Deel

advertentie

Uitgelicht: Adopteer een kerstboom

Waarom een adoptie-kerstboom en hoe werkt het?

Uitgelicht: Adopteer een kerstboom

Jaarlijks worden vele bomen omgehakt, vervoerd, ingepakt en na enkele weken in huis te hebben gestaan, afgevoerd en eventueel in de verbrandingsoven verbrand. Volgens mij is dit helemaal niet nodig en kunnen bomen meerdere jaren mee met geringe transportkosten, zonder afvoer en zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Een adoptie-kerstboom gaat ongeveer drie tot vijf jaar mee. Daarna maken wij er kleine stukjes van en gebruiken dit als compost bij andere bomen. De boom gaat dus weer terug naar de natuur.

Hoe werkt het?
U kunt een kerstboom uitzoeken die aan uw wensen voldoet. Als u de juiste boom heeft gevonden, krijgt deze een nummer en is deze zo uw eigen unieke kerstboom. In december haalt u de boom op of brengen wij hem in overleg bij u thuis en geeft deze een mooie plek in of rond het huis. U krijgt een flyer mee met de verzorgingstips zodat de boom de kerstperiode zo goed mogelijk doorkomt. U kunt een boom ook adopteren voor één kerstperiode.

Na de kerst of nieuwjaar levert u de boom weer in of halen wij hem in overleg op. Wij verzorgen de boom en geven deze een mooi plekje in Camperduin waar hij/zij weer een stukje kan groeien. De boom wordt op een natuurlijke biologische manier verzorgd. Volgend jaar staat uw eigen boom met nieuwe frisse groene puntjes weer klaar. Een jaar lenen kan ook.

De kerstbomen zijn het eerste jaar tussen de 1,25 en 1,50 meter met pot en halverwege de top. Dit is de beginmaat omdat dit de optimale maat is waarbij de kans op overleven in het eerste jaar het grootst is. Daarna groeit uw boom elk jaar en wordt dus steeds een beetje groter.

Wat zijn de prijzen?
De jaarlijkse kosten van een adoptiekerstbomen zijn € 14,- of € 16,- en hangt af van de grootte. Als u de boom ophaalt betaalt u € 10,- statiegeld. Dit bedrag krijgt u bij inlevering weer terug als de boom goed verzorgd is. Elk jaar krijgt u in november een berichtje wanneer uw boom weer klaarstaat.

Reserveren of direct afhalen in Groet
U kunt een boom uitzoeken en afhalen op HEEREWEG 280 in GROET. Wilt u alvast een boom reserveren? Stuur dan een berichtje naar Nico van Langen.. Het bericht kan u sturen naar 06-16263395.
U kunt voor vervoer een fietskar of kruiwagen lenen. Als u toch met de auto komt, is op 75 meter een grote parkeerplaats met vrij parkeren.

Zorg goed voor de aarde, de dieren, de planten en voor de mens. Alvast een fijne kerst!

advertentie
Terug