Deel

advertentie

Uitgelicht: koester de kust

Hoe Rijkswaterstaat de Nederlandse duinen op hoogte houdt en daarmee onze kust veilig...

Uitgelicht: koester de kust

Dit gebeurt veelal door het neerleggen van zand op de ondiepe zeebodem voor de kust of op het strand. Tegelijk worden daarmee onze stranden en de duinen steeds zandiger en dynamischer. We constateren dat dit ‘dynamisch handhaven’ succesvol werkt.

Goed nieuws voor onze kustveiligheid en voor de dynamiek in onze duinen! Overstuiving van de duinen met kalkrijk zand is gunstig voor het tegengaan van de effecten van stikstofdepositie in de duinen. Ook blijken zandsuppleties de komende decennia de verwachte zeespiegelstijgingen goed te kunnen opvangen.

Natuurlijke kust
In deze special kijken we terug en vooruit met artikelen over veertig jaar lobby vanuit Duinbehoud voor een natuurlijke kust, de geschiedenis van strandpalen, een kijkje achter de schermen bij Rijkswaterstaat, de gevolgen van zandsuppleties op schelp- en andere zeebodemdieren, weetjes en cijfers over kustverdediging. We kijken naar wat er beter en efficiënter kan en werpen een blik op de verre toekomst van onze duinen.

Rijkswaterstaat & Duinbehoud
Dit nummer van DUIN is gemaakt door Stichting Duinbehoud in samenwerking met Rijkswaterstaat. De aanleiding voor de totstandkoming van dit themanummer is de afronding van vijf jaar onderzoek naar de mogelijke effecten van zandsuppleties op de kustnatuur.

Speciale editie ook ontvangen?
Je krijgt dit themanummer toegestuurd door donateur te worden van Duinbehoud. Je ondersteunt daarmee ook het belangrijke werk van Stichting Duinbehoud. Voor slechts € 27,50 per jaar ontvangt u dit themanummer en voortaan het tijdschrift DUIN elk kwartaal. Ga naar: www.duinbehoud.nl.

Stichting Duinbehoud is dé onafhankelijke stichting voor bescherming van de gehele Nederlandse zandige kust. In belang van natuur en mensen. Samen met anderen lossen we problemen in het duingebied op deskundige wijze op. Want de kust, die koesteren we.

Klik op de foto voor een uitvergroting.

advertentie

Meer 'Wat is er verder nog te doen':

VakantieFUN programma voor kinderen met indicatie

8 maart 2023

Waar: sportcomplex De Meent van 24 juli t/m 18 augustus

Zes weken zomervakantie je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren, laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum.

Uitgelicht: Summer Camp bij Songwriterschool

21 juli 2022

Een eendaags event waarbij je actief werkt aan je eigen liedje(s) en de ontwikkeling van je songwriter skills

De Songwriterschool uit Bergen heeft voor zaterdag 13 augustus aanstaande voor het vijfde jaar een Songwriting Summer Camp georganiseerd: een eendaags event waarbij je actief werkt aan je eigen liedje(s) en de ontwikkeling van je songwriter skills. Het Summer Camp vindt plaats in het Muziekatelier van OldSkoel in Burgerbrug. Info en aanmelden via www.songwriterschool.nl.

Beste Wills: Ik ben bang dat hij haar terug wil en dat zij deze uitnodiging niet kan weerstaan…

3 maart 2022

Voor elke relatie wat Wills...

Beste Wills: Al zeven maanden is het aan met de leukste vrouw op de wereld. Helaas kreeg ze onlangs een mailtje van haar ex, waarin hij haar excuses aanbood en dat hij graag weer contact met haar wilde.

Beste Wills: We hebben eigenlijk niets meer om over te praten…

23 maart 2023

Voor elke relatie wat Wills...

Beste Wills: Waar kunnen we het over hebben samen? Lijkt alsof we weinig gespreksonderwerpen hebben behalve wie we tegenkwamen, wat we gaan eten of wat we in het weekend gaan doen.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug