Twee verdachten van 16 en 20 jaar gearresteerd voor gewelddadige overval op 17 december in Schoorl

Wuite Recherchebureau zet mogelijke daders achter tralies

Twee verdachten van 16 en 20 jaar gearresteerd voor gewelddadige overval op 17 december in Schoorl

De politie heeft twee jongens aangehouden in het onderzoek naar de gewapende woningoverval in Schoorl. De verdachten blijken 16 en 20 jaar oud. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Een vrouw werd op 17 december overvallen. De daders hebben de vrouw en jonge kinderen onder schot gehouden en gegijzeld. Recherchebureau Wuite verspreidde o.a. via de Flessenpost een paar dagen na de overval een video van beelden van beveiligingscamera’s tijdens de overval.
De eigenaar van het overvallen pand in Schoorl loofde toen 25.000 euro uit voor de gouden tip. Die kwam er niet, maar door met name informatie van de slachtoffers zelf, kwam Wuite de daders op het spoor. Er bleek sprake van een vooropgezet plan. Zeker is dat er ook meer mensen op de uitkijk hebben gestaan tijdens de overval. Er worden dus volgens Wuite meer aanhoudingen verwacht.

De Alkmaarsche Courant haalt anonieme bronnen aan, die stellen dat de twee verdachten optrekken met een groepje handlangers uit Alkmaar, Bergen en Schoorl. Ze zouden zich bezighouden met ’drugs, diefstallen en wapens en schuwen geweld niet’, zeggen die tipgevers. Volgens Wuite was een van de verdachte ’goed bekend’ met het gebied waar de woningoverval plaatsvond.