‘Stoere gast’ op scooter wordt door politie achtervolgd en komt ten val…

De scooter van de Alkmaarder, die niet bepaald aan de regels voldeed, wordt vernietigd

Afgelopen maandag rond 20:15 uur wisten alerte agenten een opgevoerde scooterrijder te stoppen, die vervolgens niet alleen met een reeks bonnen, maar ook zonder rijbewijs en zijn geliefde tweewieler achterbleef.

De politiewoordvoerder onthulde: “Bij de Taverne in Bergen hoorden we een bromfiets met een diep, zwaar geluid. De bestuurder keerde onmiddellijk toen hij ons opmerkte en gaf plankgas. Via de Breelaan belandde hij op het parkeerterrein van het Binnenhof, waar hij zichzelf vastreed en ten val kwam.”
Hoewel de val mogelijk werd veroorzaakt door een aanraking met de achtervolgende politieauto, concludeerde onderzoek door motorrijder Emiel dat de scooterrijder zijn eigen val aan gladheid te wijten had: “Zijn kans was beter geweest zonder die gladde achterband.” Hoewel het motief voor de vlucht onbekend is, wijzen overtredingen als een lawaaiige scooter, defecte lichten, een gladde band en een te hoge snelheid voldoende op mogelijke redenen.

De scooter, die niet bepaald aan de regels voldeed, wordt vernietigd. Bovendien is het rijbewijs van de 19-jarige Alkmaarder ingetrokken vanwege gevaarlijk rijgedrag. Een ‘educatieve maatregel’ zou nog kunnen volgen.