Update: Brand bij stal Klaver in Schoorl

Paarden hebben lichte brandwonden...

De brand in een manege in Schoorl is sinds 22.30 uur onder controle, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Wel staan nog enkele hooibalen in brand. “De brandweer is bezig dit vuur uit te krijgen.”
De brand woedde in Stal Klaver, fokker van springpaarden. Het vuur was uitsluitend te zien in een binnenhal waar hooi en strobalen zijn opgeslagen.“ Aaneengesloten aan deze hal stonden een aantal paarden”, vertelt de woordvoerder. “Die zijn allemaal naar buiten gehaald en in een weiland neergezet.”

Het lijkt erop dat uitsluitend de binnenhal schade heeft opgelopen. Ook het dak is flink gehavend. Een aantal paarden heeft verwondingen opgelopen. “Het betreft lichte brandwonden”, aldus de woordvoerder. Een dierenarts is ter plaatse om de paarden na te kijken. Tot zover bekend zijn er geen menselijke slachtoffers.


In Schoorl is maandagavond een brand gemeld in een manage aan de Omloop in Schoorl. Meerdere brandweervoertuigen zijn gealarmeerd. Het betreft een grote brand, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten.
Over eventuele gewonden, de exacte omvang en schade is nog niets bekend. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de brand is.

De brand werd rond 21.45 uur ontdekt. Met onder meer vier tankautospuiten en één hoogwerker is de brandweer aanwezig. Korpsen uit Alkmaar, Groet, Heerhugowaard, Zuid-Scharwoude en Egmond verlenen assistentie. “De assistentie is vooral nodig om water uit de polder te halen om te kunnen blussen”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Er was tijdens het gesprek, rond 22.10 uur, nauwelijks rookontwikkeling te zien. De woordvoerder “heeft van horen zeggen dat er paarden buiten staan.” “Een dierenarts is onderweg om te zien of er verwondingen zijn.”
Ook werdt een ambulance gealarmeerd.

Foto’s: Habro fotografie

Bron: Mediapartner RTV80