Stormloop op zestien nieuwe huurhuizen in Schoorl

1300 aanmeldingen

Stormloop op zestien nieuwe huurhuizen in Schoorl

De kans om een van de zestien nieuwe sociale huurwoningen in Schoorl te bemachtigen, is bijna hetzelfde als het winnen van de loterij. Meer dan 1300 mensen hebben zich aangemeld voor het nieuwbouwproject Oosterkim, op het terrein van de voormalige school aan de Bovenweg. “Zoveel reacties zijn geen uitzondering meer”, zegt de woningcorporatie.
Het gemiddelde aantal reacties op een woningadvertentie is 229. Toch zijn de ruim 1300 reacties op het Oosterkimproject niet zo gek, zegt een woordvoerder van woningcorporatie Kennemer Wonen. “Dat er zo’n grote vraag is, benadrukt dat er meer betaalbare sociale huurwoningen nodig zijn”, vertelt hij. “Helaas zijn grote aantallen reacties op een woning geen uitzondering meer. We merken dat het aantal reacties op nieuwbouwprojecten vele malen hoger ligt.”

Volgens Kennemer Wonen is het aantal reacties bijvoorbeeld vergelijkbaar met de nieuwbouwwoningen in Duin & Bosch in Castricum die binnenkort worden opgeleverd.
Omdat het maar zestien woningen zijn, zullen veel woningzoekenden teleurgesteld moeten worden. Maar hoe lang is de wachtlijst voor de sociale huursector?

Schoorl maakt deel uit van de SVNK-regio die bestaat uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. “In deze regio zijn ruim 19.000 actief woningzoekenden en is de wachttijd gemiddelde 8,8 jaar”, laat de woordvoerder weten. Een actief woningzoekende is iemand die het afgelopen jaar minstens een keer heeft gereageerd op een woningadvertentie.

Bron: NHnieuws.nl