Deel

advertentie

Stoptober: samen stoppen met roken!

De negende editie van Stoptober komt eraan...

Stoptober: samen stoppen met roken!

De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt. GGD Hollands Noorden ondersteunt de landelijke campagne en roept rokers in de regio Noord-Holland-Noord op om ook mee te doen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. Meer dan 400.000 mensen deden de afgelopen jaren mee, en bewezen hiermee dat Stoptober werkt. Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat er op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari. Voor deze editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan en meedoen aan dit Nationaal Stopmoment. Onder hen ook diverse bekende Nederlanders. Dit jaar zijn dat zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan.

Meedoen aan Stoptober
Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Vanaf 2 september begint de landelijke campagne van Stoptober en vanaf 1 oktober begint de 28 dagen niet roken reis. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Vanaf 2 september kan iedereen zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptoberapp downloaden.

De Stopcast
Dit jaar is er voor het eerst een podcastserie te beluisteren met leuke en interessante gesprekken die stoppers kunnen inspireren en helpen. In de podcast horen we het verhaal van stoppers van voorgaande jaren. De bekende ambassadeurs van dit jaar komen aan het woord en er wordt gesproken met onder andere longarts Wanda de Kanter, verslavingsarts Robert van der Graaf en staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen. De podcast is te beluisteren op stoptober.nl en via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.

De Stoptobercamper rijdt door heel Nederland. Deskundigen geven informatie over het stoppen met roken en over Stoptober. De camper komt ook naar onze regio. Op zaterdag 17 september is de camper van 10.00 uur tot 12.00 uur aanwezig op de Gedempte Turfhaven in Hoorn. Daarna zal de camper tussen 13.30 uur en 15.30 uur bij het Winkelcentrum Koperwiekplein in Enkhuizen staan. Op beide locaties zijn deskundigen aanwezig om met de inwoners in gesprek te gaan. Heeft u een vraag over stoppen met roken? Kom even langs voor een gesprek!

Speciaal aanbod voor bedrijven
Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op www.bedrijven.stoptober.nl meer informatie vinden en aanvullende trainingen aanvragen.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Dans event bij Bergen

2 juni 2023

Wanneer: zaterdag 29 juli om 13:00 uur en 15:00 bij het PWN-bezoekerscentrum de Schaapskooi

Hey Bergense dans- en kunstliefhebbers! Zet je schrap voor een danservaring die je niet snel zult vergeten...

Zet je schrap voor een danservaring die je niet snel zult vergeten…

2 juni 2023

Waar en wanneer: Schaapskooi op zaterdag 29 juli

Op deze zaterdag om 13:00 uur en 15:00 uur vindt er een dansvoorstelling plaats bij het PWN-bezoekerscentrum de Schaapskooi.

Modeltekenen en sculpturen met klei

2 juni 2023

Wanneer: 6 juni van 09:30-12:00 uur bij Tha Banque, Plein 29 Bergen

Iedereen kan meedoen! Doe mee en speel met de vormen in 2d of 3d...

Concert en workshop met Avi Adir

2 juni 2023

Avi is een inspiratie voor velen, hij woont in Goa, India

Op 3 juni komt Avi Adir naar Bergen voor een 'free your authentic voice'-workshop en in de avond een concert met aansluitend een after-party jamsessie.

Reis door het Nederlands: Arabisch uit de polder

2 juni 2023

Wanneer: zondag 18 juni, Vredeskerkje in Bergen aan Zee

Laat je tijdens de derde editie van ‘Reis door het Nederlands’ betoveren door het Arabisch uit de polder van Tunesische dichteres Lamia Makaddam en Irakese dichter en kunstenaar Mowaffk Al-Sawad...

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee

2 juni 2023

Wanneer: woensdagavond 7 juni vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee

De route gaat langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp. We vertellen iets over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur in het grensgebied kalkarm-kalkrijke duinen.

Dit weekend in de Taverne: o.a. vrijdag 2 juni Thank God It’s Steef!

2 juni 2023

Op zondag 4 juni Taverne Live: Plum Green (Nieuw-Zeeland) (foto)

DJ Steef draait de lekkerste disco, funk, big beats en hiphop en alles wat verder dansbaar is met hart en ziel. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en soepel beweegt. Djensen!!!

