Deel

Thuisbezorgd krijgt serieuze concurrentie

Thuisbezorgd begint ‘monopolistische trekjes’ te vertonen

Thuisbezorgd krijgt serieuze concurrentie

Internationale miljardenbedrijven hebben hun pijlen gericht op de Nederlandse bezorgmarkt. Dat kan het einde betekenen van de hegemonie van Thuisbezorgd.

Thuisbezorgd krijgt serieuze concurrentie
Deliveroo uit Engeland, Foodora uit Duitsland en UberEats uit Amerika zetten in Nederland vol in op restaurants die met eigen bezorgers werken om zo Thuisbezorgd naar de kroon te kunnen steken. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen in de markt. De buitenlandse spelers zouden te weinig verdienen met hun eigen bezorgers.

Anders dan de kleinschalige, lokale initiatieven hebben de grote bezorgbedrijven het kapitaal en de technologie in huis om Thuisbezorgd echt te laten zweten. Volgens één marktpartij, die tegenover de krant anoniem wil blijven, is concurrentie welkom omdat Thuisbezorgd ‘monopolistische trekjes’ begint te vertonen.

Takeaway wil nummer 1 worden
Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, heeft ondertussen ook grote plannen: nummer 1 worden van Europa. In een interview met Snackkoerier, dat binnenkort verschijnt, licht oprichter en directeur Jitse Groen die ambitie toe. ‘Dat we de nummer 1 willen worden, is niet zo gek. Als we dat niet zijn, worden we verslagen door een Britse of een Duitse concurrent en kan ik het kantoor hier wel sluiten. We willen een sterk internationaal bedrijf zijn, want ik weet dat bedrijven die niet sterk genoeg zijn, overgenomen worden of verdwijnen.’
Bakken marketinggeld
Volgens Groen is Takeaway nog maar net begonnen. ‘De markt ligt wagenwijd open. Van alle mensen die eten bestellen, doet twee derde dat nog via de telefoon. Wij gaan proberen mensen te verleiden om via onze site te bestellen. Daar geven we enorme bakken marketinggeld aan uit. Wij willen groter worden in continentaal Noordwest-Europa. Daar wonen 140 miljoen mensen. Van hen heeft 8 procent het afgelopen jaar via ons besteld. Dat moet richting 70 procent.’

Bron: www.snackkoerier.nl

 

Meer 'Horeca':

Rondje horeca... 27

19 juli 2019

Zomer

Tot nu toe liet de zomer het wat mij betreft nog wel een beetje afweten. Maar tja… zo fijn als de zomer vorig jaar was, is natuurlijk wel heel uniek te noemen.

Even een dagje... weekendje buiten Bergen?

12 juli 2019

Hier vind je de top 100 van de fijnste terrasjes in Nederland

De Terras Top 100 2019 is bekend. Honderd terrassen hebben twee rondes van anonieme vakjurybezoeken...

Rondje horeca... 26

12 juli 2019

Vakantie ervaringen in de horeca

Dit jaar ging mijn reis naar de Cycladen in Griekenland. Ik kan het u aanbevelen, althans… een aantal eilanden van deze groep.

Hoe technologie de komende jaren de horeca gaat beïnvloeden

12 juli 2019

David Maartense blogt over technologische ontwikkelingen die ook in de horeca een rol zullen gaan spelen

Onlangs was ik op een congres waar werd verteld dat Uber de mogelijkheid heeft om de prijs van een taxirit aan te passen aan de hand van...

Rondje horeca… 25

21 juni 2019

Lekker weekend voor de boeg

En met lekker bedoel ik dan ook echt letterlijk lekker, want Heerlijk Bergen op Wielen gaat vandaag vrijdag de 21ste van start...

Bergen aan Zee krijgt een heus visrestaurant, genaamd: Fisher’s

21 juni 2019

Vanuit het schip ligt de vis binnen twee dagen op je bord

Een betere plek voor een visrestaurant in Bergen aan Zee is nauwelijks denkbaar, namelijk boven het Zeeaquarium en met uitzicht op de Noordzee.

