Deel

Ster restaurant Merlet wederom in de prijzen bij 'Proefschrift'

9.2 voor gerechten die uitblinken in design, evenwicht en finesse

Ster restaurant Merlet wederom in de prijzen bij 'Proefschrift'

Keuken en interieur van Merlet zijn begin 2019 prachtig vernieuwd. De uitstraling is van klassiek naar internationaal en trendy gegaan, de zaak ziet er ruimer uit en tegelijk zijn sfeer en warmte volledig intact gebleven.

Een stap voorwaarts die gelijk opgaat met de vorderingen van chef Jonathan Zandbergen. Zijn creatieve, evenwichtige gerechten zijn plaatjes qua design en elegant en fijn van samenstelling. Je proeft dat alle ingrediënten zeer zorgvuldig geselecteerd zijn, de smaken zijn prachtig op elkaar afgestemd en elk gerecht, zelfs de kleinste amuse, klopt in elk detail. We waren vorig jaar al zeer enthousiast over de prestaties van deze chef, maar hij heeft er de afgelopen tijd nog een schepje bovenop gedaan.

De wijnadviezen van Stefan Wierda zijn al jaren van hoog niveau. Deze topper weet waarover hij praat en schakelt binnen een arrangement soepel over van contrast naar harmonie en van klassiek naar avontuurlijk en vice versa, al naar gelang wat het menu verrijkt én wat de voorkeuren zijn van zijn gasten. Een wijnkenner en -liefhebber met een vlotte, ter zake doende babbel, een plezier om naar te luisteren. Het team van de bediening is uitstekend op zijn taken berekend en is goed op de hoogte wat het menu inhoudt. De service is vlot, to the point en bijzonder attent. Gezien het gebodene hanteert men een prima prijsbeleid. Je krijgt hier echt waar voor je geld. Een 9,2 dus.

Klik hier voor meer info.

Meer 'Culinaire hoogstandjes':

Kijken, ruiken en proeven... is genieten (Filmpje)

24 januari 2020

Chefkok Jeroen Klepper van Hemingway’s. Hollands wild met o.a. truffel op 30 januari

Magische documentaire over de zwarte truffel. De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chef-kok.

Winters... simpel te bereiden én heel smakelijk

24 januari 2020

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Bloemkool ovenschotel met gehakt, het heeft even geduurd voor ik het recept voor deze ovenschotel precies zo had als ik in mijn hoofd bedacht had.

Amusetour Bergen in aantocht

17 januari 2020

15 maart a.s. van 12.00 t/m 17.00 uur

De Amusetour Bergen komt er weer aan! Afgelopen jaar uitverkocht, op is echt op.

Feeling blue?! Niet getreurd...

Kom gezellig eten en drinken met (nieuwe) vrienden op vrijdag 17 januari 18.00 uur

Volgens de geleerden is dit de meest deprimerende week van het jaar. Dus gaan we er bij restaurant Sluispolder een gezellige Blue Friday van maken...

Winterkost... Bruinebonensoep

10 januari 2020

Iedere familie lijkt wel een ‘eigen’ recept voor bruine bonensoep te hebben

Het is dan ook bij uitstek een gerecht om een heel grote pan vol van te maken en vervolgens met z’n allen op te eten.

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

10 januari 2020

Na de feestdagen in de aanbieding bij AH

Ontbijtkoek, appelstroop en bier zijn de geheime ingrediënten van konijn op z'n Limburgs.

Start het nieuwe jaar met een feestelijke lunch bij Merlet

3 januari 2020

En... drink je eigen favoriete wijn

Op zondag 19 januari serveren ze bij Merlet een feestelijke 5-gangenlunch waarbij u zelf de wijn meeneemt.

Als het kouder wordt, gaan we aan de stoofpot

3 januari 2020

Wel eens aan de bekende Franse pot-au-feu gedacht?

De behoefte aan stoofpot is groot, al helemaal nu de winter is begonnen. De Fransen weten daar wel raad mee.

Een culinaire jaarwisseling bij blooming

20 december 2019

Foodmarket van blooming op oudejaarsdag

Op oudejaarsavond viert blooming de jaarwisseling in de vorm van de blooming Foodmarket. Dit doen we samen met al onze gasten...

Culinair Bergen in de media: Smaakvol Noord-Holland

20 december 2019

Hemingway's Beach & Noorderlicht

Op het strand van Bergen aan Zee staat strandpaviljoen Hemingway's Beach restaurant en even verderop staat ‘s zomers...

Oesters en champagne, de combinatie die tijdens de feestdagen misschien nog wel net even lekkerder is

20 december 2019

Met een klein beetje extra inspanning maak jij thuis de blits...

...zeker met deze recepten van Marja Reitsma van Reitsma Seafood. Uiteraard vertelt ze ook wat je daarbij dan drinkt.

Op zoek naar een bijzondere culinaire ervaring tijdens de kerstdagen...

20 december 2019

DP Arkenbout geniet landelijke bekendheid door de vele publicaties in vaktijdschriften als de ‘Lekker’

Het eerste kerstfeest bij Fisher’s mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Om een extra cachet te geven aan deze feestdagen hebben wij een gastchef...

Kerst in aantocht... dus wat gaan we eten?

13 december 2019

Kom kijken bij Culy voor inspiratie

Wij zijn al volop bezig geweest om de kerstmenu’s van dit jaar voor je samen te stellen. Om je alvast een beetje enthousiast te maken voor wat...

Culinaire tip. Koop dit boek!

13 december 2019

Bouillon auteur: William Ledeuil

Bouillon vormt de basis voor menig heerlijk recept. Chef-kok William Ledeuil maakte er zijn handelsmerk van en combineert zijn waardering voor de Franse culinaire...

