Sterrenrestaurants lusten geen allergieën meer
"Wij houden echt zoveel mogelijk rekening met de wensen van de gasten, maar we gaan er geen ziekenhuiskeuken van maken.”
Gepubliceerd: 28 juli 2023
Een aantal toprestaurants in Nederland wil paal en perk stellen aan de sterk gegroeide groep gasten die zegt allergisch te zijn voor allerlei ingrediënten. Hans van Wolde van restaurant Brut172 (**) in Reijmerstok is een groepsapp gestart waarin collega’s uit heel het land hun ervaringen en ideeën kunnen delen om zo goed mogelijk met dit thema om te gaan.
„Er zijn natuurlijk mensen die echt ziek kunnen worden van bepaalde ingrediënten zoals noten of oesters”, zegt Van Wolde. „Maar dat is volgens mij maar een heel beperkte groep, en daar moet je als keuken natuurlijk rekening mee houden. Je ziet echter de laatste jaren dat het steeds meer een trend wordt om te zeggen dat je een allergie hebt. Terwijl het in de praktijk meestal gaat om producten die ze niet lusten of niet kennen. Wij houden echt zoveel mogelijk rekening met de wensen van de gasten, maar we gaan er geen ziekenhuiskeuken van maken.”
Lees hier verder.