Deel

advertentie

Uitgelicht: De Noordzee wordt schoner, blijkt uit strandafvalonderzoek

De trendbreuk is te danken aan een combinatie van drie factoren

Uitgelicht: De Noordzee wordt schoner, blijkt uit strandafvalonderzoek

Op 18 februari publiceerden Stichting de Noordzee de nieuwste cijfers van twintig jaar strandafvalonderzoek. Er ligt nu 27% minder afval op het strand dan tien jaar geleden. Een statistisch significante daling. Over dit mooie nieuws werd o.a. geschreven door Trouw en de Volkskrant.

In de periode 2001-2010 zijn er gemiddeld 388 stuks afval per honderd meter aangetroffen, in de periode 2011-2020 daalde het gemiddelde naar 282 stuks afval per honderd meter.

De trendbreuk is te danken aan een combinatie van drie factoren: ⠀
1. Meer bewustzijn ⠀
2. Politieke wil en goed beleid
3. Actie van zowel burgers, bedrijven als maatschappelijke organisaties

Hieraan hebben talloze burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en politici bijgedragen – iedereen die zich bezighoudt met het opruimen en in kaart brengen van zwerfafval, beleidsoplossingen, bewustwording en activatie. Dus ook jij: BEDANKT!

Dit bewijst dat aanpak bij de bron werkt. Laten we alles op alles zetten om de dalende trend voort te zetten en een einde te maken aan afval in de Noordzee.

Het uitgebreide rapport “Goed op weg naar een schone Noordzee” kan je hier downloaden.

advertentie
Inschrijven Flessenpost uit Bergen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Bergen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug