Deel

Topbariton Henk Neven in kamermuziekserie Ruïnekerk

‘From Russia with Love’

Topbariton Henk Neven in kamermuziekserie Ruïnekerk

Trio met zang, cello en piano in de vijfde aflevering van deze succesvolle concertserie, op zondagmiddag 18 februari. Aanvang 15.00 uur. Zaal open om 14.30 uur.

Een bariton die klinkt als een cello, een cellist die zingt op zijn instrument, een pianist die Russisch uit zijn piano tovert… Henk Neven, Jan Bastiaan Neven, en Hans Eijsackers; twee echte broers en een muzikale broer kunnen in het programma From Russia with Love al hun passies kwijt. Een programma met juweeltjes uit het romantische Russische liedrepertoire in de bijzondere bezetting van bariton, cello en piano. Cellist Jan Bastiaan Neven vindt het fysiek prettig om Russische muziek op een cello te spelen. “Je kunt je instrument laten zingen en gonzen. Daar is de cello voor gemaakt. Ik ben niet zo’n zwijmelaar, maar hou erg van de melancholie in die muziek”. Zijn broer Henk studeerde intensief op de taal. “Die maakt het lastig, al is Russisch een hele goede taal om in te zingen. Het is al dat werk helemaal waard, want er is een goudmijn aan Russisch repertoire”.
Een aantal liederen is voor deze bezetting geschreven door de componisten Borodin, Glinka, Rachmaninov en Tsjaikovski. De overige liederen zijn eigen bewerkingen.
Reserveren en info via www.duinstreekkamermuziek.nl of 06 50584308

© foto: Ronald Knapp

Meer 'Evenementen':

Help jij ook even mee op Koningsdag?

23 februari 2018

Een van de leukste feestjes van het jaar in Bergen, maar er zijn wel vrijwilligers nodig!

De Oranjevereniging Bergen doet een oproep aan iedereen die de kinderen op Koningsdag in Bergen een onvergetelijke dag willen bezorgen.

Programma Taverne aankomende week

16 februari 2018

Vrijdag 16 februari: Freestyler

Wat is het toch lekker relaxed dansen in de Taverne, alles kan en alles mag, als het maar lol is. Vanavond draait the flying wrecking crew CCS. Alleen maar feestplaten en dansen en drinken.

Release nieuwe Single Wies en de Liefde "Dichterbij de Bomen"

16 februari 2018

Het is een noodzakelijk muzikaal epos geworden

"In juli 2017 gebeurde er iets verschrikkelijk verdrietigs in onze directe omgeving. Een gebeurtenis waardoor onze wereld schudde en de aarde even niet meer voelde als stevige grond onder onze voeten"

Ga met de boswachter in gesprek

16 februari 2018

Pak de fiets en ga mee

Staatsbosbeheer nodigt u uit deel te nemen aan de Duindialoog bosbeheer. Tijdens een korte fietstocht wordt op verschillende plekken in het gebied gestopt om het bos nader te bekijken en in te gaan op de verschillende afwegingen die de boswachter maakt in het beheer.

Blaak 40, of de geboorte van Big Brother. Altijd al willen weten hoe Big Brother is ontstaan?

16 februari 2018

Boekhandel Thomas uit Bergen is aanwezig voor boekverkoop, en de auteur signeert

Kees Ketting presenteert met trots….. ‘Blaak 40’... of de geboorte van Big Brother. Altijd al willen weten hoe Big Brother is ontstaan? Wat deed Theo van Gogh eind jaren '90 met Paul de Leeuw in Rotterdam?

Programma Taverne aankomende week

9 februari 2018

Vrijdag 9 februari: Freestyler

Wat is het toch lekker relaxed dansen in de Taverne, alles kan en alles mag, als het maar lol is. Vanavond alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van The Club en de Berger Meermin destijds.

Heb je altijd al eens willen leren golfen?

