Stopt Bergense kinderboerderij De Ark?!

Wat een verdrietig nieuws... Of is er nog een kans?

Stopt Bergense kinderboerderij De Ark?!

Na ruim 30 jaar gaat onze kinderboerderij stoppen. Het is niet dat we dit graag willen doen, maar meer noodgedwongen en er geen andere keuze is.

Veel van onze vrijwilligers gaan na zoveel jaar met dubbel pensioen. Onze veteranen hebben zich jarenlang ingezet voor dit mooie initiatief. Sommige al meer dan 15 jaar.
Het doel was de kinderen van de Mytylschool en de kinderen van De Blauwe Reiger (Esdégé-Reigersdaal) een fijne dagbesteding te bieden.
Helaas is de Mytylschool verhuisd naar Heerhugowaard.
De kinderen van De Blauwe Reiger kunnen alleen in het weekend komen op de boerderij mits ze niet naar huis gaan ofwel met hun ouders wat leuks gaan doen.

Het betekent dat onze vrijwilligers het doel waarvoor de boerderij is opgezet niet meer zien. Onze oudste vrijwilligers hebben nu dan ook gekozen om ermee te stoppen. We zijn nog met een klein clubje aan vrijwilligers die zeven dagen in de week onze boerderij bestieren. Dit clubje wordt helaas steeds dunner.
Om nieuwe vrijwilligers aan te trekken, is erg moeilijk nu het doel voor de kinderen er niet meer is.
Dan komt de vraag: waar doen we het nog voor? Na lang wikken en wegen hebben we besloten er mee te stoppen.

Esdégé-Reigersdaal is aan het onderzoeken hoe zij de boerderij kunnen laten doorstarten als dagbestedingslocatie. Dit neemt even tijd in beslag, maar ze willen wel erg graag doorgaan met dit initiatief. Hiervoor moet er iemand zijn die er weer een goed project van kan maken. Dus een beheerder, die er fulltime mee bezig kan zijn. Zorgen dat er weer meer dieren komen, zorgen dat de stallijst op orde is, vaccinaties voor de dieren zal verzorgen, voeren en voer bestellen, het land op orde is etc.

Inmiddels zijn er een aantal dieren overleden die er ook al zolang rondliepen. Nu hebben we alleen nog de herten en onze varkens Guus en haar kind Robin.
We zijn naarstig op zoek naar een onderkomen voor deze twee lieve varkens die nog zeker een paar jaar kunnen rondscharrelen. Maar waar? Of kunnen we misschien toch de dieren behouden die er nu nog zijn?
Wil jij ons helpen om een mooi laatste onderkomen te zoeken voor onze varkens? Laat het ons dan weten. Maar mocht je denken, ik wil dit initiatief voortzetten en opnieuw opbouwen, dan kunnen de herten en varkens blijven.
Voor meer informatie over hoe wij dan deze mooie stichting kunnen overdragen, laat het mij weten. Wij vinden het echt verschrikkelijk zonde als dit zou moeten stoppen.

Bedankt namens alle vrijwilligers van Stichting kinderboerderij De Ark

06-52695960
[email protected]