Update: Politie houdt 29-jarige Egmonder aan in verband met dood van Peter Langenberg (filmpje)

In het onderzoek naar het overlijden van de 56-jarige Peter Langenberg uit Alkmaar, laat de politie weten dat de recherche vrijdagavond een 29-jarige man uit Egmond aan Zee heeft aangehouden. De verdachte werd in zijn woonplaats aangehouden.

De betrokkenheid van de 29-jarige Egmonder bij de dood van het 56-jarige slachtoffer wordt nog verder onderzocht. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar en zit daar in volledige beperkingen. Er wordt door de politie geen verdere informatie verstrekt.


De man die zondag dood werd gevonden in de Egmondse duinen, is de 56-jarige Peter Langenberg uit Alkmaar. De man werd naakt aangetroffen in de buurt van een ‘mannenontmoetingsplek’. Volgens de politie is hij door een misdrijf om het leven gekomen. In de hoop tips te krijgen, heeft de politie in Opsporing Verzocht camerabeelden vrijgegeven waarop de man te zien is.
Op de video is te zien hoe de man zondagochtend rond 10.45 uur Connexxion-bus 165 instapt. Bij halte Vuurtoren verlaat hij de bus weer, meldt het misdaadprogramma. Ongeveer vijf uur later wordt hij dood in de Egmondse duinen aangetroffen door voorbijgangers. Niet alleen zijn kleding, ook zijn tas, telefoon en kniebrace zijn op dat moment weg.
Langenberg werkte sinds jaar en dag als ober bij hotel-restaurant Hof van Schoorl in Schoorldam.

Klik hier voor het filmpje.

Motief
De telefoon van het slachtoffer is volgens Opsporing Verzocht ‘door eerlijke vinders afgegeven bij een boekhandel in Egmond’. Met die vinders wil de politie graag in contact komen, omdat zij destijds vermoedelijk ‘niet de ernst van de situatie doorhadden’.

De exacte locatie waar het stoffelijk overschot van Langenberg lag, is volgens de politie nabij een mannenontmoetingsplek. Om die reden is ook de tiplijn van ’Roze in Blauw’ opengezet (088-1691234). Roze in Blauw is de organisatie van lhbti+ politiemensen.