9 februari 2018

Dan is dit je kans! Zaterdag 10 februari van 14.30 tot 16.30 uur

Maandelijks organiseert golfschool Sluispolder een uitgebreide kennismakingscursus. In 2 uur wordt u meegenomen langs de verschillende technieken, de oefenfaciliteiten, de baan en het clubhuis.

Gaan er veel kunstwerken van eigenaar wisselen?

9 februari 2018

Grote namen op art-market Bergen

In de gallery van Rogier Jonk was het afgelopen week een komen en gaan van mensen die hun kunst inbrachten voor de art-market. Het succes van vorig jaar lijkt zich in eerste instantie ter herhalen. Stap één is gezet, vertelt Rogier Jonk. Er zijn prachtige werken ingeleverd.

Leo Gestel, Charley Toorop, Arnout Colnot bij Kranenburgh

9 februari 2018

Te zien vanaf 18 februari t/m 21 mei 2018

In 1993 was de allereerste tentoonstelling van Museum Kranenburgh een feit. De statige voormalige burgemeesterswoning uit 1882 was tot museum omgetoverd en presenteerde schilderijen en beelden van spraakmakende kunstenaars die tussen 1910 en 1940 woonden en werkten in Bergen en het dorp als kunstenaarskolonie op de kaart zetten.

Marit en Cees gaan Te Wapen!

9 februari 2018

Waar en wanneer: Galerie Het Wapen van Bergen op 11 februari

Ter gelegenheid van de winter-expositie Te Wapen! trakteren Marit Verwer (zang) en Cees Oud (accordeon) de bezoekers van galerie Het Wapen van Bergen op een zondagmiddagconcert.

Dark Rosie treedt op in het Vredeskerkje

9 februari 2018

Waar en wanneer: Bergen aan Zee op zondag 18 februari

Met een speelse vlucht liedjes laten vier ervaren muzikanten het achterste van hun tong zien. Natuurlijk zingen ze over de liefde, maar ook over troost, gekke katten en brutale billen. De groep schept akoestische muziek met accordeon, meerstemmige zang, mandoline, gitaar, steelguitar en contrabas.

Programma Taverne aankomende week...

Vrijdag 2 februari: Freestyler

Wat is het toch lekker relaxed dansen in de Taverne, alles kan en alles mag, als het maar lol is. Vanavond onze favoriete platendraaidame Sam Hof, die alles durft laten langskomen van Relight My Fire tot aan 24k magic, maar ook Simple Minds, Technohead en Black Crowes. Entree gratis, aanvang 22.00 uur.

Bergense bakker bakt geen zoete broodjes…

2 februari 2018

Waar en wanneer: Maalderij de Gouden Engel, zaterdag 3 februari vanaf 11.00 uur

Het deeg heeft de hele nacht kunnen rijzen, boven je hoofd draaien de wieken en de geur van versgebakken desembrood komt je tegemoet. Deze zaterdag kun je tijdens het Desem Atelier kennismaken met Noord-Hollands desembrood.

Chansonnier Edouardo komt naar Bergen

2 februari 2018

Waar en wanneer: Gallery & Artcafé Rogier Jonk, maandag 12 februari vanaf 19.00 uur

Eten, drinken en muziek. Edouardo: "Ik zing omdat het kind in mij vertelt dat ik dat moet doen. De rest is detail...". Edouardo is geboren in Bourgogne, Frankrijk.

Spaanse avond in Bergen met William Janz. De Nederlandse Julio Iglesias

2 februari 2018

Waar en wanneer: Het huis met de Pilaren, maandag 12 februari 19.00 uur

In het begin van de jaren 90 was Julio Iglesias een van zijn ware helden. Het was dus niet zo vreemd dat hij in 1996 een finaleplaats wist te behalen in Henny Huisman's Soundmixshow. Joop van den Ende zag zijn talent en gaf producer Hans van Eijk opdracht om zich over William te ontfermen.