Herdenking bij het voormalige concentratiekamp Schoorl

2 juni 2023

Op donderdag 8 juni 2023 om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats

Dit gebeurt bij het monument dat op initiatief van de Stichting Vriendenkring Mauthausen in 1991 is opgericht ter nagedachtenis aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog vanuit dit kamp zijn gedeporteerd naar onder meer het concentratiekamp Mauthausen.

Programma 30 jaar Historische Vereniging Bergen NH

2 juni 2023

Waar oude en nieuwe tijden samenkomen...

Petrus en Pauluskerk, zaterdag 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor in de agenda: Schoorlse Kunsten vindt plaats van 22 tot en met 25 juni

2 juni 2023

Schoorlse Kunsten (SchoK) viert 27 jaar artistieke bloei in Schoorl

Stichting Schoorlse Kunsten (SchoK) is verheugd voor de 27e keer hun kunstbiënnale aan te kondigen, dat plaatsvindt in het pittoreske kustplaatsje Schoorl, op de meest uiteenlopende unieke locaties.

Dit weekend in de Taverne: o.a. Thank God It’s Friday met DJ’s Frank en Guido

26 mei 2023

Op zondag 28 mei Taverne Live: Upstream (foto)

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!

Meidenmarkt in Schoorl

26 mei 2023

Waar en wanneer: Klimduin op tweede pinksterdag

Het dorp Schoorl is al zeker duizend jaar oud. Rond het jaar 1000 stond het bekend als Scoronlo. In de veertiende eeuw veranderde de naam in Scorle en aan het eind van de zeventiende eeuw werd het Schoorel genoemd dat langzaam werd verbasterd tot het huidige Schoorl.

Natuurbelevingsconcert met aansluitend een stiltewandeling

26 mei 2023

Waar: Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer

Violiste Martine Nijenhuis verzorgt op maandag 5 juni in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer een natuurbelevingsconcert. Aansluitend kunt u met een gids een stiltewandeling maken.

Portugese muziek in Vredeskerkje ‘Beyond Lisboa’

26 mei 2023

Wanneer: donderdag 1 juni om 20.00 uur

Op deze donderdag ademt het Vredeskerkje Portugal. De fado uit het land zelf natuurlijk én de muziek uit landen die vroeger tot het Portugese ‘Gemene Best’ hoorden, zoals Brazilië, Kaapverdië, Angola.

Cees Oud en Marit Verwer in Hoeve Overslot

26 mei 2023

Waar: Egmond aan den Hoef

Op zondagmiddag 28 mei spelen Cees Oud en Marit Verwer in Hoeve Overslot. Marit zingt de Franse chansons met passie en Cees begeleidt haar op virtuoze wijze op de accordeon.

Historische Vereniging Bergen bestaat 30 jaar!

26 mei 2023

Tentoonstelling en groots festijn op 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur in de Petrus en Pauluskerk

De Historische Vereniging Bergen NH (HVB) is een zeer actieve, enthousiaste vereniging die door middel van veel activiteiten de bewoners, toeristen maar vooral ook de kinderen van Bergen kennis laat maken met het cultureel erfgoed van Bergen. De HVB bestaat op 10 juni 2023 30 jaar.

Dit valt er aankomend weekend te beleven in de Taverne

19 mei 2023

Met onder andere zondag 21 mei Taverne Live: Erwin van Ligten Band met Ton Dijkman (foto)

Vrijdag 19 mei Freaky Friday: DJ's Michael & Salinas.

Opening Cycle_ Re-A met Body Paint Lily, model, cello en contrabas

19 mei 2023

Waar: bij Art Gallery Tha Banque op Plein 29 in Bergen

Art Gallery Tha Banque heet u welkom op zaterdag 20 mei van 17:00-19:00 uur bij de 1/3 opening van de Expositie ‘Cycle_Re-A' of wel Earthly delights met cello Karen Opstelten, contrabas Cor, Body Paint Lily en een prachtig model dat beginnend met klassieke klanken (Bach) zal uitwaaieren in een prachtige improvisatie waarbij Lily haar model zal omtoveren tot aardige aardbewoner...

Hello World! Duet voor piano en natuur

19 mei 2023

Waar en wanneer: Vredeskerkje Bergen aan Zee op 2 en 3 juni om 20:30 uur

Pianist en performancekunstenaar Marnix van de Poll heeft een fascinatie voor de natuur. In zijn muziek en performances zoekt hij verbinding tussen mens en natuur, mens en mens, mens en kunst...

