Stichting Ruïnekerk ontvangt € 10.000 donatie

Kerstmarkt 2023 te Bergen, een groot succes voor het goede doel...

Stichting Ruïnekerk ontvangt € 10.000 donatie

De jaarlijkse kerstmarkt in Bergen, georganiseerd door de Rotary Club Bergen, heeft in december 2023 voor een heel mooie opbrengst gezorgd waarmee de Rotary Bergen met veel plezier lokale initiatieven ondersteunt. “Met trots kunnen we zeggen dat het kerstmarktweekend 2023 een totaalbedrag van 30.000 euro heeft opgeleverd, bestemd voor het goede doel”, zegt Erik Schneider, voorzitter van de goede doelen commissie van de Rotary Club Bergen. Afgelopen week reikte hij twee cheques uit aan de stichtingen Ruïnekerk en Familiehuis Noordwest.

Rotary Club Bergen steunt het Familiehuis Noordwest met € 15.000
Erik Schneider kondigde verheugd aan dat 15.000 euro is toegekend aan het Familiehuis bij het Noordwestziekenhuis te Alkmaar. Dit huis biedt onderdak aan mensen die ver van huis zijn voor medische behandelingen, alsook aan hun families. Het is een essentiële voorziening waar mensen kunnen overnachten en elkaar kunnen ondersteunen in moeilijke tijden. “Wij zijn heel blij met deze donatie. Het helpt ons enorm, onder meer om te voldoen aan duurzaamheidseisen van deze tijd”, zegt Jorianne de Nie, voorzitter van Stichting Familiehuis Noordwest.

Stichting Ruïnekerk ontvangt €10.000 donatie
Daarnaast is 10.000 euro gedoneerd aan de Stichting Ruïnekerk te Bergen. “Dit bedrag zal worden gebruikt voor de instandhouding en het onderhoud van dit historische gebouw, dat een belangrijk cultureel erfgoed vormt voor onze gemeenschap”, zegt Jan van den Akker, voorzitter van de stichting.

Erik Schneider benadrukte dat het resterende bedrag van 5000 euro bestemd is voor ondersteuning van kleinere lokale initiatieven.

Rotary Bergen – Kerstmarkt 2024
De Rotary Club Bergen bedankt alle bezoekers, sponsoren en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van het kerstmarktweekend in 2023. Ook dit keer werd de kerstmarkt op zondag gecombineerd met de kerstproeverij op de zaterdagavond ervoor. “Samen met alle betrokkenen dragen wij met dit weekend bij aan het tastbaar mooier maken van onze regio en gemeenschap”, aldus vice-voorzitter van de club, Peter van Peski. “We kijken uit naar de volgende kerstmarkt, die wij ook dit jaar weer willen organiseren. Ook dan weer hopen we op een gezellig weekend en een mooie opbrengst voor goede doelen in de regio.”

Voor meer informatie over meedoen aan de kerstmarkt met een kraampje of als sponsor, kunt u contact opnemen met: Rotary Club te Bergen, e-mail: [email protected].