Unieke Winterspelen ook voor Bergense kids

2 februari 2018

Al meer dan 1000 aanmeldingen

Sport-Z organiseert op zondag 11 februari de Unieke Winterspelen voor mensen met een beperking in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Van 13.00 tot 16.00 uur kan iedereen, jong en oud, meedoen aan deze sportinstuif met aangepaste sporten, zowel op het ijs als in diverse sportzalen.

Do it Like Droog. 25 jaar Droog Design... in Bergen

2 februari 2018

Waar en wanneer: Museum Kranenburgh vanaf 18 februari

Droog is een begrip in de wereld van design. Al 25 jaar werkt het platform samen met prominente Nederlandse ontwerpers als Marcel Wanders, Tejo Remy en Hella Jongerius aan projecten en producten die maatschappelijke discussie op gang brengen of erop reflecteren.

Nieuw in Bergen: telefonisch sportspreekuur

19 januari 2018

Het sportspreekuur is voor iedereen van alle leeftijden, met of zonder sportervaring

Elles Kraakman, Buurtsportcoach van de gemeente Bergen, is met ingang van het nieuwe jaar gestart met een wekelijks telefonisch sportspreekuur. Het sportspreekuur is er voor iedereen die behoefte heeft aan professioneel advies over de sport- en beweegmogelijkheden in de omgeving. Het telefonisch spreekuur is elke dinsdag van 10.00-11.00 uur.

Succesvolle formule van Artmarket in Bergen op herhaling

26 januari 2018

Particulieren en professionals brengen kunst in

De artmarket formule van vorig jaar gaat op herhaling. Februari wordt dan ook weer een spannende maand voor alle kunstliefhebbers. In deze maand wordt er namelijk in de gallery van Rogier Jonk opnieuw een Artmarket gehouden, waar kopers en verkopers van kunst elkaar kunnen vinden.

Programma Taverne aankomende week

26 januari 2018

Vrijdag 26 januari: Thank God It’s Friday

Ooo... wat zijn we uit met DJ's Frank en Guido. Zij draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80's, 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!!

Kunst voor Kids Schoorl

26 januari 2018

Tot 11 februari kan er worden gestemd

Dit jaar organiseert de vrijwilligersorganisatie Kunst voor Kids alweer voor de 20e keer het gratis toegankelijke evenement. Kunst voor Kids werd opgestart in de Oorsprong, maar vindt nu alweer een aantal jaren in Dorpscentrum De Blinkerd plaats.

Dichtersavond in Bergen

26 januari 2018

Waar en wanneer: Taverne woensdag 31 januari 20.00 uur

In de Taverne wordt op de laatste dag van de Poëzieweek, de eerste Bergense Poëzie Pub Quiz cq Bergense Dichtersavond gehouden. Het wordt een avond vol bijzondere Bergense gedichten.

Swingen met sixtiesband Lemongrass

19 januari 2018

Waar en wanner: De Blinkerd 28 januari van 16.00 – 18.00 uur

Swingend het nieuwe jaar in met live muziek van Lemongrass. Voor de één is dit jeugdsentiment, voor de ander kennismaken met de vrolijke muziek uit de jaren ’60 en ’70. De band speelt een smaakvolle mix van lekkere popsongs uit de sixties.

De Rabo Kids Run. Kinderen zijn altijd massaal aanwezig bij de Groet uit Schoorl Run

19 januari 2018

Waar en wanneer: De Blinkerd Schoorl, 11 februari a.s.

Na een winterslaap kun je even je benen strekken in de duinen en bossen van Schoorl, een van de mooiste gebieden van Nederland. Met 8.500 nationale en internationale hardlopers is de Groet uit Schoorl Run een geliefd evenement.

Kranenburgh Vocaal Ensemble zingt Poëzie

18 januari 2018

Wanneer: donderdag 1 februari om 20.00 uur

Op deze donderdag sluit het Kranenburgh Vocaal Ensemble deze Week van de Poëzie af met een interactieve uitvoering van haar eigen repertoire. Gedichten van o.a. Lucebert, Elly de Waard en Theo Olthuis, allen afkomstig uit de gemeente Bergen, zijn in de afgelopen jaren door Diny van den Akker op muziek gezet.

