Unieke tentoonstelling Toon van Driel bij Fabels

De aftrap voor ‘Toon on Toer’ is op donderdag 16 maart a.s.

Na 50 jaar in het vak vindt Toon van Driel het wel eens tijd voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière. De striptekenaar (o.a. FC Knudde, De Stamgasten) gaat de kunst in. Dat doet hij met een bijzondere collectie, waarmee hij door het hele land toert.

De aftrap voor ‘Toon on Toer’ is op donderdag 16 maart, als Toon exposeert in Grand Café Fabels in Bergen. Niet geheel toevallig viert Toon het weekend daarna zijn 50-jarig jubileum in het Algemeen Dagblad, dat sinds 19 maart 1973 dagelijks FC Knudde publiceert.

De collectie waarmee Toon exposeert, bevat metershoge schilderijen en objecten. Het gaat om absurde werken, waar om gelachen mag worden. Deze verfrissende kijk op kunst verhuist na een maand in Bergen naar café Bruxelles in Haarlem, gevolgd door tentoonstellingen in een sterrenrestaurant en twee musea, waaronder het Stripmuseum in Noordwijk.

Tussen de verhuizingen door wordt de collectie steeds verder aangevuld met nieuw werk. Zodat Toon’s nieuwe carrière een kickstart krijgt voor de komende 50 jaar!

Toon on Toer: de start De opening van Toon on Toer is op 16 maart in Grand Café Fabels, Bergen. De feestelijke opening begint om 17.00. Tot dan!