Grandioos jubileumfeest ter ere van 'Mister Pilaren' Ad Besseling

21 juni 2019

Alleen als je 50 jaar in de (Bergene)horeca zit… krijg je een originele Flessenpost

Afgelopen maandag bezochten vele honderden (bekende) Bergenaren én bekende Nederlanders de jubileumreceptie...

Rondje horeca… 24

14 juni 2019

De Pilaren en 50 jaar Ad Besseling

Aankomende week viert Ad Besseling zijn 50ste werkzame jaar bij het Huis met de Pilaren, bijgenaamd… de huiskamer van Bergen. Als 17-jarige jongen...

Advertorial: De oplossing voor het tekort aan horecamedewerkers is hier!

Fabio, één van de horecatoppers uit Italië, aan het werk in Utrecht.

De economie groeit en dat is goed nieuws voor de horeca. Mensen gaan vaker de deur uit om culinair te genieten of te verblijven in een hotel.

Oester Happy Hours weer terug bij Bistronomie 't Parkje

14 juni 2019

Vanaf nu weer elke vrijdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

Heerlijke bistronomische oesters happen op het verwarmde terras.

Rondje horeca… 23

7 juni 2019

Genieten en daar... kan ik me ook op verheugen

Afgelopen donderdag was ik te gast (met aangename tafelgenoten) bij paviljoen Noord in Bergen aan Zee. Er was een Champagne proeverij...

Jaarlijkse Nieuwe Haring Party bij Eetcafé de Lamoraal

7 juni 2019

Wanneer: woensdag 12 juni a.s

Op woensdag 12 juni a.s. vanaf 17.00 uur zullen de schalen met nieuwe haring en bijbehorende spiritualiën...

Toerisme zorgt voor impuls, maar tekort personeel drukt winstgroei horeca

7 juni 2019

De horeca heeft in 2018 opnieuw groei van de winst laten zien

De horeca heeft in 2018 opnieuw groei van de winst laten zien, maar deze nam met 11% wel duidelijk af ten opzichte van de 20% in het voorgaande jaar.

Rondje horeca… 22

31 mei 2019

Wat zijn we toch rijk bedeeld in Bergen

Ik roep wel eens gekscherend dat een flessenpost uit Warmenhuizen waarschijnlijk maar vier keer per jaar hoeft uit te komen...

Landal GreenParks krijgt nieuw park: Landal Berger Duinen

31 mei 2019

72 luxe recreatiewoningen

Landal GreenParks krijgt er een vakantiepark bij in de Noord-Hollandse duinstreek tussen de dorpen Bergen en Schoorl.

Kan de Bergense horeca wat van Castricum leren?

31 mei 2019

Lang leven de zij-instromers...

Het geldt voor veel zaken in het leven: met de juiste papieren kom je een eind, maar met het juiste karakter kom je nog veel verder.

Het Zeeuwse mosselseizoen extra vroeg dit jaar

24 mei 2019

Normaal is de start rond eind juni

Deze week is het seizoen van de Zeeuwse mosselen begonnen, extra vroeg dit jaar.

Welke cocktails en mixdrankjes zijn deze zomer populair?

24 mei 2019

Top-5 cocktails en top-3 mixdrankjes

Dat cocktails zo populair zijn in de zomer is geen verrassing als we kijken naar de top-5. Daarin staat de Mojito namelijk met stip bovenaan...

Rondje horeca…21

24 mei 2019

Walking dinner bij VV Bergen

Op uitnodiging van voorzitter Henk Borst was ik aanwezig bij een business-meeting bij onze lokale voetbalclub VV Bergen.

Rondje horeca… 20

17 mei 2019

Een ultieme verwen avond/nacht in eigen dorp (met sfeerfoto's)

Omdat ik besloten had om voor de gedrukte zomereditie van de Flessenpost een artikel over het prachtige Villa Kranenbergh op de Ruïnelaan te schrijven

Advertorial: Wat voor opleiding zoek je?