Jaarlijkse Simeon ten Holt-dag

19 januari 2018

Waar en wanneer: Kranenburgh zondag 28 januari vanaf 15:00 uur

Simeon ten Holt (1923-2012) componeerde zijn Canto Ostinato in Bergen, de plek waar hij een groot deel van zijn leven woonde en werkte. Hij wordt gerekend tot de belangrijkste internationale componisten van de twintigste eeuw.

Te Wapen! Muziek door J & F

19 januari 2018

Waar en wanneer: Het Wapen van Bergen, zondag 21 januari vanaf 15.00 uur

Na jaren grotendeels in Frankrijk te hebben doorgebracht, heeft Jos Min zich vorig jaar in Bergen gevestigd. Jos is, naast zijn normale werk en vele andere activiteiten, zo’n vijftig jaar actief als muzikant Hij is als gitarist begonnen in de folkmusic en speelde in later jaren mondharmonica in een sixtiesband en langdurig in een bluesband.

Programma Taverne aankomende week. Dijkshoorn, "Kolere wat een toffe kroeg"

19 januari 2018

Zaterdag 20 januari: Nico Dijkshoorn en The Hank Five

Nico Dijkshoorn doet opnieuw de Taverne aan voor een avond vol proza, poëzie en vooral lekkere live muziek, die vol overgave en overtuiging wordt gespeeld door zijn band The Hank Five. Nico komt op eigen verzoek weer in de Taverne optreden.

Aankondiging productie filmopera A Day in June

12 januari 2018

Met o.a. opnames in Bergen en Schoorl

In 2018 wordt de nieuwe korte filmopera A Day in June ontwikkeld. Deze geheel Noord-Hollandse productie is een combinatie van film, opera en beeldende kunst.

Binnenkort MamaCafé bij restaurant Loetje

Eerste editie op 17 januari van 10.00 tot 11.30 uur

Verloskundigenpraktijk Duin en Dijk kwam op het idee om een mama café op te starten, aangezien de verloskundigen van deze praktijk veel moeders treffen die net in de gemeente Bergen zijn komen wonen en behoefte hebben aan contact met andere (aanstaande ) moeders uit de omgeving.

Jazz-zangeres Susana Raya & Friends komen naar Bergen aan Zee

12 januari 2018

Waar en wanneer: Vredeskerkje, zondagmiddag 21 januari 15.00 uur

Raya heeft de afgelopen jaren een stijl ontwikkeld waarin stem en gitaar synchroon lijken te ademen. Als songwriter, klassiek gitarist, alom geprezen jazz singer en jazzgitarist met Spaanse roots, mixt ze betoverende songs waarbij ze het publiek onmiddellijk inpakt.

Lettertuin van Nico van Stralen in de tuin van Kranenburgh

12 januari 2018

Het werk bestaat uit 450 cijfers en letters, geplaatst op dunne stelen

De kunstenaar brengt deze grafische hulde in het kader van Kranenburghs kroonjaar: het museum viert in 2018 zijn 25-jarig bestaan met tal van bijzondere tentoonstellingen en activiteiten.

Programma Taverne aankomend weekend

Zaterdag 13 januari: Tribute to Nirvana. Onder leiding van David Aferiat wordt er op zaterdag 13 januari vanaf 21.00 uur een meedogenloze Nirvana Tribute neergezet. We kennen David van verschillende Tribute sessies, waaronder die van Thin Lizzy en de legendarische Metallicas.

Uitgelicht...

22 februari 2018

Gratis proeflesdag bij manege Poelenburgh

Op Zondag 4 maart is het weer zover!!! We nodigen iedereen die graag bij ons wil beginnen met paardrijden uit voor een gratis proefles!

Terug