Het klinkt gek... 40 tenen knoflook in een gerecht...

29 november 2019

Maar het is verrukkelijk

In veel gerechten zitten wel een paar teentjes knoflook! Maar dit recept maakt het wel heel bont: je hebt maar liefst 40 teentjes knoflook nodig voor dit recept.

Schorseneren = Armeluisasperges

29 november 2019

Ze hebben een lichtbittere, nootachtige smaak en mals, sappig vruchtvlees

Schorseneren vallen net als pastinaken en meiknollen onder het kopje ‘vergeten groenten’; in de Tweede Wereldoorlog werden ze veel gegeten...

Foodmarket in blooming op oudejaarsavond

29 november 2019

Wanneer: dinsdag 31 december 2019 van 18:00-02:00

Op oudejaarsdag presenteren wij vanaf 18.00 uur de blooming foodmarket...

Vegetarisch Dining in the dark...

29 november 2019

Waar en wanneer: Stadspaviljoen Noord op 15 december

Tijdens dit unieke evenement toveren ze de winkel bij Stadspaviljoen Noord om tot een ...

Kookgod Escoffier zei: “Een goede bouillon is alles in de kookkunst, zonder bouillon kan er niets gedaan worden.”

22 november 2019

Een goede bouillon is betrekkelijk eenvoudig én goedkoop te maken

Er gaat niets boven een zelfgemaakte bouillon van botten, vlees en groenten: rijk van smaak, geurig en barstens vol voedingsstoffen.

Recept: Gezellig met de kids zelf pepernoten maken

22 november 2019

Heerlijk en makkelijk te bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar.

Lesley Kookt!

22 november 2019

Waar en wanneer: Sluispolder op vrijdag 29 november

Op deze vrijdag staat Lesley achter de kachel van Sluispolder! Kom genieten van een heerlijk diner van één van de meest...

Lekker uit eten met de kerstdagen in een van de betere Bergense restaurants?

22 november 2019

Wekelijks nieuwe Kerstmenu's in deze rubriek

Het is pas november maar veel Bergense restaurants zijn voor de kerst al helemaal volgeboekt.

Wild: van reebout uit de Poolse wouden tot patrijs van de Schotse Hooglanden

15 november 2019

Iedere dinsdag Wilde Dinsdag bij Bistronomie 't Parkje

Reserveer snel met minimaal 2 personen en het wild-hoofdgerecht is 2 voor 1.

Herfst: hoogste tijd voor hachee met rodekool

15 november 2019

Een eenvoudig traditioneel basisrecept

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Hutspot: een oer-Hollands wintergerecht

8 november 2019

Basisrecept voor hutspot

Wie wordt er niet blij van een bord hutspot op een koude dag? Vooral met een knapperige speklap of met botermals stoofvlees.

Ben jij een lekkerbek? Doe jezelf of een goede relatie de Lekker500 cadeau

8 november 2019

Bestel 'm nu!

De feestelijke lancering van de Lekker 500 editie 2020 is inmiddels een week geleden! De 500 beste restaurants in Nederland zijn bekend...

Indonesische keuken terug in Bergen

8 november 2019

Waar en wanneer: Rogier Jonk gallery & artcafé op vrijdag en zaterdag

De liefhebbers van Indonesisch eten kunnen weer terecht in Bergen. In Rogier Jonk gallery & artcafé wordt er namelijk elke vrijdag...

Smullen voor jong en oud bij Filmtheater Cinebergen

8 november 2019

De Brief voor Sinterklaas - zondag 24 november 15:30 uur

Chefkok Jeroen Klepper van Hemingway’s Beach Restaurant gaat dit seizoen thematisch te werk. Voor de kinderen wordt op zondagmiddag 24 november...

Wintertijd... dus hoogste tijd voor een klassieke rauwe andijviestampot, met... spekjes

1 november 2019

Stamppot andijvie kan op enorm veel verschillende manieren worden bereid. Dit recept is het klassieker

Voordat je de aardappels gaat schillen, deze goed wassen. Hetzelfde geldt voor de andijvie. Daarna schil je de aardappels.

Speciaal afscheidsmenu tot eind november bij Brasserie Nero

1 november 2019

Wat dacht u van... “Nero’s Sushi Madness”, iedere dinsdag en donderdag iedere portie sushi voor € 10,00 i.p.v. € 15,00

Zoals al vermeld in de Flessenpost gaan Fabel's en ’t IJkgebouw per 1 december in Nero een geheel nieuw horecaconcept neerzetten.

De zes Beste IJssalons In Noord-Holland voor een heerlijk ijsje

25 oktober 2019

IJssalon Pinoccio gevestigd in Bergen en Schoorl valt in de prijzen

De zomer is mijn favoriete seizoen van het jaar. Reden nummer één: heerlijk buiten zijn met vrienden en familie en...

Gasterij 't Woud en wild

25 oktober 2019

De afbeelding ziet er bijna uit als een stilleven...

Sinds jaar en dag staat Gasterij 't Woud bekend om zijn voortreffelijke wild-menukaart.

Uit eten tijdens de Kunst10Daagse?

18 oktober 2019

De Flessenpost tipt veertien Bergense restaurants

De gedrukte editie van de Flessenpost staat vanzelfsprekende vol met info over de Kunst10Daagse, maar na zo'n dagje cultuur snuiven...

Jubileumdiner bij Grand Café Bourgogne in Schoorl

11 oktober 2019

Mattijs Kaptein viert zijn driejarig jubileum als chefkok bij Grand Café Bourgogne

Tijdens deze avond serveren ze zijn succesgerechten van de afgelopen drie jaar.

Terug