17 mei 2019

Wil jij je verder ontwikkelen in de horeca of je omscholen tot een functie in de horeca?

Klaar met de middelbare school en op zoek naar een mbo- of hbo-horecaopleiding in jouw omgeving of wil je...

Forse stijging toeristenbelasting: ‘tot hoogste van Europa’

17 mei 2019

Veel gemeenten gebruiken de opslag voor de hotel- of pensionrekening inmiddels ongegeneerd als melkkoe

De toeristenbelasting in Nederlandse gemeenten behoort inmiddels tot de hoogste van Europa.

Rondje horeca...19

10 mei 2019

In de hemel is geen bier… dus op zondag 26 mei drinken we het hier

Twaalf verschillende horecagelegenheden in Bergen doen dit jaar mee aan de vijfde Bokkentocht. Niet alleen heerlijke voorjaarsbieren, maar ook iedere keer een fijn begeleidend hapje.

Advertorial: Niet alleen leuk voor moeders, maar... ook voor de kinderen

3 mei 2019

Moederdag bij de Batavier

Wij van Restaurant Cunst© zijn zeer vereerd om een overheerlijk Moederdag high tea-buffet te mogen serveren in de nostalgische speeltuin “De Batavier”.

Lustrumeditie Bergense Bokkentocht

3 mei 2019

Twaalf verschillende horecagelegenheden doen mee op zondag 26 mei

Voor de vijfde keer kan iedereen tijdens de Bergense Bokkentocht genieten van heerlijke bieren en culinaire hapjes!

Ideetje voor Bergense restaurants?

3 mei 2019

Smartphone-vrij dineren dankzij slim tafelkleed

Ralf Lambie heeft een naar eigen zeggen ‘sociaal tafelkleed’ ontworpen, genaamd ‘Samen’.

Zondag 12 mei is het weer Moederdag!

3 mei 2019

Hoogste tijd om mams weer eens lekker te verwennen

Ga jij ook gezellig met je moeder, schoonmoeder, bonusmoeder en/of oma lekker highteaën bij een...

Rondje horeca...18

3 mei 2019

Bij steeds meer restaurants in Bergen tref je Dutch Cuisine aan

Maar wat is dat nu eigenlijk precies, Dutch Cuisine?

Deze drankjes zijn 'hot' deze zomer

26 april 2019

Hieronder een greep uit het aanbod

Het ijstheemerk Fuze Tea kent bijzondere fusionsmaken zoals Green Tea Mango Kamille én Black Tea Peach Hibiscus.

Rondje horeca...17

26 april 2019

Opening hernieuwde NERO aanstaande

Afgelopen week werd bekend dat na afwachting van alle benodigde vergunningen en een stevige verbouwing de zaak vanaf 8 mei zijn deuren weer opent voor de gasten.

Carrière in de horeca? Do’s & Don’ts

26 april 2019

Ambieer jij een carrière in de horeca? Gefeliciteerd!

Er zijn in deze branche genoeg kansen om jouw stage of droombaan te vinden. Online en via social media vind je diverse werkgevers die...

Voordat het festivalseizoen begint, slaan brandwondencentra alarm

19 april 2019

Partydrug lachgas eist slachtoffers

Afgelopen weken zijn veertien slachtoffers met ernstig bevriezingsletsel opgenomen in brandwondencentra na ongevallen met partydrug lachgas.

Rondje horeca...16

19 april 2019

Het grote zomerse genieten kan weer beginnen

Alle terrassen in Bergen en Bergen aan Zee zijn weer opgepoetst voor de aankomende zonnige paasdagen en ook alle strandpaviljoens

Er kan weer gestemd worden voor de Publieksprijs van de Terras Top-100

19 april 2019

Degene die de meeste stemmen binnenhaalt, wint uiteindelijk de Publieksprijs

Er kan weer gestemd worden voor de Publieksprijs van de Terras Top-100. De stembus is dit jaar extra vroeg opengegaan...

Terug