Mike Fentross speelt in de Dorpskerk Schoorl

19 mei 2023

Wanneer: zaterdag 17 juni 20.00 uur

Het bestuur van de Stichting Bachcantate Bergen is bijzonder verheugd te kunnen aankondigen dat de sinds kort in Alkmaar wonende luitist en dirigent Mike Fentross op zaterdag 17 juni , 20.00 uur, een lezing met muzikale omlijsting komt geven in de Dorpskerk aan de Duinweg 5 te Schoorl.

Woodlands Festival is terug (filmpje)

19 mei 2023

Het festival vindt plaats op 27 mei 2023 van 13.00 tot 23.00 uur

Dit jaar kunnen festivalgangers genieten van drie verschillende stages met verschillende muziekgenres en divers rand-entertainment.

Badeentjes race in de lagune in Camperduin

19 mei 2023

Wanneer: op 27 mei laten 'De Jongens' 6000 badeendjes los in de lagune van Camperduin voor een goed doel

De Jongens organiseren samen met de Lions uit Schoorl een badeendjesrace en willen zo veel mogelijk geld inzamelen voor een nieuw speeltoestel op het speelplein van de basisscholen van Schoorl en Groet.

Evenement Historisch Vervoer

19 mei 2023

Waar en wanneer: Kogendijk op zondag 4 juni a.s.

Op deze zondag wordt het tweejaarlijks evenement “Oldtimer-/Stoomfestival Bergen” weer gehouden op het terrein Kogendijk 105.

Evenementen Buitencentrum Schoorlse Duinen

19 mei 2023

Met onder andere zaterdag 27 mei 'Op zoek naar de zandhagedis'

Zondag 21 mei Buitendag Schoorlse Duinen, Thema “Overleven”. Ga elke derde zondag van de maand op expeditie met het hele gezin in de Schoorlse Duinen. Tijdens deze educatieve en actieve ochtend of middag ontdekken kinderen met hun ouders de natuur.

Leef Theater zet Kras op de planken

19 mei 2023

De cast is compleet, de repetities zijn in volle gang en de zin zit er goed in

Het Bergense gezelschap Leef Theater presenteert in juni, als een van de eerste amateurgezelschappen die het aandurven, het stuk Kras van Judith Herzberg.

Huiskamerconcert

19 mei 2023

Wanneer: zaterdag 20 mei 2023 om 20.00 uur

Maarten Regtien speelt totaal vrije improvisaties in de traditie van Keith Jarrett, en in Nederland is hij hiermee de enige pianist die dat doet.

Advertorial: Zaalverhuur Bergen is Open for Business

19 mei 2023

De ruimte kan ook gereserveerd worden om cursussen, trainingen, presentaties en recepties te geven...

De vergaderlocatie van het Bij de Les Studiecentrum in Bergen (NH), op een kilometer afstand van het dorpscentrum, is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar en u kunt op de parallelweg van de Van Blaaderenweg gratis parkeren.

Walking handbal in Bergen

19 mei 2023

De naam zegt het al, je mag niet rennen, alleen maar snelwandelen

Het spel wordt gespeeld op een klein veld, met kleine doeltjes waar wel een keeper op doel staat. Er wordt gespeeld met vijf mensen in het veld.

Boekpresentatie Kabouter aan zee

19 mei 2023

Waar en wanneer: Buitencentrum Schoorlse Duinen op zondag 11 juni om 12.00 uur

Op deze zondag is de feestelijke presentatie van het kinderboek Kabouter aan zee in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Marieke Schatteleijn, enthousiaste boswachter, auteur en mede-tv-presentator van Binnenstebuiten...

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag

19 mei 2023

Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen voor één dag gezamenlijk open

Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Kom naar de BuurtBand!

12 mei 2023

De BuurtBand is een muziekproject waar iedereen uit Bergen aan kan meedoen...

Magentazorg, locatie Haemstede gaat iets nieuws beginnen in Bergen! Het succesvolle landelijke project de BuurtBand, een initiatief van Fort van de Verbeelding, gaat nu ook in Bergen van start.

Loop je mee langs de vloedlijn?

12 mei 2023

Misschien vinden we wel zwangere garnalen, platte vissen en knippende krabben...

Zondag 21 mei gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN-gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken.

Kunstmarkt op de Heereweg in Schoorl

12 mei 2023

Wanneer: donderdag 18 mei 2023 Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag is de eerste editie van een nieuwe kunstmarkt, in het bruisende hart van het prachtige duindorp Schoorl .

Partij Ons Dorp
close-link
Terug