Update: de zoektocht naar vermiste Gerda Mooij (74) is ten einde

Vanmiddag werd in het duingebied bij Bergen helaas het lichaam van Gerda aangetroffen

Update: de zoektocht naar vermiste Gerda Mooij (74) is ten einde

Bij de zoektocht naar de vermiste Gerda Mooij (74) in het duingebied van Bergen is vanmiddag haar lichaam gevonden. Dat meldt de politie.


De tipgever zou mogelijk Gerda in het duingebied bij Bergen hebben gezien. “Daarom zijn we zojuist met de zoekactie gestart”, aldus een politiewoordvoerder. De politie doet nogmaals een oproep om naar haar uit te kijken en met haar in gesprek te gaan als mensen haar tegenkomen. Maak contact en knoop een gesprek met haar aan. Bel dan ook direct de politie.

Met grote vrees en zorgen gaan we nu de zesde nacht in waarin we onze lieve echtgenote, moeder, schoonmoeder en oma moeten missen.

Dus bij deze nogmaals de oproep om ons op alle mogelijke manieren te blijven helpen. Dat kan door dit berichtje wederom zoveel mogelijk te delen, maar ook vooral door in de regio op pad te blijven gaan. Mocht je iets zien, hoe klein en onbenullig ook, meld het gelijk bij de politie via 112 of 0900 8844. Alleen dan kan er ook gelijk actie worden ondernomen.
We houden hoop dankzij jullie!

Bekijk hier het filmpje van bezorgde buurvrouw Renée Bakker


De vermissing van de Bergense Gerda Mooij houdt ook het gemeentebestuur van Bergen in zijn greep.

Burgemeester Peter Rehwinkel heeft vanmorgen vanaf zijn vakantieadres telefonisch contact gehad met de echtgenoot, de heer Peijs. De burgemeester heeft hem zijn medeleven betuigd. Burgemeester Rehwinkel: ‘De familie leeft tussen hoop en vrees. Wat een nare situatie. Ik roep iedereen in de omgeving op om goed te blijven uitkijken. Dank aan iedereen die al heeft meegezocht.’

Hart onder de riem voor de vrijwilligers
Al eerder deze week, maandagavond, bracht wethouder Arend Jan van den Beld een bezoek aan de commandobus op de parkeerplaats bij de Schaapskooi in Bergen. Hij was hier om de vrijwilligers van de zoektocht naar Gerda een hart onder de riem te steken namens het gemeentebestuur.


De 74-jarige Gerda Peijs wordt sinds zondagmiddag vermist in het NH Duinreservaat bij Bergen. Ze is voor het laatst gezien in de omgeving van de Helmweg.

Bekijk hier het filmpje van mediapartner RTV80 en Hans Brouwers.

Ze was met haar man Piet door het duingebied van Bergen aan het fietsen, toen ze ineens niet meer achter hem reed. De politie, reddingsbrigade, veteraneneenheid én buren zijn massaal naar haar op zoek.
De blanke vrouw is ca. 1.75m lang, heeft kort grijs haar, draagt een bril, is gekleed in een lichte blouse en donkere broek, en had zondagmiddag een blauwe Gazelle damesfiets bij zich.

De politie vraagt inwoners in het gebied tussen Bergen en Uitgeest mee te helpen met zoeken en haar foto te verspreiden. Bijvoorbeeld door een rondje te lopen of fietsen in de omgeving. Personen met dementie willen zich vaak terugtrekken op rustige plekken. ’Mogelijk heeft de vrouw ergens geslapen in een berm of bosje. Dus kijk vooral ook op afgelegen plekken’, schrijft de politie in de oproep. Ook inwoners rond de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo worden verzocht uit te kijken naar de vrouw, zoals Zaanstad, Alkmaar en de Kop van Noord-Holland.

De zoektocht op dit moment: verzamelen op het parkeerterrein Uilenvangersweg in Bergen. (Foto: Hans Brouwers).

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Update: de zoektocht naar vermiste Gerda Mooij (74) is ten einde Update: de zoektocht naar vermiste Gerda Mooij (74) is ten einde Update: de zoektocht naar vermiste Gerda Mooij (74) is ten einde