Toetje ‘ Professeur’
Recept van foodblogger en Bergenaar Henk van den Berg
Gepubliceerd: 1 juli 2022
Dit toetje heb ik voor de eerste keer gegeten in Herk de Stad (B) toen ik in Leuven woonde, midden jaren tachtig van de vorige eeuw. Ik heb het nooit van mijn repertoire gehaald omdat het zo simpel en lekker is. Je zet na het diner de ingrediënten op tafel en laat je disgenoten het werk doen, as simple as that !
Wat hebben we nodig ?
Roomijs
Fijngemalen goede koffie
Slagroom (liefst zelf geklopt), spuitbus kan ook
IJskoude vodka
Eventueel verse aardbeien
Zet het ijs, de koffie, de slagroom en de vodka op tafel en laat ieder een paar bolletjes roomijs in een glas doen, iedereen aan tafel maakt dus het eigen toetje.
Strooi de koffie over het ijs en een scheut koude vodka erover, dan de slagroom en roer het geheel tot een gladde mousse.
Serveer er eventueel verse aardbeien bij.
Smullen maar!
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.